jbone 67 Napisano Novembar 9, 2020 U prolazu, 73 postova Lokacija: Niš Motocikl: CFMOTO 700MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Rekoh da otvorim novu temu jer su ostale dosta stare. Uzeh da proverim greške na mojoj yamahi i videh kad sam ušao u meni dijagnostike na LCD-u da je vredost tps 13. Da li je to ok? Na internetu videh da vrednosti treba da budu od 16 do 18, a fabricki je 16. Motor dobro radi, ne spusta obrtaje, mada malo vise trosi, laganom vožnjom 8,5-9l na 100km po gradu. Do sada nisam vozio motor sa ubrizgavanjem, pa da li neko moze da mi kaze da li je potrebna sinhronizacija i stelovanje? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak1977/R1 13 Napisano Februar 4, 2021 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd , Srbija Motocikl: Yamaha R1 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji sinhronizacija TPS-a. Imas samo pomeranje par stepeni u nekom pravcu. Ako se ne promeni vrednst onda je TPS za zamenu. A on ti sluzi za kontrolu gasa tj pozicije rucice u odnosu na otvaranje klapni. A to sto ti trosi motor toliko mnogo do 100 km bi moglo da znaci da su ti svecice lose, tj da imaju veliki zazor, da ti je filter vazduha prljav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jbone 67 Napisano Februar 12, 2021 (promenjeno) U prolazu, 73 postova Lokacija: Niš Motocikl: CFMOTO 700MT Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Februar 12, 2021 član jbone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jbone 67 Napisano Februar 12, 2021 (promenjeno) U prolazu, 73 postova Lokacija: Niš Motocikl: CFMOTO 700MT Prijavi odgovor kao problematičan On 4.2.2021. at 21:06, Novak1977/R1 je napisao: Ne postoji sinhronizacija TPS-a. Imas samo pomeranje par stepeni u nekom pravcu. Ako se ne promeni vrednst onda je TPS za zamenu. A on ti sluzi za kontrolu gasa tj pozicije rucice u odnosu na otvaranje klapni. A to sto ti trosi motor toliko mnogo do 100 km bi moglo da znaci da su ti svecice lose, tj da imaju veliki zazor, da ti je filter vazduha prljav. Hvala na odgovoru. Da li da cackam taj tps ili da ga ne diram? Jel moze nesto da se desi sa tim vrednostima. Menjam svecice uskoro. Promenio Februar 12, 2021 član jbone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fatmir 0 Napisano Decembar 8, 2022 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugovi, da li neko moze da mi objasni kako da nastelujem Senzor pozicije gasa na Yamaha r1 2013 godiste. Upalio 1e gresku koja kaze da tps nije u redu, promenio sam, sad treba stelovanje. Da li je moguce bez dijagnostike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan cupra 17 Napisano Mart 21, 2024 U prolazu, 10 postova Lokacija: skopje Motocikl: yamaha mt03 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 8.12.2022 at 21:19, fatmir said: Поздрав други, да ли неко мозе да ми објасни како да наставам Сензор позиција гаса на Јамаха р1 2013 година. Упалио 1е греску која казе да тпс није у реду, променио сам, тажно треба стеловање. Da li je moguce bez dijagnostike. jeste unimerom na ful gas ne sme da ide od 4,8/9v das kontakt na oonektorom proveris imas tri zice i nastelas tacno spored user manual za tvoj motor ..... poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...