aca-pn 6308 Napisano Avgust 28, 2008 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Utorak ujutru, iznenada saznajem da sam dobio nekoliko slobodnih dana. Gledam vremensku prognozu, utorak i sreda suncano, cetvrtak kisa.. hm... nemam puno vremena za razmisljanje, a da obidjem Taru planiram celo leto, no uvek mi je nekako izmicala. Kazem sebi sad ili tek sledece godine, naravno da se odlucujem za sad Sledeci problem je smestaj, na sajtu http://www.tara-planina.com/ nalazim potrebne brojeve telefona i krecem u potragu za prenocistem. Posle vise od pola sata zvanja i gomile odgovora "nema mesta" konacno nalazim prenociste ovde: http://www.tara-planina.com/zaovine_milekic.html Predamnom je 280km, a vec je 10:30, na brzinu pakujem neophodne stvari i krecem. Planirana ruta mi je Paracin-Kragujevac-Cacak-Uzice-Tara. Od Kragujevca je vec guzva na putu, koristim blagodeti motora i bez problema obilazim brojne kolone automobila. Cesto mi se desava i da kad me vozac automobila ispred mene vidi, pomera se uz desnu ivicu puta, tako da cesto obilazim bez prelaska u suprotnu traku. Ispred Cacka dugacka kolona, preticem je, izbijam na celo kolone i ugledam patrolu sa radarom. Zaustavljaju me, rekoh sebi bice belaja, prekoracio sam brzinu bas dosta... medjutim nista od toga, dokumenta na pregled, pitanje jel vrucina i na kraju srecan put Razmisljam kako je pocelo bice ovo lepo putovanje Prvu pauzu pravim kod Uzica jer sam prokuvao u zimskim moto-pantalonama u kojima je i bez zimskog uloska neprijatno voziti po suncanom letnjem danu. Presvlacim se i bacam pogled na Uzice Sedeca pauza je kod spomen-doma kremanskih proroka Nastavljam voznju dalje lagano, razgledam okolinu, prelepo je, a znam da sam tek naceo Taru i da jos vece lepote tek slede. Naravno, osmeh mi se ne skida sa lica, da nemam kacigu vozaci koji mi dolaze u susret bi mislili da sam poludeo Nailazim na putokaz za hotel Taru, ajd da svratim. Dolazim do hotela i iznenadjenje - hotel je u stvari rusevina Prvi pogled na zaovinsko jezero a onda sam mu se priblizio i mogao da ga sagledam u svoj njegovoj lepoti Porodica koja nam je izdala sobu mi je objasnila kako da dodjem do njih, ali mi nije napomenula da od jezera ima da se vozi jos 5 km offroada po makadamu U trenutku kad sam vec pomislio "nemoguce da je tako daleko" nailazim na opisanu mi kucu i upoznajem se sa domacinima. Domaca rakija, slatko i kafa za dobrodoslicu je nesto sto se podrazumeva na Tari. Dok sam ispijao kafu, pogledam telefon, kad tamo poruka od Pedrica "jesam li tebe video na zaovinskom jezeru? " Kako je svet mali, dok sam se ja raspitivao kod lokalaca za put, on me je video, ali sam na zalost otisao na suprotnu stranu, pa nije bio siguran da sam ja. Naravno da smo se dogovorili da se sutra vidimo jer je i on sa suprugom bio na "radnom" odmoru na Tari Soba u kojoj smo smesteni i pogled sa terase: Cim sam se raspakovao i okrepio, skacem na Africu i krecem u obilazak, planina me mami svojom lepotom. Sto bih lezao u krevetu kad mogu na sveze pokosenoj mirisnoj livadi sa ovakvim pogledom Sreda ujutru, budim se u 8h i odmah skacem iz kreveta, ne dam da mi vreme na Tari prolazi u leskarenju. Domacini kuvaju kaficu, tu je i rakija. Uz caskanje brzo stize i dorucak i to kakav ! Domaci sir, kajmak, kobasice... ne pamtim kad sam tako slatko doruckovao. Cena jednog takvog dorucka za dvoje je 300 din Pakujemo se, pozdravljamo sa domacinima i krecemo ka Mitrovcu, tu u blizini je smesten Pedric. Plan je da se na kratko vidimo sa njim i obidjemo sta se jos obici moze pre povratka kuci popodne. Taj plan ce mi na moje veliko zadovoljstvo propasti zbog gostoprimljivosti Bate (Pedrica) i njegove supruge Milene. Bilo je potrebno citavih 5 minuta da me nagovore da ostanemo kod njih da prenocimo jer su iznajmili celu vikendicu, mesta ima dovoljno Odlicno, bar imamo vremena da obidjemo sve sto vredi. Krecemo na branu Perucac, spustamo se do Bajune Baste da kupimo meso za rostilj i da dopunim rezervoar. Potrosnja Afrike sa stvarima i dvoje na motoru je 6 lit. Prijatno sam se iznenadio, narocito jer je bilo cestih ubrzanja i kocenja priliom preticanja kolona, ocekivao sam vise. Brana Perucac i okolina: Sledece odrediste je hotel Omorika a zatim krecemo ka Mecavniku. Usput vidim lika sa Transalpom na pumpi kako sipa gorivo, svirnem mu i nastavljam dalje. Nedugo zatim stize me i poziva na pice na Mokru goru. Prihvatam poziv i uz pice saznajem da je Dejan krenuo da prenoci na "jednom mestu" iznad Mecavnika. Krecemo zajedno ka Mecavniku koji je jednino mesto koje je bilo ispod mojih ocekivanja na Tari. Sto se mene tice mnogo prasine ni oko cega. Od Dejana saznajem da je put kojim ide u stvari makadamska precica ka Mitrovcu, 17 km, a ja sam kruzio asfaltom citavih 40 km. Krecemo zajedno makadamom i dolazimo do tog "jednog mesta" gde ce da prenoci To je ovaj letnjikovac: Popio sam sa Dejanom jos jedno pivce i zamezio slaninicu i krenuo dalje makadamom ka Mitrovcu. Tu ce inace sledece godine da bude asfalt, radovi na putu uveliko traju, jedan deo od Mecavnika je vec asfaltiran. Vece provodimo uz rostilj i beli spricer, a ujutru nas na stolu ceka: I na kraju "Pedriceva" vikendica Kako je slatko od domacih jagoda krenulo da se gubi iz posude, tako su krenuli da se navlace i oblaci. Ovo ne mirise na dobro, valja krenuti dok se nebo nije srucilo na nas. Na brzinu se spremamo i krecemo nazad, tuzni sto odlazimo, a u isto vreme srecni zbog prelepo provedenih dva dana. U pravu su ljudi kad kazu najbolje stvari se dese neplanirano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4748 Napisano Avgust 28, 2008 Ne silazi, 5546 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tara i okolina su nepresusni izvor lepote koja samo mani da bude pohodjena... Cista uzivancija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vld 20 Napisano Avgust 28, 2008 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi Prijavi odgovor kao problematičan 100 puta sam bio kolima (kad su reliji) i svaki put kad se vozim preko mitrovca i gledam sve one putice koji odlaze negde u sumu mislim o tome kako bih se ja tu slatko naskakao motorom. Bilo bi super kada bi mogli da organizujemo (opet) neku grupnu voznju na Taru, s tim da ima i offroad ugodjaj za one koji to zele Drago mi je da si uzivao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 28, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Bash mi je drago da si se lepo proveo. Super provedena 2 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Avgust 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uživancija, predivne slike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Avgust 28, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Avgust 28, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa priroda na Tari. :) Samo imam osecaj da je potrebno bar nedelju dana da se otkriju sve lepote. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 28, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan "Krecemo zajedno ka Mecavniku koji je jednino mesto koje je bilo ispod mojih ocekivanja na Tari. Sto se mene tice mnogo prasine ni oko cega." Aco brate, sta si ocekivao? Jagodinski akva park? Pa dobro nemoj tako, ipak je to Drvengrad. Probaj da provedes dve-tri dana u dobrom drustvu, mozda se predomislis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Avgust 28, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da si ti jedan od redjih ljudi koji zna zasto ima enduro motor. Ja ga prvi ne koristim onoliko koliko bi trebalo. Pravi bajkeri ustvari imaju mnogo vise sati na motoru nego na sajtu. Definitivno za putovanje kroz Srbiju je najbolji izbor - enduro! Svaka cast za putopis! Krenuo si lepo da osvajas planine po Srbiji, samo tako nastavi ! Nije sezona jos gotova! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Avgust 29, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke! Moji prijatelji i ja takodje smo planirali put na isto mesto medjutim jos se nismo usaglasili oko termina polaska. Naime, svi smo nesto zauzeti. Nadam se da cemo naci vremena do kraja sezone. Tvoj putopis nam moze biti od koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Avgust 29, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Aco to je pravi duh! Bas lep putopis. Cestitam ti situaciju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 29, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično majstore!!!! Eh ta Tara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 29, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra! U nedelju cemo se malo provozati do Tare i mi.Vec sam bio,ali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Avgust 29, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Aco, Aco, pa ni ja ti nisam bio daleko... mogli smo neki rostilj da upalimo...:-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Avgust 29, 2008 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan "Krecemo zajedno ka Mecavniku koji je jednino mesto koje je bilo ispod mojih ocekivanja na Tari. Sto se mene tice mnogo prasine ni oko cega." Aco brate, sta si ocekivao? Jagodinski akva park? Pa dobro nemoj tako, ipak je to Drvengrad. Probaj da provedes dve-tri dana u dobrom drustvu, mozda se predomislis. Drvengrad je cista komercijala i zato mi se ne svidja. Zalazio sam po makadamskim putevima duboko u Taru, e tamo ima da se vide pravi "drvengradovi" u svom izvornom obliku. A proveo sam dva dana u savrsenom drustvu, tako da sumnjam da cu promeniti misljenje Aco, Aco, pa ni ja ti nisam bio daleko... mogli smo neki rostilj da upalimo...:-[ Jbg sve je ispalo na brzinu, a raspored zgusnut, pa nisam hteo nikog da zovem i obavezujem nesto. Sledece godine idem ponovo, pa cemo ispraviti tada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Avgust 29, 2008 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Avgust 29, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan lepo proveden neplanirani odmor i takodje napravljen neplanirani putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Avgust 29, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...a mi ga neplanirano pročitasmo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Avgust 29, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja i ti se dogovarali da odvozimo sve to al nikakao da usaglasimo termine,verovatno cu ja sledeci vikend proci tim krajevima na putu za Sutomore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 29, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Afrika je u pravim rukama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 29, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan "Krecemo zajedno ka Mecavniku koji je jednino mesto koje je bilo ispod mojih ocekivanja na Tari. Sto se mene tice mnogo prasine ni oko cega." Aco brate, sta si ocekivao? Jagodinski akva park? Pa dobro nemoj tako, ipak je to Drvengrad. Probaj da provedes dve-tri dana u dobrom drustvu, mozda se predomislis. Drvengrad je cista komercijala i zato mi se ne svidja. Zalazio sam po makadamskim putevima duboko u Taru, e tamo ima da se vide pravi "drvengradovi" u svom izvornom obliku. A proveo sam dva dana u savrsenom drustvu, tako da sumnjam da cu promeniti misljenje Aco, Aco, pa ni ja ti nisam bio daleko... mogli smo neki rostilj da upalimo...:-[ Jbg sve je ispalo na brzinu, a raspored zgusnut, pa nisam hteo nikog da zovem i obavezujem nesto. Sledece godine idem ponovo, pa cemo ispraviti tada Al za razliku od ostalih, ova je komercijala sa nekim smislom i napravila ju je umetnicka dusa a ne ......... Druze, drago mi je da si ti uzivao u Tari zbog koje si i otisao tamo, a Drvengrad je samo stvar ukusa koji nisam ni trebao da komentarisem. Ako se resis za terensku po Divcibarima il ponovis Taru, javi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...