Jump to content

Moto Zajednica

kit - da ili ne

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 250 ie

da li se isplati stavljati kit na 50 cc ,znam da se dobija i do 70 cc ali da li to ima nekih negativnih posledica na motor i sta se sve tu u stvari radi??? i koliko se dobija sa njim ...neka iskustva i saveti bi mi dobro dosli...hvala...!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kit povećava snagu motora, 70 ccm ne opterećuje previše originalnu radilicu, ležajeve i klipnjaču tako da je to rešenje koji mnogi koriste.

Međutim, kit bez rezonantnog auspuha, tvrđe centralne opruge kvačila, jačih oprugica kvačila, zamene rolnica, veće dizne u karburatoru i povećanje količine usisnog vazduha ne znači mnogo.

Uglavnom, to je igranka bez prestanka, podešavanje, menjanje, rasklapanje, pa opet podešavanje...

• Drug član, 1261 postova

Sve zavisi šta hoćeš.

Elem, neki ljudi žele samo da im motor ide bolje uzbrdo sa dvoje (u takvim slučajevima veliki klip, standardni cilindar, minimalno veća dizna, i lakše rolnice) a neki žele da ide 200 ako može. Ne može naravno ali može oko120 na sat ( u tom slučaju ceo kit sa oštrijim vremenima, više obrtaja, menja se dizna, neko i karburator, obavezno auspuh, opruge kvačila i ono što obično niko ne učini, prenos u zadnjem reduktoru).

E sad, šta hoćeš ;D ;D ;D

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

...tj. kol'ko para misliš da potrošiš ;D

Osnovni (od gus-a) kit 70 ccm je oko 80 evra, rezonantni auspuh oko 150 evra, rolnice, opruge i oprugice oko 30 evra, veći karburator oko 60 evra, "pečurka - KN filter oko 30 evra....+ rad (majstor) ili radiš sam...

Svi ostali jači kitovi su od 120 evra pa na gore, čisto da znaš, ali tu menjaš i klipnjaču, radilicu, ležajeve radilice...možda još što-šta.

Na kraju šta dobijaš:

- Mnogo bolje ubrzanje (dižeš prednji točak ;D i na semaforu si brži od skoro svih automobila u prvih 50 metara)

- Krajnju brzinu od 80 - 100 km/h pa i više

- Potrošnju koja nije manja od 4.5 pa do 7 litara (ako je 2-taktna mašina) na 100 km

• Zainteresovan, 875 postova

Ako mislis da stavljas na Dinka bolje odustani jer to nije skuter za budzenje. Ja imam super 9 LC i stavicu mu na zimu kit ali to mora da se steluje stalno i cesto se kvari nesto jer je to skuter prilagodjen za 50 cc.

• Svrati ponekad, 426 postova

Svojevremeno sam se nosio mislju da tako nesto uradim, ali sam ipak odustao i pare ulozio u kupovinu skutera vece kubikaze.

Mislim da mi je to bila jedna od pametnijih ideja ;) jer kad samo pomislim koliko bi tu sitnica trebalo uskladiti i kako jedan deo vuce drugi (klip, auspuh, rolnice, karb, opruge, radilica, pa onda potrosnja itd... itd.. a gde su kocnice koje nisu bas predvidjene za savladavanje vecih brzina). Cifra koju bi trebalo da izdvojis za to + zivci + zajebancije sa majstorima (ako ne radis sam)... mislim da se ne isplati...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja