Jump to content

Moto Zajednica

Kako da podignem motor?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Otvaram garazu jutros, kad vidim da mi zadnja guma izduvana na pola. Sinoc sam je negde izbusio ali sam uspeo da se dovozem kuci bez frke. E sad nastaju problemi! Nemam stender, nemam centralne nogare i nemam predstavu kako da podignem motor sa zemlje da bih skinuo tocak. Pokusao sam da podmetnem ispod neki blok medjutim nije dovoljno ni stabilno ni visoko :-[ Sta da radim??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nedavno je B@ne postavio sliku sta raditi u toj situaciji. Uzmi drsku od metle, odseci komad od oko 40cm. Zatim motor nagni na levo uz pomoc copaka, sve dok ne budes mogao pod desnu stranu zadnje viljuske da poturis onu motku od 40cm. Ja sam probao ovo i motor stoji odlicno.

Tema: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=20302.msg267461#msg267461

404.jpg

B@ne, hvala jos jednom za ovu sjajnu ideju!

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Samo vodi racuna kada podizes motor, da se motor ne prevrne preko copave... Zato je najbolje da to sve radis sa jos nekim u drustvu, tako da je najbolje da pozoves Bokija da ti pomogne ako je u mogucnosti, a i lepse je kad ne radis sam ;)

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Neće da se prevrne preko ćopave jer bi tad trebao mnogo više da ga nagneš.

Još je bolje kad se motor podboči ispod zadnjeg amortizera.

Veći je problem kad treba skinuti prednji točak.

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Mozes i da poturis gajbu od piva/kisele pod ram, ispod motora, samo ti treba neko jak da podigne zadnji/prednji kraj

Hvala svima na savetima koje ste mi dali! Uspeo sam da skinem tocak pomocu metode koju mi je Lalajko predlozio ( hvala Lalajko). Boki Kg puno hvala na ponudjenoj pomoci, i da mi nije uspelo ovo sa drskom od metle zvao bih te 100%!! E sad nastavak price. Skinuo ja tocak o obisao ceo grad i na kraju ne uradih nista! Nijedan vulkanizer nije hteo da radi tocak motora!? Kao mnogo je zeznuto i te price...  Poludeo sam! Ostalo mi jos sutra da obidjem jednog i ako tamo ne uradim nista stvarno ne znam sta dalje. Ali kazu da se stresssss najbolje leci sopingom, tako ja odem i kupim dizalicu za motor. Dodjem kuci, skinem bike sa drske od metle i stavim ga na dizalicu!! Sve lepo radi a i sigurnije mi je od varijante sa metlinom drskom. Sve u svemu hvala puno svima a sutra je D day sa vulkanizerom...

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Mozes i da poturis gajbu od piva/kisele pod ram, ispod motora, samo ti treba neko jak da podigne zadnji/prednji kraj

Aaaaa, jel onda tesko da se vadi pivo iz te gajbe?  ::)

;D

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

To je ona rezervna gajba, pivo vadis ili iz one na kojoj sedis dok popravljas ili iz one na kojoj ti sedi dezurni blejac koji gleda kako da ti odmogne dok se ti koncentrises na posao :)

• Svrati ponekad, 204 postova

Nijedan vulkanizer nije hteo da radi tocak motora!? Kao mnogo je zeznuto i te price...  Poludeo sam! Ostalo mi jos sutra da obidjem jednog i ako tamo ne uradim nista stvarno ne znam sta dalje.

I bre. Pre dvajespet godina vulkanizeri u Kragujevcu nisu hteli ni da priđu točku na alu felni. Jedva sam našao jednog koji je dao pajsere da sam skidam. Kad sam demontirao i posle montirao za pet minuta nije hteo da mi naplati krpljenje. Valjda je mislio da smo nešto kao kolege ;)

Nema ti druge nego da sam demontiraš a vulkanizer samo odradi krpež.

Mali hint. Skida se od ventila a vraća ka ventilu. Tako guma ima više prostora da klizne duboko u felnu kada radiš onaj najgori deo natezanja na suprotnoj strani.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Hvala svima na savetima koje ste mi dali! Uspeo sam da skinem tocak pomocu metode koju mi je Lalajko predlozio ( hvala Lalajko). Boki Kg puno hvala na ponudjenoj pomoci, i da mi nije uspelo ovo sa drskom od metle zvao bih te 100%!! E sad nastavak price. Skinuo ja tocak o obisao ceo grad i na kraju ne uradih nista! Nijedan vulkanizer nije hteo da radi tocak motora!? Kao mnogo je zeznuto i te price...  Poludeo sam! Ostalo mi jos sutra da obidjem jednog i ako tamo ne uradim nista stvarno ne znam sta dalje. Ali kazu da se stresssss najbolje leci sopingom, tako ja odem i kupim dizalicu za motor. Dodjem kuci, skinem bike sa drske od metle i stavim ga na dizalicu!! Sve lepo radi a i sigurnije mi je od varijante sa metlinom drskom. Sve u svemu hvala puno svima a sutra je D day sa vulkanizerom...

U Skerlicevoj preko puta kockarnice Admiral imash vulkanizera koji hoce da se zajebava sa felnom i gumom od motora.

Ja sam ishao kod Mate sa foruma u Mladenovac jer SRAD-a nisam mogao da podignem bez dizalice pa da je ne znam shta, a bilo mi je hitno.

Sve pohvale za Matu, odlichno je uradio posao.

Neko mi rece da probam u servisu Baki koji se nalazi negde kod Lazarevica... Ivice, Pantah i Boki hvala na tips!!

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

... tako ja odem i kupim dizalicu za motor...

E sad kupi i dva montirača za gume, pročitaj http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9886.0 i skini spoljnu gumu i zalpi unutrašnju kod vulkanizera, a možeš i sam da je zalepiš.

Kraće će trajati nego traženje vulkanizera koji je voljan da skida gumu sa točka od motora.

Ako baš zapne naći će se neko da pomogne. :D

• Drug član, 3087 postova

Неко помену у посту дизалицу за мотор.

Пре пар дана био сам у Метроу у Крњачи и видео солидну дизалицу за мотоцикл по цени од око 4.500 - 5.000 динара. Ено стоји палета наслагана истим испред неке од каса ближе улазу.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Da li neko koristi gore pomenutu dizalicu iz Metro-a? Ja sam gledao i zanimljivo izgleda mada sam mislio da je veca.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Goran Laband je ima, tu sam je video i koristio. Problem moze da bude ukoliko izduv ide ispod motora. Afrika ima metalnu zastitu ispod, pa je "stomak" prakticno potpuno ravan i ova dizalica je kao stvorena za nju. Rad sa njom je jednostavan, a cini mi se da je prilicno rubusna.

Za taj novac je pun pogodak!

Problem resen! Puno hvala Bokiju KG sto je izdvojio vreme i pomogao mi da namontiramo tocak nazad na motor. Sve je islo glatko sem proklete dizalice! >:( Kad smo sve zavrsili dizalica se spustila samo do pola i dalje ni makac! Spustili smo copavu i nagnuli motor na nju i tako izvukli dizalicu!? To je ta dizalica iz metroa. Meni je zavrsila posao a sutra cu da se zanimam sa njom da vidim sto nece do kraja da spusti... Jos jednom PUNO HVALA BOKI!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja