Motorcyclist 17379 Napisano Septembar 4, 2020 Integrisan, 5143 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jutros malo zahladilo, okrenem kljuc vergla malo al ne sastavi. Stanem, ugasim svetla, na zub. Ajde upalio bi on iz druge i bez gasenja svetala nego me interesuje jedno posto ne vozim motor svaki dan - da li je pozeljno dopunjavati akumulator punjacem otprilike jednom u mesec dana, ili je sasvim dovoljno to sto ga motor puni u toku voznje? Ima li neke razlike kada ga punjac napuni do kraja, ili je potpuno isto to sto ga napuni alternator u voznji i nema potrebe za punjacem, osim redovne provere elektrolita ako ga ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 699 Napisano Septembar 4, 2020 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je poželjno,najbolja solucija ti je pametni punjač. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11867 Napisano Septembar 4, 2020 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi neki pametni punjac,oni rade ceo ciklus punjenja i osvezavanja,ja leti nakacim jednom u 10 dana par sati-odradi i desulfatizaciju i punjenje,zimi u novembru nakacim i ne skidam do februara,marta dok ne pocne sezona-i uvek spreman 100%.Pre punjaca sam se bas patio sa akumulatorima,posebno kad ne vozis dve nedelje a on vec los-onda ide bitte gur,gur,zadnjih godina sam i zaboravio sta to znaci guranje da upalis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17379 Napisano Septembar 4, 2020 Integrisan, 5143 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, piki said: Uzmi neki pametni punjac,oni rade ceo ciklus punjenja i osvezavanja,ja leti nakacim jednom u 10 dana par sati-odradi i desulfatizaciju i punjenje,zimi u novembru nakacim i ne skidam do februara,marta dok ne pocne sezona-i uvek spreman 100%.Pre punjaca sam se bas patio sa akumulatorima,posebno kad ne vozis dve nedelje a on vec los-onda ide bitte gur,gur,zadnjih godina sam i zaboravio sta to znaci guranje da upalis. Imam neki punjac, nije pametni doduse ali ono sluzi da dopuni i odrzava zimi. Mislim da mi sada nece trebati neko vreme ali imacu na umu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11867 Napisano Septembar 4, 2020 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Vidi bude u Lidlu s vremena na vreme,dosta ljudi ih je uzelo i kazu da nije lose uopste za te pare.Meni je Sekula doneo iz Louisa neki procharger pre 5,6 godina,bio na akciji 24 evra i radi za sve te velike novce. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Septembar 4, 2020 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne koristi,olovo voli biti puno a litij prazan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2814 Napisano Septembar 4, 2020 Ne silazi, 4903 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jutros malo zahladilo, okrenem kljuc vergla malo al ne sastavi. Stanem, ugasim svetla, na zub. Ajde upalio bi on iz druge i bez gasenja svetala nego me interesuje jedno posto ne vozim motor svaki dan - da li je pozeljno dopunjavati akumulator punjacem otprilike jednom u mesec dana, ili je sasvim dovoljno to sto ga motor puni u toku voznje? Ima li neke razlike kada ga punjac napuni do kraja, ili je potpuno isto to sto ga napuni alternator u voznji i nema potrebe za punjacem, osim redovne provere elektrolita ako ga ima?Ако ти се возање своди на више пута стајање и стартовање нормално је да га допуњујеш. Још и ови закони за вожњу са светлом и дању. Чисто информативно, свако стартовање потроши акумулатор онико колико га мотор напуни радечи у месту око 15мин тако да кад на крају "вожње" удариш калкулацију.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Septembar 4, 2020 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Motorcyclist je napisao: Ima li neke razlike kada ga punjac napuni do kraja, ili je potpuno isto to sto ga napuni alternator u voznji i nema potrebe za punjacem, osim redovne provere elektrolita ako ga ima? Ako ti je regler dobar i voziš dalje od prodavnice, nema potrebe za dopunjavanjem. Skini klemu i izmeri da ne vuče struju sa isključenim kontaktom. Ako ne vuče, akumulator ti je pred crkavanjem. Pre 3 sati, piki je napisao: zadnjih godina sam i zaboravio sta to znaci guranje da upalis. Ali nisam ti ja zaboravio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17379 Napisano Septembar 4, 2020 Integrisan, 5143 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, mradomir said: Ako ti je regler dobar i voziš dalje od prodavnice, nema potrebe za dopunjavanjem. Skini klemu i izmeri da ne vuče struju sa isključenim kontaktom. Ako ne vuče, akumulator ti je pred crkavanjem. Ali nisam ti ja zaboravio Puni dobro, nema problema, akumulator je kupljen ove godine, nije pred crkavanjem. Problem je jedino sto nije kresnuo iz prve pa pitam da li je dobro s vremena na vreme dopuniti punjacem do kraja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Septembar 4, 2020 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Onda su ti kratke vožnje, pa ne stigne da dopuni. PS Da dopunim, zna tako da se ponaša i zbog alansera. Ako vuče veliku struju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Septembar 4, 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Jel vozis karburatore il FI? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17379 Napisano Septembar 4, 2020 Integrisan, 5143 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Septembar 5, 2020 Prijavi odgovor kao problematičan I meni se desavalo na nekim od prethodnih motora da posle duze stajanja nece da sastavi iz prve (a smart punjac bio na relativno novom akumulatoru sve to vreme). Nekad kad se ne pali duze nece da sastavi iz prve jer nema dovoljno benzina u loncicima, zato recimo posle 3,4 meseca stajanja i nepaljenja il pustam gorivo na prime na 30 sekundi, il verglam po par puta. Ali ovi sadasnji akumulatori jesu losi, i dovoljno je promena vremena ka hladnijem i dugo nepaljenje, isprazne se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...