Jump to content

Moto Zajednica

Auspuh 4T,od unistenog i praznog - nov !!!

Recommended Posts

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

moze ali posle nemoj da se cudis kad komsije pocnu da ti buse gume, bacaju smece po motoru, polivaju te vodom sa prozora itd. ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Delimičan off, al da ne otvaram temu kad se već polemiše o 'dizajnovima' izduva.

Naleteo sam nedavno na neki fazon sa spiralnim izduvom tzv. 'Turbo Baffler'. Generalno lonac je "protočan", samo kroz sredinu ide spirala kao svrdlo.

Prema videu sa YouTubeta dobro zvuči i u kućnoj izradi.

http://www.youtube.com/watch?v=igpxFZgeO_c

SpiralFlowMuffler.gif

SpiralTurboBaffles.jpg

94050_group.jpg

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ko oce dugotrajno reshenje , dodushe neshto skuplje , nek kupi zicu za pranje sudova , dodushe mnogo mnogo mnogo zica za pranje sudova i napuni gusto auspuh , nemoze da izadje napolje efekat slichan kao i vuna malo slabiji tj glasniji auspuh ali radi posao ... a kod kineza ima neshto 3-4 komada za 100din ako se nevaram , dodushe te jeftine neznam bash dal su prohromske ... e da nemoze prohrom ni da izgori ;)

evo o chemu pricham , ja kontam da moze nisam probao

screen_scrubber.jpg

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Veoma interesantan ovaj spiralni momenat u loncu. Prvi put vidim...tu nema nikakve "vunice"  :)

ja sam vidjao jos  pre 15 godina u nemackoj neka firma se bavila izradom takvih turbolentnih lonaca , koji daju i do 20 konja vise na autu stim sto se i na usisnom delu postavi mala tubina  koju pokrece struja dok se ne stvori pod pritisak sto svabe zovu turbo abgas i sve u svemu nekih 30 konja vise sa obe turbine

• U prolazu, 44 postova

Ja i calac smo pravili auspuh, otvorimo stari, kad unutra nema nista osim kur*eta malog od 8cm perforiranog, a inace ceo lonac prazan. Icupamo ono kur*e i bacimo u visoku travu da ga niko ne nadje, uzmemo cev duzine celog auspuha, spljostimo je u stegu na sredini, a na busilici izbusimo rupe sa jedne i druge strane presovanog dela. VAZNO, zbirna povrsina rupica na delu perforirane polovine koja je ka izlazu, mora biti ista kao povrsina na izduvnoj grani koja ulazi u auspuh, posto je cale mashinac, poceo je da se frlja sa pi trecinama i razlomcima- onako iz glave, a ja celo skolovanje pitao ljude oko sebe, za koj ce mi matematika u zivotu, izracuna co'ek za 10sec i toliko rupica i izbusio. E sad, da sam pre toga video na forumu ono sto sam video ubrzo nakon toga, mreza za komarce, mrezica za pranje sudova, imao bih home made akrapovic, ali nisam, vuna je isparila od tad, tako da ce uskoro da padne operacija. A da ljudi takodje koriste i vunicu iz bojlera, to svako moze da nabavi......

• Svrati ponekad, 469 postova

Zanimljivo izgleda konstrukcijski ovaj "Turbo Baffler", al nemam YT trenutno ovde pa ne vidim postavljen klip. Meni je skroz prazan lonac, prethodni vlasnik je izvadio oba katalizatora i mnoogo je bučan. Meni i ne smeta toliko, koliko svima ostalima. A i povratno pucanje mislim da šteti mašini, i plaši okolni narod...Sam ne mogu da uradim bilo šta oko modifikacije, a tražim brzo i povoljno rešenje.

Jel' probao neko da napravi ovakav spiralni "turbać"?  :D

• U prolazu, 94 postova

Zica za pranje posudja se moze stvarno jeftino naci u Pancevu, imate kod lika koji samo sundjere i zice prodaje, na pijaci i bese mi dao neku dobru cenu pre.

Inace spiralna metalna zica je cudo od materijala za prigusenje zvuka iako se to nekome cinilo glupavo, od nje se prave jedni od najboljih DIY prigusivaca za oruzje malog kalibra. Jedino sto izgubi svojstva posle 200-300 metaka ispaljenih (tako bar kazu).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja