lalajko 2003 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dosla je na red i nasa poslednja ovogodisnja BJB vikend voznja. Ako pogledate kartu, videcete da smo da sada vozili gore-desno, gore-levo, dole-desno, pa je sada doslo na red dole-levo! Dakle, ovog puta vodimo vas na Goliju. Ova voznja slobodno moze da se nazove Manastirska tura, jer cemo putem posetiti nekoliko vrednih starih srpskih manastira. Evo kakav je plan... Sastanak, kao i na voznji na Taru je OMV pumpa na pocetku Ibarske magistrale: Ceka nas duga voznja, pa je sastanak u 7:00 a sam polazak u 7:30h. Vozimo Ibarskom magistralom... Prva deonica Beograd - Rudnik 101km. Na prevoju Rudnik kao sto znate kafanica sa desne strane idealna za pauzu... koju necemo praviti jer nema vremena. U Cacku dopunjujemo rezervoare i nastavljamo ka Kraljevu i Uscu... Ko bude raspolozen, a nadam se da ce svi, moze da prodje kroz Kraljevo i poseti manastir Zicu. Vredi videti. Rudnik-Usce oko 106km. Ako svratimo u Zicu po mojoj proceni smo na Uscu oko 11h. Ovde se pravi opet pauza, a deo ekipe koji zeli moze da skokne do obliznjeg manastira Studenica. Oko 12h nastavljamo dalje i posle 54 km smo u Novom pazaru. Putem cemo prema potrebi praviti pauze za iskupljanje grupe ili jednostavno zbog osvezenja. U Pazaru cemo svratiti na rucak jer vojvodjanski deo mora u ovo doba da jede nesto kuvano Moj poznanik iz Pazara nam je za tu namenu preporucio restoran Tadz. Preporucio bih ucesnicima da sa menija odaberu neko kuvano jelo, jer je lakse za voznju a i na Goliji nas ceka rostilj. Ako nekoga ne zanima poseta manastiru Crna reka, moze ovde da ostane i proseta gradom. Novi pazar je tekstilni centar Srbije i garderoba moze da se kupi za relativno male pare. Pri tom moze da poseti manastir Djurdjevi stupovi koji je na sam 4km od Pazara. Nastavljamo ka Ribaricima i Crnoj reci, od kojih nas deli 25km odlicnog planinskog puta sa sjajnim vidicima. Molim vas da u Crnoj reci pripazimo na ponasanje. Zenski deo ekipe, ukoliko zeli da udje manastir mora imati maramu, majicu sa rukavima i suknju. Crna reka je jaka duhovna skola SPC-a i moramo se portruditi da ih ne uznemiravamo previse svojim prisustvom. Ko nema sklonosti da posecuje ovakva mesta najbolje je da nas saceka u Pazaru. Za one koji nece otvarati linkove na dnu strane da kazem da je manastir u steni do koje se dolazi mostom preko ponora. Ekipa koja je bila u Crnoj reci po povratku u Pazar moze da skokne do Djurdjevih stupova. Sve u svemu, zavrsetak ovog dela puta i nastavak ka Goliji se planira oko 18h. Odavde ce nas voditi ekipa iz Ivanjice. Od Pazara do naseg hotela nas deli nesto preko 40km puta tako da sa pauzama kojih mora biti, stizemo na lice mesta do 20h. Sa poslednjim delom puta, do Golijske reke ima par vaznih napomena. Pred kraj deonice imamo desetak kilometara makadama, jer je put u izgradnji. Makadam je dobar i uvaljan i mislim da ne bi bio prevelika prepreka ni za R motore. Ostali ce izgurati bez napora. Na Goliji imamo obezbedjen smestaj u hotelu Golijska reka. Imamo obezbedjen dovoljan broj kreveta (70), ali je ipak potrebno da rezervisete smestaj za sebe. Trazite Anu na broj 032/688-920. Nocenje sa doruckom kosta 1200 dinara. Cena je inace visa, ali smo mi dobili popust! Dorucak je neka vrsta svedskog stola sa menijem koji se sastoji od sira, kajmaka, prsute, kobasice, kiselog mleka, lepinja... Za vece, ekipa iz Ivanjice je obezbedila rostilj! Skoknucemo od hotela nekoliko kilometara dalje. Obzirom da smo na visini od oko 1800 metara, dobro se obucite za ovo rostiljanje! Sve ce se dogadjati pored ovog jezera... ... na ovakvoj lokaciji: ... tako da... prilikom rucka u Pazaru, ostavite mesta u stomaku i za ovo! U okolini hotela postoje tereni za fudbal i slicno, pa mozemo malo da jurimo za loptom. Povratak je u popodnevnim satima, recimo oko 15h. Idemo standardnim putem do Ivanjice, pa zatim do Pozege. Od Pozege se penjemo uzbrdo preko Tometinog polja i izbijamo na Divcibare, gde pravimo odmor. Odatle standardnim putem preko Mionice i Lajkovca izlazimo na Ibarsku magistralu pa pravac Beograd. Vise o voznji u grupi: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=14598.0 Vise o manastiru Crna reka: http://www.kosovo.net/creka.html http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2002/03/25/srpski/R02032401.shtml http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=494 Vise o Goliji: http://www.ivatourism.org/golija.htm http://www.golija-turizam.com/pocetna.htm http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri/srbija/golija_ivanjica.htm http://www.pdpobeda.org.yu/kutak/markacija/marka.htm http://www.serbia-tourism.org/srpski/tekst.php?podaci=planine.txt&gde=gol Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Avgust 14, 2008 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Dosla je na red i nasa poslednja ovogodisnja BJB vikend voznja. Onda je ovo prava prilika da se obori dosadašnji rekord u broju učesnika! Ništa ispod 100 motora ... Prijavljivanje može da počne ... 1. Lalajko 2. Sasha i Vesna 3. .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 14, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Dosla je na red i nasa poslednja ovogodisnja BJB vikend voznja. Onda je ovo prava prilika da se obori dosadašnji rekord u broju učesnika! Ništa ispod 100 motora ... Prijavljivanje može da počne ... 1. Lalajko 2. Sasha i Vesna 3. .... 1. Lalajko 2. Sasha i Vesna 3. Kocha 4. Kocha 5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 567 Napisano Avgust 14, 2008 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Lalajko 2. Sasha i Vesna 3. Kocha 4. Kocha 5. saxi (smalim izdrzljivim skuterom od 125cc i velikim srcem ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Lalajko 2. Sasha i Vesna 3. Kocha 4. Kocha 5. saxi 6. pa zna se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 15, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja opet ne mogu da stignem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tokaja 5 Napisano Avgust 15, 2008 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Freewind XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na moru tad nije fer !!!!!!!!!! Lepo se provedite drugari i nadam se skorijoj nekoj bjb voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ovoga puta najverovatnije idem i ja,ako me primate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 567 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan ovoga puta najverovatnije idem i ja,ako me primate dobrog drustva nikad dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Avgust 15, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A mogu li i ja na pozajmljenom motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan zavisi kako ces da ga pozajmis! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Avgust 15, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...nežno, ali snažno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Avgust 15, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr_gubi 7 Napisano Avgust 15, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Bgd Motocikl: R1100S Prijavi odgovor kao problematičan Tamara i Ja cemo se truditi iz sve snage da krenemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4748 Napisano Avgust 15, 2008 Ne silazi, 5546 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Posto radim u subotu, ostaje mi da idemna skup u Cacak. Ako se nesto promeni, eto me kod Zice. Samo predlog za Pazar-Tadz je fency hotel, pa mislim da je neka laksa klopa bolji predlog. Steta je da se ne probaju cuveni Pazarski cevapi, ali ako se vec ide na rostilj...u blizini ima pekara u kojima se prodaju mantije i kiselo mleko, pa mislim da to nije los izbor. U svakom slucaju zelim lep provod! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Avgust 15, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si Doktore, ali ja ne znam ni jedan drugi restoran u Pazaru, a da sam za njega dobio preporuku. Danas ce mi sef restorana javiti kako stoji stvar za klopu na brzinu za oko 30 ljudi... Ako ima neko predlog za rucak u Pazaru, a da nije sa rostilja, neka predlozi, sve je stvar dogovora. Za one koji idu, predlazem da ne cekaju vec da odmah zovu "Golijsku reku" i rezervisu za sebe odgovarajucu sobu. Da ponovim: Trazite Anu na broj 032/688-920 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan ******* 7 ******* hehehehe konachno postavljena teHma hehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 16, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan jel su to godisnji odmori u jeku ili nam je uslo u rutinu pa se podrazumeva - 7 ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 16, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan jel su to godisnji odmori u jeku ili nam je uslo u rutinu pa se podrazumeva - 7 ??? Menjaj broj matori !!! hehehee PS Ajde bre ljudi javljajte se - koj vam je !!??? PPS Razmisljam o sledecem, a to je da se reciomo jedno obavestenje zalepi na onu oglasnu tablu na Uscu ( u Mad Maxu naravno) povodom ove voznje. Sta vi mislite o tome ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vld 20 Napisano Avgust 17, 2008 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi Prijavi odgovor kao problematičan Samo predlog za Pazar-Tadz je fency hotel, pa mislim da je neka laksa klopa bolji predlog. Steta je da se ne probaju cuveni Pazarski cevapi, ali ako se vec ide na rostilj...u blizini ima pekara u kojima se prodaju mantije i kiselo mleko, pa mislim da to nije los izbor. U svakom slucaju zelim lep provod! Doktor pravo zbori. Tadz je prilicno fancy i nisam siguran koliko ce se obradovati gomili znojavih bajkera Mantije i kiselo mleko su super cool, ali treba pojesti 2 ara mantija i zaliti sa 3 kofe kiselog mleka da bi se narucao I naravno, ako sve bude islo po planu, spisak raste za: + Vladimir i Jelena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Avgust 17, 2008 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ja vam se naravno prikljucujem u kraljevu, tu nema dileme vidimo se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radonja 0 Napisano Avgust 18, 2008 U prolazu, 37 postova Lokacija: Нови Сад Prijavi odgovor kao problematičan Има ли "преживелих"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Avgust 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj sledećeg ponedeljka ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Avgust 18, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj sledećeg ponedeljka ;D Vidis, ja nisam skontao sta covek pita. Da ne bude off: Na Goliji cemo biti na 1700 metara nadmorske. Kraj avgusta je, noci su i ovde hladne, pa ponesite topliju garderobu za vece!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Avgust 18, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci... IDEM!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...