Jump to content

Moto Zajednica

Predstavljanje i početnička pitanja

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav prijatelji.

Od malena me privlače motori, i sada sam konačno u prilici da sebi priuštim jedan, tako da planiram na proleće da pazarim. Do tad čitam, istražujem, upijam znanje, tako da me eto i na vašem forumu... :)

Trenutno imam dva početnička pitanja za koja bih voleo da čujem vaša mišljenja, a to su:

1. Do sada nikada u životu nisam vozio ništa motorizovano na dva točka. Vidim da mnogi uglavnom preporučuju apsolutnim početnicima da krenu sa skuterom/maksi skuterom, pa kasnije da se unaprede. Da li je to i vaša preporuka? Mene iskreno skuteri apsolutno ne privlače, radije bih uzeo neki 125cc za početak jednu-dve sezone, pa onda nešto jače. Šta biste mi vi preporučili od ta dva?

2. Imam 24 godine, tako da mogu odmah da polažem za A kategoriju. Da li ima smisla da polažem prvo za npr. A1 ili A2, pa kasnije za A ili odmah da idem na A?

Hteo bih takođe da pohvalim ceo forum, u poslednje vreme vas dosta čitam, ima baš dosta korisnih tekstova.

Veliki pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

Dobrodosao, evo i ja da doprinesem i potvrdim reci kolege, ali obrnutim redosledom.

2-Odmah A! Sto je kolega iznad rekao, gubljenje i vremena i para, odmah polozis za A i miran si sta god odlucio da vozis i sad i kasnije kad shvatis sta te najvise privlaci (enduro, sportak, turing...).

1-Za male skutere je rekao kolega, a sto se tice maxi skutera, ako te ne privlace, ne gubi vreme ni na to. Mada, mogao bi da isprobas pa da vidis da li se i dalje tako osecas, posto itekako umeju da ti nabace osmeh na lice! :D

Sto se motora tice, kako se ti budes osecao (realno) posle polaganja, tako se navodi u kupovini, da li ce biti manje i malo vece kubikaze. Eto, ukratko :dobrodosli2:

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav Branko i Igore, hvala vam na odgovorima. Nismo još uvek kolege, ali bićemo uskoro ako Bog da :)

Da, verovatno bi trebalo da se strpim dok ne položim, pa ću imati već neki osećaj šta bi mi više odgovaralo.

S tim u vezi, @branko_stefanovic, pošto smo iz istog grada možda imaš neku auto školu (u ovom slučaju moto školu :rolleyes:) koju bi mi posebno preporučio u našem gradu?

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Z750

Iste sam nedoumice imao  pocetkom godine , mislim da velicina motora nije bitna koliko je bitna velicina mozga, da nisi izlozeni klinac koji ce da daje samo po gasu . Ja sam kao pocetnik uzeo kawasaki Z od 750 cc, i za sada hvala bogu lepo se slazemo :)

U autoskoli su me zezali skoro 4 meseca sa forom  korona virus,da bih na kraju popizdeo i oterao ih u persun i onda sam izasao i polozio, ne isplati ti se za drugo sem direktno za A, prvo finansijski ,a drugo, takodje dobijas probnu dozvolu ,bez obzira koliko godina imas.... tako da diretko za A, skuplje 100-150e, ali si se resio bede za sva vremena

Citiraj

Slazem se sa Zotjom, nadam se da nisi gore pomenuti izlozeni klinac :moto2:

tako da, biraj srcem pa dal bio 125 ili 750, bices srecan kad sednes da se vozis

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 0 postova
Pre 1 sat, Igor86 je napisao:

Slazem se sa Zotjom, nadam se da nisi gore pomenuti izlozeni klinac :moto2:

Apsolutno nisam :)

Ne privlače me sportski motori i ogromne brzine, nego drugo - lagana vožnja, lepi predeli i usputni ugostiteljski objekti :jee1:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650

Pozdrav druže, i ja sam imao iste dileme kao i ti do skoro. Ne volim skutere, oduvek sam želeo motor tako da oni nisu dolazili u obzir. U auto školi sam prvo vozio burgman 650 a onda sv 650 i tu sam video da mi je ta kubikaza i snaga sasvim ok. 

Posle dosta premišljanja uzeo sam versys 650 i nisam pogrešio. Ako možeš da se kontrolišeš 650 kubika je sasvim ok kubikaza, samo pamet u glavu i polako.

I ja ti preporučujem odmah A kategoriju, tu ćeš videti kako ti leži ta snaga a i završićeš sa auto školom za sva vremena. Ako se do tada predomisliš oko kubikaže niko ti ne brani da uzmeš nešto manje bez obzira što imaš punu A kategoriju.

pre 41 minuta, kuche34 je napisao:

Naravno ne alkohol, i ovako jako retko pijem. Više sam ciljao na konzumiranje raznoraznih butkica, rebaraca, čorbica, pečenja... :rolleyes:

:rostilj::ooo::ooo::ooo:

Sad sam gladan... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja