kuche34 2 Napisano Septembar 1, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav prijatelji. Od malena me privlače motori, i sada sam konačno u prilici da sebi priuštim jedan, tako da planiram na proleće da pazarim. Do tad čitam, istražujem, upijam znanje, tako da me eto i na vašem forumu... Trenutno imam dva početnička pitanja za koja bih voleo da čujem vaša mišljenja, a to su: 1. Do sada nikada u životu nisam vozio ništa motorizovano na dva točka. Vidim da mnogi uglavnom preporučuju apsolutnim početnicima da krenu sa skuterom/maksi skuterom, pa kasnije da se unaprede. Da li je to i vaša preporuka? Mene iskreno skuteri apsolutno ne privlače, radije bih uzeo neki 125cc za početak jednu-dve sezone, pa onda nešto jače. Šta biste mi vi preporučili od ta dva? 2. Imam 24 godine, tako da mogu odmah da polažem za A kategoriju. Da li ima smisla da polažem prvo za npr. A1 ili A2, pa kasnije za A ili odmah da idem na A? Hteo bih takođe da pohvalim ceo forum, u poslednje vreme vas dosta čitam, ima baš dosta korisnih tekstova. Veliki pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 362 Napisano Septembar 1, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao, evo i ja da doprinesem i potvrdim reci kolege, ali obrnutim redosledom. 2-Odmah A! Sto je kolega iznad rekao, gubljenje i vremena i para, odmah polozis za A i miran si sta god odlucio da vozis i sad i kasnije kad shvatis sta te najvise privlaci (enduro, sportak, turing...). 1-Za male skutere je rekao kolega, a sto se tice maxi skutera, ako te ne privlace, ne gubi vreme ni na to. Mada, mogao bi da isprobas pa da vidis da li se i dalje tako osecas, posto itekako umeju da ti nabace osmeh na lice! Sto se motora tice, kako se ti budes osecao (realno) posle polaganja, tako se navodi u kupovini, da li ce biti manje i malo vece kubikaze. Eto, ukratko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuche34 2 Napisano Septembar 1, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Branko i Igore, hvala vam na odgovorima. Nismo još uvek kolege, ali bićemo uskoro ako Bog da Da, verovatno bi trebalo da se strpim dok ne položim, pa ću imati već neki osećaj šta bi mi više odgovaralo. S tim u vezi, @branko_stefanovic, pošto smo iz istog grada možda imaš neku auto školu (u ovom slučaju moto školu ) koju bi mi posebno preporučio u našem gradu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zotja 2 Napisano Septembar 1, 2020 U prolazu, 0 postova Motocikl: Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Iste sam nedoumice imao pocetkom godine , mislim da velicina motora nije bitna koliko je bitna velicina mozga, da nisi izlozeni klinac koji ce da daje samo po gasu . Ja sam kao pocetnik uzeo kawasaki Z od 750 cc, i za sada hvala bogu lepo se slazemo U autoskoli su me zezali skoro 4 meseca sa forom korona virus,da bih na kraju popizdeo i oterao ih u persun i onda sam izasao i polozio, ne isplati ti se za drugo sem direktno za A, prvo finansijski ,a drugo, takodje dobijas probnu dozvolu ,bez obzira koliko godina imas.... tako da diretko za A, skuplje 100-150e, ali si se resio bede za sva vremena Citiraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 362 Napisano Septembar 1, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Zotjom, nadam se da nisi gore pomenuti izlozeni klinac tako da, biraj srcem pa dal bio 125 ili 750, bices srecan kad sednes da se vozis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuche34 2 Napisano Septembar 1, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Igor86 je napisao: Slazem se sa Zotjom, nadam se da nisi gore pomenuti izlozeni klinac Apsolutno nisam Ne privlače me sportski motori i ogromne brzine, nego drugo - lagana vožnja, lepi predeli i usputni ugostiteljski objekti 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 362 Napisano Septembar 2, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se kako razmisljas... Samo, nema alkohola dok se vozi motor, bar kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuche34 2 Napisano Septembar 2, 2020 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Naravno ne alkohol, i ovako jako retko pijem. Više sam ciljao na konzumiranje raznoraznih butkica, rebaraca, čorbica, pečenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Septembar 2, 2020 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druže, i ja sam imao iste dileme kao i ti do skoro. Ne volim skutere, oduvek sam želeo motor tako da oni nisu dolazili u obzir. U auto školi sam prvo vozio burgman 650 a onda sv 650 i tu sam video da mi je ta kubikaza i snaga sasvim ok. Posle dosta premišljanja uzeo sam versys 650 i nisam pogrešio. Ako možeš da se kontrolišeš 650 kubika je sasvim ok kubikaza, samo pamet u glavu i polako. I ja ti preporučujem odmah A kategoriju, tu ćeš videti kako ti leži ta snaga a i završićeš sa auto školom za sva vremena. Ako se do tada predomisliš oko kubikaže niko ti ne brani da uzmeš nešto manje bez obzira što imaš punu A kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 362 Napisano Septembar 2, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, kuche34 je napisao: Naravno ne alkohol, i ovako jako retko pijem. Više sam ciljao na konzumiranje raznoraznih butkica, rebaraca, čorbica, pečenja... Sad sam gladan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...