Batta 0 Napisano Avgust 11, 2008 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jutros putujem u koloni koja se lagano krece od Autokomande ka Slaviji i vidim pandura koji sa trotoara krece ka sredini ulice...uobicajena slika kad hoce nekoga da zaustavi iz srednje trake. Ja nesto i ne obracam paznju, kapiram da je verovatno "snimio" nekog gresnog vozaca i hoce da ga zaustavi, kad on propusta sva vozila i odvaja bas mene ??? Ponasa se vrlo kulturno i onda me pita da li u topcase-u imam prvu pomoc :o ...ja je naravno imam (kupio u Louis-u jos odavno) i on mi zbunjeno vraca dokumenta (valjda je niko nema, pa se covek iznenadio). Na moje pitanje zasto usred spica, ponedeljkom ujutru, bas mene izvlaci iz kolone, on odgovara da imaju nalog za akciju intenzivne kontrole motociklista i da ce to da potraje. Ne znam kako vi reagujete u ovkvim situacijama, ali dokle god je policija ovako profi i kulturna kao sto je ovaj tip bio, ja ih podrzavam maksimalno uz nadu da ce barem malo smanjti broj nesreca u kojima su sami motociklisti uzrocnici (sto je nazalost i dalje najcesci slucaj, narocito ako govorimo o likovima koji jurcaju beogradskim bulevarima i jos bez opreme). Za vozace znamo - ovaj grad je ekstremno opasan, ja sam prosle nedelje vozio K1200R (dao mi drug da probam pravu masinu ;D ) po Londonu i za tih nekoliko sati nisam imao nijedno "strecanje" a vozio sam prvi put u zivotu levom stranom. Sve to samo zato sto je kod njih saobracaj neverovatno kulturan i vozaci paze na motocikliste samo tako, imas osecaj da samo u tebe gledaju, sklanjaju se u stranu kad se provlacis, itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6354 Napisano Avgust 11, 2008 Svakom po zasluzi, 12471 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I meni se to jutros prvi put desilo....kod raskrsnice pre tramvajskog mosta, na NBgd strani. Tražio mi saobraćajnu, osiguranje za skuter, vozačku dozvolu, proverio svetla, žmigavce, svetlo kočnice...izgleda da su dobili naređenje da proveravaju sve na 2 točka što ima bilo kakv motor na sebi... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Avgust 11, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mene u petak posle posla zaustavili na Slaviji... a drugara prosle nedelje 2x... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 11, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Sada jedno pitanje. Da li ste imali kacige?! Koliko sam ja primeto... Nevezano za tu akciju, uglavnom zaustavljaju motoriste bez kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6354 Napisano Avgust 11, 2008 Svakom po zasluzi, 12471 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da sam nosio kacigu, bez kacige ni ne sedam na motorin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Batta 0 Napisano Avgust 11, 2008 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ne samo da sam imao kacigu vec sam bas kulturno stajao (i to u najdaljoj) koloni kada me je "snimio" i cak je morao da stane na sred ulice da bi me zaustavio i skrenuo desno do ivicnjaka (jednom recju "potrudio se" ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 11, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Još će da počnu da proveravaju da li je podmazan i zategnut lanac, i da li odgovoara šara na gumi strukturi Asfalta u Srbiji, itd ;D ;D ;D... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 11, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, ja jesam za kontrolu, i da se pojaca bezbednost, ali nadam se da me nece dirati dok ne polozim... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Avgust 11, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, ja jesam za kontrolu, i da se pojaca bezbednost, ali nadam se da me nece dirati dok ne polozim... ;D Ova je baš dobra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 11, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta da kazem... Imam B kategoriju vec 12 godina i mogu da kazem da sam presao preko 400.000 km, a sada moram da polazem za A. Ali ako se mora mora se. Ujedno pozdravljam sve motoriste koji se ne provlace izmedju kola koja su u pokretu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 11, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta da kazem... Imam B kategoriju vec 12 godina i mogu da kazem da sam presao preko 400.000 km, a sada moram da polazem za A. Ali ako se mora mora se. Ujedno pozdravljam sve motoriste koji se ne provlace izmedju kola koja su u pokretu. 400,000 km za 12 godina? Lepo boga mi, lepo... To mu dodje nesto kao 33,333.33 km godisnje, (preko 20,000 milja), pa ako ti je auto/motor u proseku za tih 400,000 trosio 7 litara na 100km to mu dodje 14.3 km po litri ili 2331 eura godisnje ili 27972 eura za 12 godina. Lepa cifra. Lepa kilometraza......... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Miki- 4 Napisano Avgust 11, 2008 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Point ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 11, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan @RSVMillenian Puno putujem za Italiju i nemacku, sajmovi posete firmama... ! je da imam dosta predstave o saobracaju a davanje toliko para za lekarsko, >>L<< tablice, polaganje testova kao da sam pesak. Normalnije mi je da se daje za casove gde ce te instruktor obucavati o stvarima koje se ticu motorai same voznje motora kako bi rutina dosla brze i kako bi se svako usmeravao na pravi put i samim tim postajao bolji vozac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Avgust 12, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti lepo napiši tu zanimlljivost od stava kao predlog za dopunu i izmenu novog zakona o saobraćaju, nikakav problem. Mislim, ne vidim problem u polaganju, i kakve veze ima 400.000km sa tim. Svi mi polažemo/polagali smo testove za A, kako oni koji imaju dva petka u autu, tako i ovi što posećuju sajmove po inostranstvu. Zašto sad nebi meni neko dao C i E kategorije da malo djiram šleper po kraju, pa toliko i toliko hiljada km imam za volanom Yuga 55, pa još jedno 100.000km za volanom neke stare Vectre i još skoro 100.000km za volanom kombija.... Pa ja sam pravi dasa za dobijanje C i E kategorije na lepe oči i ljute kilometre u dupetu. Uzmi neki XT-600 na kurblu, pa probaj iz prve da uradiš osmicu na poligonu, možda ti bude jasnije zašto nam treba svima polaganje. Mogu i ja nekad da OFF-nem malo, pravite mi zazubice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Avgust 12, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan To je skoro 10 puta oko planete Zemlje, ali policija ne zna za obim planete, a i ne treba da zna, kad ti trazi papire na uvid ;D Ne volim kada policija iz cista mira zaustavlja nekoga, cak sam izrazito protiv toga, ALI, ovaj put smatram da je to neophodno. Ukoliko su odlucili da zaista pocnu da sprovode zakon onako kako i treba, jedan period potrebna je ovakva presija. Jednostavno da narod postane svjestan da su oni tu, da ga prate, i da nece proci nekaznjeno. Narod je podivljao, saobracajna kultura je dostila dno dna, i iskreno se nadam da ce to da se promjeni na bolje. Kad ovo kazem, mislim to na vozace svih kategorija, ne samo na motoriste. Samo zakon se ne sprovodi iz sredine, to je potrebno poceti vec od same obuke, cak i prije nje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yubilly 43 Napisano Avgust 12, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36 Prijavi odgovor kao problematičan Istina je da imamo problem sa saobracajnom kulturom ali ja tvrdim da problem ne lezi u obuci ili predjenim ili ne kilometrima, problem je duboko urezan u srpskom mentalitetu koji je oboren na dno poremecenim sistemom vrednosti. Kada razgovarate sa pesakom on smatra da je uvek u prednosti, sa motoristom opet ista stvar, vozacima motornih vozila najvise smetaju pjesaci, biciklisti i motoristi dok su vozaci autobusa i kamiona u uvjerenju kako su najveci pa ti lolo moja naleti na volej pa da vidimo ko ce koga da samelje. Morate priznati da su ovo cinjenice a za srz problema svako ima svoje misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Avgust 12, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Meni danas marsovac s ledja prilazi i svira,a posto nisam ocekivao da trazi da stanem ,jer imam kacigu ,prvo sto sam pomislio je da hoce da se trka i takoooooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 12, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Meni danas marsovac s ledja prilazi i svira,a posto nisam ocekivao da trazi da stanem ,jer imam kacigu ,prvo sto sam pomislio je da hoce da se trka I šta bi? Ko je pobedio? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 12, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan @Dexterr Jesi ti u pravu, donekle. Ja nisam ni uzjahao nesto jako i veliko dok ne steknem rutinu. Poenta je da niko nije ni znao da vozi ni auto posle polaganja, frka i znojenje je tek posle. Ono sto sam ja rekao je da se daju pare na gluposti a sam se vozikas. A sutra ako budem jahao nesto jako ja cu pre drugara da smaram da mi pokaze i da bude sa mnom. Opet sto se tice kamiona, nije ni to frka. Probaj nije tesko. Mozda i znas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1275 Napisano Avgust 12, 2008 Drug član, 931 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto sam ja rekao je da se daju pare na gluposti a sam se vozikas. Dodjes lepo u Backu Palanku i za 100 eura dobijes 10 casova na solidnom motoru sa brzinama od 125cc, solidnim instruktorom i dobrim poligonom. Inace to samoobucavanje koje postoji u velikim gradovima je po meni nesto najgluplje sto su mogli izmisliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Inferno 75 Napisano Avgust 12, 2008 U prolazu, 84 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto sam ja rekao je da se daju pare na gluposti a sam se vozikas. Dodjes lepo u Backu Palanku i za 100 eura dobijes 10 casova na solidnom motoru sa brzinama od 125cc, solidnim instruktorom i dobrim poligonom. Inace to samoobucavanje koje postoji u velikim gradovima je po meni nesto najgluplje sto su mogli izmisliti. Da li u Bg ima auto skola u kojoj mozes da se obucavas na njihovom motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Avgust 12, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan uopste ne kontam te auto skole koje nemaju svoje motore za voznju nego sedi na svoj i dodji na polaganje.. Mislim,sad nisam siguran,jel na ispitu ima motor tj. da li mora da bude sa brzinama,ako ja npr polazem za 125/150/250cc skuter? Izvinjavam se na neznanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Avgust 12, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan uopste ne kontam te auto skole koje nemaju svoje motore za voznju nego sedi na svoj i dodji na polaganje.. Mislim,sad nisam siguran,jel na ispitu ima motor tj. da li mora da bude sa brzinama,ako ja npr polazem za 125/150/250cc skuter? Izvinjavam se na neznanju. Mora motor sa brzinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Avgust 12, 2008 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Od 86 g. kad sam ja polagao za A nije se nista promenilo a bolje i da se nemenja jel kakvi su instruktori za B ,sta bi bilo za A. A novajlije na motorima polazite i pitajte za savete starije motordzije. E ajde izracunaj meni Beograd-Banja Luka koridorom 2xnedeljno tri godine sa Floridom 1/2 i Vektrom 1/2.Ali jbg prvo sam polozio za A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1457 Napisano Avgust 12, 2008 Drug član, 1390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan uopste ne kontam te auto skole koje nemaju svoje motore za voznju nego sedi na svoj i dodji na polaganje.. Mislim,sad nisam siguran,jel na ispitu ima motor tj. da li mora da bude sa brzinama,ako ja npr polazem za 125/150/250cc skuter? Izvinjavam se na neznanju. Mora motor sa brzinama Ne mora motor sa brzinama Drugarica upravo ide na obuku za polaganje i obucava se na motoru auto-skole koji je skuter --> automatik (honda 125ccm), a na istom motoru je i polaganje. Ja sam skroz bio zbunjen ali ispade da postoji neka rupa u pravilniku polaganja pa neke skole to jos koriste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...