nikajoka 82 Napisano Avgust 23, 2023 (promenjeno) U prolazu, 64 postova Lokacija: Niš Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Zlajo91 je napisao: Ovo je cista greska sup-a tehnicki nema sa tim ama bas nista. Ti si dobio dva papira za registraciju jedan odma za prvu i drugi za drugu. Na salteru supa kad predas tamo kucaju odma tj prepisuju sa tih papira. Ja sam menjao tri saobracajne odma jednu za drugom jer sam odma proveravao, naravno svaki put u trosku supa. A sto se tice dodatnih svetala… U zakonu stoji da izmena na svetlosnoj grupi spada ateste. Znaci da bi trebao skidati za svaki tehnicki. E sad svaki grad je zasebna drzava kod nas pa tako mozda ovo ne vazi kod vas u Nisu Prijatelju, ne zanima mene ko je pogrešio, jer sam ja platio da mi se to odradi, a oni neka se međusobno objašnjavaju i dogovore ko će platiti i čija je greška. Što se tiče svetla, to verovatno nije za prolaz ali nije mi ni teško da izgubim pola sata da ih odspojim i još toliko da ih spojim da bih ja bio sigurniji kada vozim noću, a možda i prođu jer mi smo ista država i isti je zakon i kod nas u Nišu i kod tebe na severu, sviđalo se to tebi ili ne. Promenio Avgust 23, 2023 član nikajoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlajo91 44 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 62 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, nikajoka je napisao: Prijatelju, ne zanima mene ko je pogrešio, jer sam ja platio da mi se to odradi, a oni neka se međusobno objašnjavaju i dogovore ko će platiti i čija je greška. Što se tiče svetla, to verovatno nije za prolaz ali nije mi ni teško da izgubim pola sata da ih odspojim i još toliko da ih spojim da bih ja bio sigurniji kada vozim noću, a možda i prođu jer mi smo ista država i isti je zakon i kod nas u Nišu i kod tebe na severu, sviđalo se to tebi ili ne. Ne razumem sta meni ima da se svidja ili ne. Zakon jeste isti ali se ne primenjuje isto od grada do grada ili opstine kako god zelis. Za sigurnost se apsolutno slazem sa tobom i ja sam sam hteo da stavim neka dodatna svetla, i isto tako da raskacujem za tehnicki. Ali trenutno sam blizi da menjam motor pa ne zelim da ulazem u ovaj. takodje se slazem sa tobom da ne treba da te zanima ko je pogresio samo kazem da je to greska supa, a oni treba da plate svoje greske a ne tehnicki pregled(koji ce u tvom slucaju verovatno platiti, ni krivi ni duzni). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Avgust 24, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da podelim sa vama sta sam uradio. Mali zanimljiv detalj. Smanjuje grejanje motora i nogu... Aliexpres. Samo moram kupiti jos 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Avgust 24, 2023 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Naprotiv, ta traka povećava grejanje motora jer sprečava granu da oslobađa toplotu, al za noge si u pravu Još jedan negativni aspekt trake na grani je da posle vožnje po kiši zadržava vlagu i rezultat je ubrzana korozija grane. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlajo91 44 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 62 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li po danu palite svetla na ovom motoru? sobzirom da ima dnevna svetla, ne znam da li to vazi i za motocikle kao i za automobile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Disko Nindža je napisao: Naprotiv, ta traka povećava grejanje motora jer sprečava granu da oslobađa toplotu, al za noge si u pravu Još jedan negativni aspekt trake na grani je da posle vožnje po kiši zadržava vlagu i rezultat je ubrzana korozija grane. I izgori lonac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7073 Napisano Avgust 24, 2023 Drug član, 2970 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, Disko Nindža said: Naprotiv, ta traka povećava grejanje motora jer sprečava granu da oslobađa toplotu, al za noge si u pravu Još jedan negativni aspekt trake na grani je da posle vožnje po kiši zadržava vlagu i rezultat je ubrzana korozija grane. Htedoh reći al me mrzelo da kucam.. S druge strane sama cev i lonac budu na daleko većoj temperaturi, brže gore. Da ne idemo u ostale detalje, ali nije to štediša na smederevcu.. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Avgust 24, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan E pa hvala, u tom slucaju skinucu je koliko odmah Jer Budala uci na svojim a Pametan na tudjim greskama... Hvala na savetima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Avgust 24, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Greska ispravljena 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Avgust 24, 2023 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Niko se naučen nije rodio Btw, nisam vozio Pedu ali ne mogu da verujem da tako mala mašina 250cc toliko greje da smeta Ja sam imao tu problematiku sa VFR750 koji je nadaleko poznat po ludačkom grejanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13987 Napisano Avgust 24, 2023 moto merkat °°, 4876 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Zlajo91 je napisao: Da li po danu palite svetla na ovom motoru? sobzirom da ima dnevna svetla, ne znam da li to vazi i za motocikle kao i za automobile Vazi naravno, ako palis oboreno smanjujes uocljivost motora jer je dnevno i konstruisano (sam naziv kaze) da ga uocis a ne da osvetljava a paljenjem oborenog smanjuje se intezitet dnevnog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7073 Napisano Avgust 24, 2023 Drug član, 2970 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, Disko Nindža said: Ja sam imao tu problematiku sa VFR750 koji je nadaleko poznat po ludačkom grejanju Imao i njega i 800fi... Mrtva trka. 800ka kad leti upali ventilator na semaforu.. Gore zvezda dole asfalt i on koji isijava, ram užaren... Kunem se da sam 100x hteo da siđem na semaforu i odem kući taksijem. Ali zato van grada, kad je kretanju ništa, a 750 je tada bario 00.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Avgust 24, 2023 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Zbog paklenog iskustva sa VFR750 malo mi bila prpa kad sam uzimao Fazera zbog auspuha ispod sedišta, ali srećom Fazer ne greje sedišta ni blizu kao VFR, ništa se ne oseća ni na vozačkom ni suvozačkom delu sedišta. Da li Tek250 greje sedište? Pošto mu je auspuh pod sedištem ili samo noge? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Disko Nindža je napisao: Zbog paklenog iskustva sa VFR750 malo mi bila prpa kad sam uzimao Fazera zbog auspuha ispod sedišta, ali srećom Fazer ne greje sedišta ni blizu kao VFR, ništa se ne oseća ni na vozačkom ni suvozačkom delu sedišta. Da li Tek250 greje sedište? Pošto mu je auspuh pod sedištem ili samo noge? Jok, ima zastitni Lim oko izlaza Koji usmerava vazduh I tako se hladi. Ni noge ne greje nesto specijalno mnogo, ne znam zasto se ljudi zale. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlajo91 44 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 62 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, mikilesje je napisao: Jok, ima zastitni Lim oko izlaza Koji usmerava vazduh I tako se hladi. Ni noge ne greje nesto specijalno mnogo, ne znam zasto se ljudi zale. Sa ovim se slazem u potpunosti. Ni moj se ne greje nesto posebno, sa vremena na vreme se oseti po nogama ali nista strasno, a sediste se ne greje bar ja to nisam osetio a ni suvozac se nije nikad zalio(zena). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Avgust 24, 2023 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Doduše, kad vreme zahladi u jesen onda dobro dođe ako malo greje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus123 5 Napisano Avgust 25, 2023 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ljudi, izvinjavam se ako ovo pitanje već ima na temi, koristio sam search opciju prije pisanja, ali nisam našao odgovor, pa rekoh da ovdje napišem. Kupio sam Pedu 250 prije tri mjeseca (to mi je prvi motor). Zadovoljan sam kako me služi, s tim da nemam nekog bajkerskog iskustva da bih je mogao uporediti sa nečim boljim. Ono što me zanima jeste da li neko u Banja Luci (gdje je motor kupljen), ili okolini vrši prodaju i ugradnju Akrapovič auspuha na Pedu? Vidio sam neke Youtube klipove gdje su ljudi ugrađivali na Pedu. Jedan momak kaže da je auspuhe kupio na Aliexpressu, ali nešto se ne usuđujem da naručim zbog carine i sl. + nisam siguran da li bih pogodio prave. Zanima me da li neko od vas zna gdje bi se takvi auspusi mogli kupiti i ugraditi i generalno kakvo je mišljenje ljudi o ugradnji te aftermarket modifikacije na kineski motor, u smislu odnosa cijene-isplativosti? Postaviću jedan Youtube klip gdje momak iz Srbije priča o tim izduvima koje je ugradio. Hvala unaprijed na odgovorima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikajoka 82 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 64 postova Lokacija: Niš Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Maximus123 je napisao: Pozdrav, ljudi, izvinjavam se ako ovo pitanje već ima na temi, koristio sam search opciju prije pisanja, ali nisam našao odgovor, pa rekoh da ovdje napišem. Kupio sam Pedu 250 prije tri mjeseca (to mi je prvi motor). Zadovoljan sam kako me služi, s tim da nemam nekog bajkerskog iskustva da bih je mogao uporediti sa nečim boljim. Ono što me zanima jeste da li neko u Banja Luci (gdje je motor kupljen), ili okolini vrši prodaju i ugradnju Akrapovič auspuha na Pedu? Vidio sam neke Youtube klipove gdje su ljudi ugrađivali na Pedu. Jedan momak kaže da je auspuhe kupio na Aliexpressu, ali nešto se ne usuđujem da naručim zbog carine i sl. + nisam siguran da li bih pogodio prave. Zanima me da li neko od vas zna gdje bi se takvi auspusi mogli kupiti i ugraditi i generalno kakvo je mišljenje ljudi o ugradnji te aftermarket modifikacije na kineski motor, u smislu odnosa cijene-isplativosti? Postaviću jedan Youtube klip gdje momak iz Srbije priča o tim izduvima koje je ugradio. Hvala unaprijed na odgovorima. Nećeš dobiti ništa menjanjem jednog kineza za drugog kineza, sem malo drugačijeg zvuka a što se izgleda tiče meni je dosta ružnije od originala a da ne pričamo o tome da ćeš ih svake godine skidati zbog tehničkog i da će ti verovatno ukinuti garanciju. Postavi neku sliku motora da vidimo šta si kupio i kaži šta želiš na njemu da poboljšaš, tipa snagu, izgled itd. i dobri ljudi kojih ovde ima dosta će ti dati savet i pomoć u vezi toga. Želim ti puno srećnih kilometara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus123 5 Napisano Avgust 27, 2023 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala mnogo na odgovoru. U suštini, u tom slučaju se ekonomski ne isplati + nisam toliko vičan mehanici da bih sam radio takve poduhvate. Što se tiče estetike, htio sam ga poboljšati auspusima, a i smatrao sam da bi zvuk bio bolji. Ne vjerujem da bih nešto oko performansi mogao promijeniti. Bio sam na početku svjestan kakav motor kupujem, tj. da nije ljuta mašina za velike brzine. Razmišljao sam o crash barovima, ali majstor sa kojim sam pričao kaže da su pomalo teški za ovaj motor i da je malo skeptičan po pitanju toga, ali da su crash barovi dobra stvar. S obzirom na to da je u pitanju investicija od 110€, nisam siguran koliko je neophodan potez. Evo dvije slike da vidite kako motor izgleda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlajo91 44 Napisano Avgust 27, 2023 U prolazu, 62 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Maximus123 je napisao: Hvala mnogo na odgovoru. U suštini, u tom slučaju se ekonomski ne isplati + nisam toliko vičan mehanici da bih sam radio takve poduhvate. Što se tiče estetike, htio sam ga poboljšati auspusima, a i smatrao sam da bi zvuk bio bolji. Ne vjerujem da bih nešto oko performansi mogao promijeniti. Bio sam na početku svjestan kakav motor kupujem, tj. da nije ljuta mašina za velike brzine. Razmišljao sam o crash barovima, ali majstor sa kojim sam pričao kaže da su pomalo teški za ovaj motor i da je malo skeptičan po pitanju toga, ali da su crash barovi dobra stvar. S obzirom na to da je u pitanju investicija od 110€, nisam siguran koliko je neophodan potez. Evo dvije slike da vidite kako motor izgleda. Kako mislis teski crashbarovi? Ako mislis da ce zbog toga ici losije ili sporije kako god nece, bar kod mene nije tako,nemaju oni ni 10ak kila ovako si ga dobio bez nalepnica ili si sam skidao? totalno drugacije izgleda bez nalepnica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus123 5 Napisano Avgust 27, 2023 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tako je majstor rekao, da su crash barovi teški. Ni meni nije bilo logično, jer su namjenski pravljeni za motor, a i dosta ljudi ih stavljaju, bez da sam vidio da se neko žali na performanse. Naljepnice sam sam skidao paro-čistačem. Poslije sam oprao motor i to je to. Veoma je lako skinuti naljepnice, ali nikako ne treba pokušavati bez paro-čistača ili fena. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlajo91 44 Napisano Avgust 27, 2023 (promenjeno) U prolazu, 62 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Maximus123 je napisao: Tako je majstor rekao, da su crash barovi teški. Ni meni nije bilo logično, jer su namjenski pravljeni za motor, a i dosta ljudi ih stavljaju, bez da sam vidio da se neko žali na performanse. Naljepnice sam sam skidao paro-čistačem. Poslije sam oprao motor i to je to. Veoma je lako skinuti naljepnice, ali nikako ne treba pokušavati bez paro-čistača ili fena. Mislim da je to glupost, ok su crashbarovi, ja ih imam i rade posao. Kad mi je pao motor nista se nije ostetilo ili ozuljalo. ako ti se svidja slobodno stavi nece uticati na perfomanse Ja imam i crashbarove i onu metalnu zastitu od dole, kofere i vizir motor i dalje ide jednako kako je i isao bez toga. Ma meni je vec dosta otpalo od pranja, uzasnog kvaliteta su nalepnice. Ma da posedovali smo cfmoto kvadove, i tamo su otpadale nalepnice i rekao bih da su bile istog ili vrlo slicnog kvaliteta. A cena cf i pede je nebo i zemlja Promenio Avgust 27, 2023 član Zlajo91 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus123 5 Napisano Avgust 27, 2023 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na koju metalnu zaštitu misliš? Imaš li možda fotografiju (ili da uslikaš ako nije problem, pošalješ link)? Mislim da ću stavljati crash barove, isto cijenim da je korisna stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlajo91 44 Napisano Avgust 27, 2023 U prolazu, 62 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Maximus123 je napisao: Na koju metalnu zaštitu misliš? Imaš li možda fotografiju (ili da uslikaš ako nije problem, pošalješ link)? Mislim da ću stavljati crash barove, isto cijenim da je korisna stvar. Nisam blizu motora pa sam ti skinuo sliku sa neta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Avgust 28, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Novo u frenkiju na adi za nase motorice, rolbar + 2 maglenke 12.000din Zaista lepo i mocno izgleda. Ugradnja besplatna naravno. Montirali su novu 125 ali identicnk se kaci na nas 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...