Midjo 108 Napisano Jun 30 (promenjeno) Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/27/2024 at 9:42 AM, Radosmr said: Kad treba svjecica da se mijenja ili jos nesto od djelova? Neka preporuka Odvrni svjećicu i izmjeri zazor (ako imaš čime), trebao bi biti oko 0,7mm. Ako je veći, možeš malo "čuknuti" donji dio da smanjiš zazor. Ali preporuka je da se zamijeni svjećica, ne treba škrtariti na tome.. na nekih 5-6 hiljada npr. Evo kako je moja izgledala nakon 7 hiljada, ali jesam je jednom "čuknuo" ili dvaput (ali ne valja puno puta odvrtati jer se zgnječi podloška i onda se gubi kompresija ili rizikuješ da oštetiš glavu motora jer moraš stegnuti pošto je podloška zgnječena). Još nešto? Filter vazduha nisam mijenjao ali sam ga izduvao dobro. Filter goriva sam mijenjao, uzeo davno online iz Kine. 10 komada par evra, tako nešto (za skuter). Nategnutost lanca da bude 25mm u smjeru gore-dole (piše ti na onoj plastici). Ne valja zategnut, ne valja labav. I podmazuj i čisti. To je to. Peda je jednostavna. Promenio Jun 30 član Midjo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen4411 0 Napisano Jun 30 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel probo neko da stavi akrapović,sc project, leo vince ili nesto slicnk? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RopePero 9 Napisano Jul 4 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko mozda zna koji filter ulja ide sada u Tek250 ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11021 Napisano Jul 5 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da se ispod tog poklopca desno sa dva srafa krije filter ulja.Klasican papirni.Pre ce biti samo mrezica.Mislim da jeftiniji kinezi nemaju filter ulja.Oni koji imaju filter poklopac ima tri srafa,zbog zaptivanja.Ti su i malo skuplji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RopePero 9 Napisano Jul 5 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 5 Drug član, 4750 postova Prijavi odgovor kao problematičan Код ниједног, баш ниједног Кинеза сито за филтрирање није стајало тамо. Сито је доле пре уљне пумпе. Сито штити уљну пумпу од крупније опиљке и од остатака силикона којег "мајсторчине" безмилосно наносе код разних интервенција.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RopePero 9 Napisano Jul 5 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, ovlašćeni servis iz Beograda mi je rekao da postoji filter i da se on menja prilikom rada servisa, dok u nekim manjim mestima, ovlašćeni serviser mi je rekao da filter ne postoji i da tu nema šta da se menja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkomtr 0 Napisano Jul 5 (promenjeno) U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Kupio pre par dana polovnu Pedu Tek 125. Ima predjenih 2600km , 2021. godište Par dana palila normalno, sad uvek moram saug da podignem pa tek onda hoće? šta može biti? Takodje ručica gasa ima lufta, jel to može da se šteluje ili se menja? Promenio Jul 5 član darkomtr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan SD 63 Napisano Jul 5 U prolazu, 60 postova Lokacija: Smederevo - Osipaonica Motocikl: apn4 T15 - CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan sada je ovih dana i malo svezije ,tako da je paljenje sa saug-om "normalno" za karburator sistem,ako kad se malo zagreje radi normalno sa bez sauga. Sto se lufta tice steluje se zategnutost sajle ali ni to ne treba da bude na 100% treba da postoji minimalan prazan hod da te ne zeza gas kod skretanja. Prvo se malo vozi pa posle vidi treba li bas da se sve popravlja. Ne popravljaj ako nisi siguran da je neispravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maliradojica 3 Napisano Jul 5 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče filtera ulja, u ovlašćenom servisu su mi rekli da nemaju i da nisu u toku da uopšte postoji, jer je prethodni model imao sito. Malo sam potražio na netu i pronašao filter ulja koji odgovara, poručio i zamenio. U pitanju je filter HF540 i može da se poruči sa sajta motodelovi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevanE 9 Napisano Jul 6 U prolazu, 4 postova Motocikl: Peda tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Reci mi molim te gde se nalazi filter na novom modelu?Jel na ovom mestu? Sent from my REA-NX9 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RopePero 9 Napisano Jul 6 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, maliradojica said: Što se tiče filtera ulja, u ovlašćenom servisu su mi rekli da nemaju i da nisu u toku da uopšte postoji, jer je prethodni model imao sito. Malo sam potražio na netu i pronašao filter ulja koji odgovara, poručio i zamenio. U pitanju je filter HF540 i može da se poruči sa sajta motodelovi. To mi je jedina stvar kod Pede koja mi se ne svidja, a i nervira malo. Ovlašćeni servisi (ne svi, ali većina) su toliko ne zainteresovani, da je prosto neverovatno. Kako možeš da ne znaš ili da nisi informisan.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano Jul 6 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Купиш мотор, поздравиш се са продавцем и гаранцијом, и све радиш сам. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maliradojica 3 Napisano Jul 6 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, StevanE je napisao: Reci mi molim te gde se nalazi filter na novom modelu? Jel na ovom mestu? Sent from my REA-NX9 using Tapatalk Da, tu se nalazi. Samo sačuvaj oprugicu od originalnog filtera i stavi je na novi. Uz novi se dobija oprugica, ali neka dosta manja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkomtr 0 Napisano Jul 7 (promenjeno) U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 7. 2024. at 16:58, darkomtr je napisao: Zdravo svima. Kupio pre par dana polovnu Pedu Tek 125. Ima predjenih 2600km , 2021. godište Par dana palila normalno, sad uvek moram saug da podignem pa tek onda hoće? šta može biti? Takodje ručica gasa ima lufta, jel to može da se šteluje ili se menja? Zdravo. Definitvno zeza paljenje. Čak i vruć nemože ponovo da upali, sem ako saug nije na sredini. Da li imate preporuku za nekog majstora u Bg? Ili samo ovlašćeni servis za koji baš i nisam čuo neke pohvale? Promenio Jul 7 član darkomtr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 15 Napisano Jul 8 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 7. 2024. at 17:21, RopePero je napisao: Da li neko mozda zna koji filter ulja ide sada u Tek250 ? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RopePero 9 Napisano Jul 12 (promenjeno) U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 7/8/2024 at 2:51 AM, Cikota92 said: Kupio sam danas HF-112. Uzeo u motobike-u 3€ komad. Promenio Jul 12 član RopePero 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 15 Napisano Jul 12 (promenjeno) U prolazu, 12 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Sent from my iPhone using Tapatalk Promenio Jul 12 član Cikota92 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 15 Napisano Jul 12 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, RopePero je napisao: Kupio sam danas HF-112. Uzeo u motobike-u 3€ komad. Samo vrati oprugu od starog. Kod mene je 3x skuplje 9€ platio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cokanj3 5 Napisano Jul 14 (promenjeno) U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipi Posle dosta godina vrath se motorima. Uzeo sam Pedu Tek pro 250 12 juna 24g. registrovan. Za sada je prešao 606km. odradio prvi servis na 200km. Sve ide bez greške hladno palje ide sa malo gasa i desetak sekundi i gotovo, momentalno je 36stepeni. Zadovolja sam smo mi je malo višlji motor? Volim češće da menjam ulje stara škola. Toliko za prvi put. Promenio Jul 14 član cokanj3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvelei 14 Napisano Jul 21 U prolazu, 23 postova Lokacija: Aleksinac Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko montirao neki after market kofer na tek-a? Kakva su iskustva za pricvrscivanje na orginalne rupe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fidanym 1 Napisano Jul 22 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав свима, да ли неко има проблем са предњим точком, нешто је нестабилно лево-десно. Није много, али се свакако осећа, и то углавном између 60-80 km/h. Не знам да ли је у питању лагер или су само гуме лоше. Мотор има 8500 км, све остало је одлично. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvelei 14 Napisano Jul 25 U prolazu, 23 postova Lokacija: Aleksinac Prijavi odgovor kao problematičan Da nadogradim temu i nekom pomognem. Napravio sam plocu za nosac kofera za tek-a. Materijal metalna ploca sa otpada 30cm x 30cm,srafovi duzine 6cm, metalni nastavci za navojnu sipku 4 kom. Cena materijala 500 din. Najvise vremena je oduzelo krojenje -secenje ploce. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Solee 3 Napisano Jul 30 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, kupio sam navedeni motor i jako sam zadovoljan, procitao sam sva iskustva, i interesuje me da li se negdje u BiH moze kupiti zastita motora i rollbar? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 15 Napisano Jul 30 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, kupio sam navedeni motor i jako sam zadovoljan, procitao sam sva iskustva, i interesuje me da li se negdje u BiH moze kupiti zastita motora i rollbar?Pozdrav,imas u BL i u Zenici ovakavSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...