Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje za mehanicare, molba za vlasnike Freewind-a, zadnja kocnica.

Recommended Posts

• Zainteresovan, 528 postova

Naime pitanje za mehanicare je kako je moguce da se greje celjust koje drze plocice i ovaj deo koji se nalazi kod popucice kocnice (na slici) a da je disk hladan tj. uopste se ne ugreje. Slucajno sam primetio da mi se zadnja celjust nenormalno greje pa sam prestao da koristim zadnju kocnicu medjutim,  ni tada nije prestalo sa grejanjem. Znaci zadnju nisam upotrebljavao vec dobrih 2 meseca ali mi se desava da kad stanem posle 150km voznje, da su mi prednje celjusti i disk umereno ugrejani od koriscenja a da mi je zadnja celjust toliko ugrejana da nemogu da drzim ruku, ovaj deo na slici malo je hladniji od celjusti a zadnji disk je hladan skroz. Na disku nema vidljivih znakova cesanja polocica niti je se cuje da disk kaci plocice.

Pitanje za mehanicare imaju li ideju zbog cega se ovo desava.

Molba za vlasnike freewinda da provere posle voznje koliko su im zagrejane prednje i zadnje celjusti i diskovi i to mi prenesu.

Hvala unapred!

RG

post-425-12879002108872_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

cekaj ovo je zadnji kocioni cilindar a ne celjusti  ? ?

Naime pitanje za mehanicare je kako je moguce da se greje celjust koje drze plocice i ovaj deo koji se nalazi kod popucice kocnice (na slici)

;)

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Molba za vlasnike freewinda da provere posle voznje koliko su im zagrejane prednje i zadnje celjusti i diskovi i to mi prenesu.

Danas sam se vozio nepunih 10 minuta, i samo prednja klesta topla, zadnja skroz hladna, i kocioni cilindar mlak...

Nadam se da ti nesto znaci informacija...

• Drug član, 1359 postova

ovaj deo je zadnji kocioni cilindar kojije crevom povecan sa zadnjom sapom ili celjustima a u crevu se nalazi kociono ulje . e sad akose zagreje sapa ulje prenosi toplotu do cilindra pa se i on greje. kazes da necesu plocice i da je disk hladan jesi li siguran da se negreje i disk jer nema nista drugo sto bi grejalo sapu osim da neka plocica cese a onda greje i disk osim ako drzis motor na suncu . podigni zadnji tocak u vis i probaj da rukom vrtis zadnji tocak da vidis dali negde  cese i dali ga nesto koci .

ovaj deo je zadnji kocioni cilindar kojije crevom povecan sa zadnjom sapom ili celjustima a u crevu se nalazi kociono ulje . e sad akose zagreje sapa ulje prenosi toplotu do cilindra pa se i on greje. kazes da necesu plocice i da je disk hladan jesi li siguran da se negreje i disk jer nema nista drugo sto bi grejalo sapu osim da neka plocica cese a onda greje i disk osim ako drzis motor na suncu . podigni zadnji tocak u vis i probaj da rukom vrtis zadnji tocak da vidis dali negde  cese i dali ga nesto koci .

Sve ovo je odradjeno jos pre 2 meseca, dizali ga okretali ga ne cese, disk hladan ko spricer  ???

pogledaj da li lanac kaci crevo od kocnice... mada sumnjam...

Tesko da toliko moze da se lanac istelgli ;) (lanac je na suprotnoj strani motora)

@zzz Hvala druze , PAUKEEEEEE sta ti kazes?!

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

promeni crevo za kocnicu..obicno ono zna da zajebava,i naravno sipaj neko bolje ulje za kocnicu,proveri u kocionim celjustima klizace za drugu polovinu dali nemaju lufta lufta ako imaju ukosi se cilindar pa uvek po malo kaci pa greje kocnice,,to na okretanje tocka neces ni primetiti...a i dalje ce ti jesti ravnomerno plocice...

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

pogledaj da li lanac kaci crevo od kocnice... mada sumnjam...

Tesko da toliko moze da se lanac istelgli ;) (lanac je na suprotnoj strani motora)

@zzz Hvala druze , PAUKEEEEEE sta ti kazes?!

Ja cu ti kazem,ne se brines,al kada nadjem vremena za voznju motora  i ako ne ode do tada motor ::)

promeni crevo za kocnicu..obicno ono zna da zajebava,i naravno sipaj neko bolje ulje za kocnicu,proveri u kocionim celjustima klizace za drugu polovinu dali nemaju lufta lufta ako imaju ukosi se cilindar pa uvek po malo kaci pa greje kocnice,,to na okretanje tocka neces ni primetiti...a i dalje ce ti jesti ravnomerno plocice...

Hvala bokilic  ;)

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Hmm, sad mi pade na pamet jedna glupost, dal je moguce da ti je izduv negde busan pa duva (greje) bas ka kocionim celjustima ili crevu???

Hmm, sad mi pade na pamet jedna glupost, dal je moguce da ti je izduv negde busan pa duva (greje) bas ka kocionim celjustima ili crevu???

Hmm vis sad pocinje teorije zavere, ne znam da li moguce rupu na auspuhu sigurno ima jer i posle 2 sinhronizacijje i dalje pomalo 'puca' iz auspuha kad pustim gas.

• Drug član, 1261 postova

Po Defaultu, Suzuki ne pravi dobre enduro motore, pravi dobre R-ove i dobre Cruisere. Evo recimo taj tvoj motorcikl za grad, iliti kako narod najčešće zove ENDURO i nije neko enduro, zapravo mislim da je najgori u klasi. Da kupiš ti lepo neki XT660, ili Dominator, pošto KLR-a više neprave, i sit da se navozaš. Ili ako baš voleš Suzukija kupi gsxr-a i bog da te vidi. ;D ;D ;D

p.s.

Nadam se da ovo shvataš kao grubu šalu.

p.p.s.

U svakoj šali ima najmanje šale.

Po Defaultu, Suzuki ne pravi dobre enduro motore, pravi dobre R-ove i dobre Cruisere. Evo recimo taj tvoj motorcikl za grad, iliti kako narod najčešće zove ENDURO i nije neko enduro, zapravo mislim da je najgori u klasi. Da kupiš ti lepo neki XT660, ili Dominator, pošto KLR-a više neprave, i sit da se navozaš. Ili ako baš voleš Suzukija kupi gsxr-a i bog da te vidi. ;D ;D ;D

p.s.

p.p.s.

Ako se ovo zove kvar i ako zavisi od marke motora onda mi je drago sto sam izabrao suzuki i imam ovaj 'strasan' kvar na motoru starom 9 godina.

PS cuo sam ja da yamaha i honda imaju dobre agregate (za struju) a imao sam prilike da radim i sa kawasakijevom kosilicom za travu ima 6 ks i mogu ti reci da bas reze  :P

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

covek ti je rekao sve ,pa da li si ikad skidao desni poklopac ispod sica ,videces da na crevu ima zastita od grejanja ,normalno da se grije kad je crevo tik pored izduvne grane.

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

p.s.

p.p.s.

probaj pa pricaj gluposti. 10shf9z.jpg ovo je sigurno xt660r ili je nesto drugo mozda.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja