Jump to content

Moto Zajednica

Dilema u vezi guma, potrebna pomoc...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 788 postova

Na motoru su mi trenutno pirelli dragon gts pozadi (presla 3,4 hiljade) i metzeler ME Z4 napred koja je zrela za menjanje, dvoumim se da li da kupujem pirelli dragon gts (sumnjam da cu je uopste naci kod nas, ne znam da li se i dalje proizvodi) kako bi ih upario ili da kupim neki dunlop ili bridgestone pa da za sledecu sezonu kupim i takvu zadnju. Vise vremena provodim na lokalnim, sporednim putevima, tj. vijam krivine, izbegavam autoput, nije mi toliko bitna dugovecnost gume koliko da dobro drzi i da nije preterano tvrda. 

Pirelli dragon gts: (ako je neko negde video slucajno...  :) )

K7tUE_dragongts58zd2.jpg

Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Kontaktiraj Stefan-a sa foruma (imate iste motore), on je sada na Michelin-u Pilot Power 2CT, apsolutno najbolja guma na trzistu. Ako mozes da je priustis odmah uzmi. Ja sam vozio dosta Michelin Pilot Power i i dalje je najbolji komad gume koji sam probao do sada, a i testovi govore isto. Cim potrosim fabricke vracam se na Michelin.

Kontaktiraj Stefan-a sa foruma (imate iste motore), on je sada na Michelin-u Pilot Power 2CT, apsolutno najbolja guma na trzistu. Ako mozes da je priustis odmah uzmi. Ja sam vozio dosta Michelin Pilot Power i i dalje je najbolji komad gume koji sam probao do sada, a i testovi govore isto. Cim potrosim fabricke vracam se na Michelin.

Ok, hvala.

• Zainteresovan, 953 postova

Hvala za savet, uzimam ih u obzir, jos ako neko ima iskustvo sa istim iz prve ruke..

edit:

metzeler sportec m1, neko iskustvo sa ovom gumom?

Ja imam m1 napred i pozadi presao sam sa njima oko 1500km i mogu ti reci da je guma odlicna sto se tice drzanja u nagibu i to ozbiljnom nagibu, drzi do ivice odlicno i kad je zagrejana dozvoljava dosta rano otvaranje gasa u krivini-nagibu bez tendencije proklizavanja. Povratna informacija sa gume je odlicna. Prednja bi za moj ukus mogla da bude jos lepljivija tj meksa jer ja kad uzivam, znam da kocim jako pred krivinu a nekad i duboko u krivini -nagibu. Moje gume nisu kupljene u Srbiji ali video sam negde na forumu da ih ima ovde i to po jako povoljnoj ceni.

Jedini nedostatak koji ja mogu reci a u svakodnevnoj voznji nemam tesku ruku na gasu, cak naprotiv, je da se posle mozda 300km autoputa sve ukupno malo vise zatupila po sredini nego sto sam ocekivao.

Odnos cena kvalitet je odlican samo ne izlazi na prave puteve  ;D. Ocena od jedan do pet je cetiri zbog svega sto sam napisao, a ako imas mogucnosti preporuka bi bila michelin 2CT ne samo pilot power nego i pilot road ali 2CT obavezno!

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=21996.0

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22002.20

Evo, pogledaj ova dva linka tu izmedju ostalih stvari ima slike m1 u akciji i posle akcije, ma ima svasta po malo.

Hvala za savet, uzimam ih u obzir, jos ako neko ima iskustvo sa istim iz prve ruke..

edit:

metzeler sportec m1, neko iskustvo sa ovom gumom?

Ja imam m1 napred i pozadi presao sam sa njima oko 1500km i mogu ti reci da je guma odlicna sto se tice drzanja u nagibu i to ozbiljnom nagibu, drzi do ivice odlicno i kad je zagrejana dozvoljava dosta rano otvaranje gasa u krivini-nagibu bez tendencije proklizavanja. Povratna informacija sa gume je odlicna. Prednja bi za moj ukus mogla da bude jos lepljivija tj meksa jer ja kad uzivam, znam da kocim jako pred krivinu a nekad i duboko u krivini -nagibu. Moje gume nisu kupljene u Srbiji ali video sam negde na forumu da ih ima ovde i to po jako povoljnoj ceni.

Jedini nedostatak koji ja mogu reci a u svakodnevnoj voznji nemam tesku ruku na gasu, cak naprotiv, je da se posle mozda 300km autoputa sve ukupno malo vise zatupila po sredini nego sto sam ocekivao.

Odnos cena kvalitet je odlican samo ne izlazi na prave puteve  ;D. Ocena od jedan do pet je cetiri zbog svega sto sam napisao, a ako imas mogucnosti preporuka bi bila michelin 2CT ne samo pilot power nego i pilot road ali 2CT obavezno!

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=21996.0

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22002.20

Evo, pogledaj ova dva linka tu izmedju ostalih stvari ima slike m1 u akciji i posle akcije, ma ima svasta po malo.

Thanks,

Moram priznati da je miselin na veliku zalost precrtan iz finansijskih razloga, dilema je trenutno izmedju sportmax qualifiera d209 i sportec m1. Sad mi se ovo malko ne svidja oko potrosnje m1 na pravcu ali pretpostavljam da je isto i sa d209, ali sta da se radi, izbegavacu pravce, kao i obicno.  :)

Ako neko ima namontiran qualifier d209 nek nam prenese utiske.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja