KNELE 14 Napisano Jul 30, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Vozim GSXR-a i juce su mi se pojavile vibracije na prednjoj viljuski prilikom kocenja.Odem kod majstora da mi pogleda nesto drugo i to mu napomenem i dobijem odgovor da su krivi diskovi (ja skokiran :o)ili da su usled ekstremnih kocenja promenili strukturu i da ne koce podjednako na svim mestima i da se tu stvaraju te vibracije.O.K. sve ovo mi ima logike.Da pojasnim moja voznja je daleko od ekstremne brzine takode daleko od onih koje motor moze da postigne,kada kocim kada mi to situacija dozvoljava kocim u prekidima.Diskovi izgledaju sasvim O.K. nema risova po njima. E,sada razmisljam (i nadam se) da nisu slucajno plocice te koje su sprzene (imaju debljinu ali nemaju strukturu)i da one mozda ne prave problem koji se desava?Plocice su presle 8 000 km kod mene a kod predhodnog vlasnika ko zna.Molio bi sve ljude koji imaju iskustva i znanja da mi kazu sta misle o ovom problemu.Pozdrav i unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crw 0 Napisano Jul 30, 2008 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660 Prijavi odgovor kao problematičan pa prvo promeni plocice,to bi trebalo da smanji vibracije i verovatno ce ti motor malo bolje kociti..znaci promeni plocice za pocetak.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nightrider 0 Napisano Jul 30, 2008 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa prvo promeni plocice,to bi trebalo da smanji vibracije i verovatno ce ti motor malo bolje kociti..znaci promeni plocice za pocetak.. isto bi prvo pločice menjal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako mozes skini disk i stavi ga na ravno ( komad stakla ) i vidi dali je ravan . imao sam prilike da vidim plocice koje uopste nisu bile istrosene ali su bile skroz ispucale kao zemlja od temperature i kvaliteta. na disku ti pise min 3 mm vidi dali imas ovu oznaku i premeri disk to ti je minimalna debljina diska ako nije ravan odmah ces znati dali mozes ili ne da ga obradis . pogledaj i kako su stegnuti srafovi koji drze disk i sapu da nije popustio neki . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 38 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ova priča sa diskovima mi je malo smrdljiva. Pogledaj pločice u svakom slučaju, ali ako se problem pojavio odjednom, verovatno se nešto olabavilo. Pogledaj šrafove na klještima i diskovima, na osovini, na vratu volana. Vidi ležajeve prednjeg točka. Kako stojiš sa uljem u štapovima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Jul 31, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Ova priča sa diskovima mi je malo smrdljiva. Pogledaj pločice u svakom slučaju, ali ako se problem pojavio odjednom, verovatno se nešto olabavilo. Pogledaj šrafove na klještima i diskovima, na osovini, na vratu volana. Vidi ležajeve prednjeg točka. Kako stojiš sa uljem u štapovima? Ne znam kako stojim sa uljem u stapovima ali znam da ima lufta na vratu volana to sam primetio kada sam dosao kuci i stisnuo prednju kocnicu i nabadao kormanom gore-dole.Da li je moguce da je to u osnovi citav problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 31, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ova priča sa diskovima mi je malo smrdljiva. Pogledaj pločice u svakom slučaju, ali ako se problem pojavio odjednom, verovatno se nešto olabavilo. Pogledaj šrafove na klještima i diskovima, na osovini, na vratu volana. Vidi ležajeve prednjeg točka. Kako stojiš sa uljem u štapovima? Ne znam kako stojim sa uljem u stapovima ali znam da ima lufta na vratu volana to sam primetio kada sam dosao kuci i stisnuo prednju kocnicu i nabadao kormanom gore-dole.Da li je moguce da je to u osnovi citav problem? A da ti oteras motor u neki ozbiljan servis i da zamenis sve sto je neispravno? Vozices se ne samo lepse nego i bezbednije i kvalitetnije. Veruj mi. Inace motor trazi bar jedan kvalitetan servis godisnje, i to je jednostavno neminovnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jul 31, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ova priča sa diskovima mi je malo smrdljiva. Pogledaj pločice u svakom slučaju, ali ako se problem pojavio odjednom, verovatno se nešto olabavilo. Pogledaj šrafove na klještima i diskovima, na osovini, na vratu volana. Vidi ležajeve prednjeg točka. Kako stojiš sa uljem u štapovima? Ne znam kako stojim sa uljem u stapovima ali znam da ima lufta na vratu volana to sam primetio kada sam dosao kuci i stisnuo prednju kocnicu i nabadao kormanom gore-dole.Da li je moguce da je to u osnovi citav problem? To je problem, ne menjaj dzaba plocice ako nisu istrosene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Jul 31, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Ova priča sa diskovima mi je malo smrdljiva. Pogledaj pločice u svakom slučaju, ali ako se problem pojavio odjednom, verovatno se nešto olabavilo. Pogledaj šrafove na klještima i diskovima, na osovini, na vratu volana. Vidi ležajeve prednjeg točka. Kako stojiš sa uljem u štapovima? Ne znam kako stojim sa uljem u stapovima ali znam da ima lufta na vratu volana to sam primetio kada sam dosao kuci i stisnuo prednju kocnicu i nabadao kormanom gore-dole.Da li je moguce da je to u osnovi citav problem? A da ti oteras motor u neki ozbiljan servis i da zamenis sve sto je neispravno? Vozices se ne samo lepse nego i bezbednije i kvalitetnije. Veruj mi. Inace motor trazi bar jedan kvalitetan servis godisnje, i to je jednostavno neminovnost. Naravno da ce da ide u servis i da ce sve sto treba biti reseno.Nisam trazio savet sta da radim,vec sta ljudi misle da je pokvareno.Cisto da se informisem dok se ne ode u servis.Hvala svima i pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Avgust 1, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Lezaj u kormanu, jel ti onako pucka kad nabijas viljuske dole? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Avgust 1, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Lezaj u kormanu, jel ti onako pucka kad nabijas viljuske dole? Da tako se cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam taj problem, moram sto pre da ga zamenim ne moze se normalno kociti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...