zemo 0 Napisano Jul 30, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: BEOGRAD Prijavi odgovor kao problematičan Idem danas oko 11 casova do autobuske stanice da odvezem sa kolima brata i sinovca na bus za Vrnjacku Banju.Stanem na trotoaru u Karadjordjevoj,sva cetri zmigavca upalim,izlazimo svi,istovaram stvari,pozdrav i ja krecem u pravcu Kalemegdana.Kako sam krenuo staje taksista u mojoj traci,ja levi zmigavac ali vidim da ide kamioncina i da nece da me pusti.Ja na sledecem semaforu kod ekonomskog faksa stajem pored njega u desnoj traci i racunam posto se put suzava da cim se otvori semafor ja brzo krenem i prestignem njega od 6-7 tona.Medjutim on vec na zuto krece i to zestoko,ja isto ,prestizem ga a on lego na sirenu pa mi prisao na 5 cm,na kraju me obidje preko sina i krece da me sece.Ja ga malo usporim pa ga obidjem ,pokazem mu srednji prst,on prelazi u desnu traku pored mene, pickaramo se. On se sada nalazi u desnoj traci a hoce da ide levo oko Kalemegdana.Skrece levo a panduri ga zaustavljaju odmah on mase ,upire prst na mene koji isto idem levo al sam se dobro prestrojio .Ja ga istom rukom pozdravim i dva puta svirnem,mlad je naucice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Bar si se brate ispraznio(onako lepo si mu),nema nista bolje od dobre svadje.Salim se naravno,dobro da te nije kao slucajno pokupio sa tom kamioncinom od jedno 5-6 tona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Sto je trazio to je i dobio....glupi siledzija (izvinjavam se za pleonazam ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan WTF ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2807 Napisano Jul 30, 2008 Braveheart, 707 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to standardna scena u Beogradu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan znam vise mesta takvih u gradu gde se dve trake suzavaju u jednu i koliko sam primetio vise od pola vozaca nezna za pravilo desne strane pa ako ides iz desne trake oni se ubise svirajuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Jul 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to standardna scena u Beogradu... Potpisujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krstic Nenad 8 Napisano Avgust 2, 2008 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd - Čukarica Motocikl: Sprint Prince Prijavi odgovor kao problematičan znam vise mesta takvih u gradu gde se dve trake suzavaju u jednu i koliko sam primetio vise od pola vozaca nezna za pravilo desne strane pa ako ides iz desne trake oni se ubise svirajuci. Mene zanima ova situacija: (Za one koji nisu iz BG: od Ade ka grtadu postoji žuta traka - predviđena za autobuse i taksiste. Zbog uskog podvožnjaka, žuta traka se gubi, i taksisti i busevi moraju preći levo, u "normalnu" traku) Ako se sretnem na "crti" sa taksistom, da li sam u obavezi da ga pustim iz žute u "normalnu" traku? Recimo, kad vidim da je neki nagazio ko june, ja mu isto dam po gasu, ko ga hebe. Znam da bus ima prednost kad izlazi sa staničnog mesta u normalnu traku, ali nisam baš siguran da to važi i za ovu situaciju. Onda bi ispalo da taxi ima prednost svuda, i u žutoj, i kad se uključuje u normalnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemo 0 Napisano Avgust 2, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: BEOGRAD Prijavi odgovor kao problematičan znam vise mesta takvih u gradu gde se dve trake suzavaju u jednu i koliko sam primetio vise od pola vozaca nezna za pravilo desne strane pa ako ides iz desne trake oni se ubise svirajuci. Mene zanima ova situacija: (Za one koji nisu iz BG: od Ade ka grtadu postoji žuta traka - predviđena za autobuse i taksiste. Zbog uskog podvožnjaka, žuta traka se gubi, i taksisti i busevi moraju preći levo, u "normalnu" traku) Ako se sretnem na "crti" sa taksistom, da li sam u obavezi da ga pustim iz žute u "normalnu" traku? Recimo, kad vidim da je neki nagazio ko june, ja mu isto dam po gasu, ko ga hebe. Znam da bus ima prednost kad izlazi sa staničnog mesta u normalnu traku, ali nisam baš siguran da to važi i za ovu situaciju. Onda bi ispalo da taxi ima prednost svuda, i u žutoj, i kad se uključuje u normalnu. U obavezi nisi ,imas prednost jer ides pravo a njihova traka se suzava.U takvim situacijama gledam da omogucim busu da se prestroji,a taksiste bih izgurao i iz zute trake EDIT: popravljen quote Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan znam vise mesta takvih u gradu gde se dve trake suzavaju u jednu i koliko sam primetio vise od pola vozaca nezna za pravilo desne strane pa ako ides iz desne trake oni se ubise svirajuci. Mene zanima ova situacija: (Za one koji nisu iz BG: od Ade ka grtadu postoji žuta traka - predviđena za autobuse i taksiste. Zbog uskog podvožnjaka, žuta traka se gubi, i taksisti i busevi moraju preći levo, u "normalnu" traku) Ako se sretnem na "crti" sa taksistom, da li sam u obavezi da ga pustim iz žute u "normalnu" traku? Recimo, kad vidim da je neki nagazio ko june, ja mu isto dam po gasu, ko ga hebe. Znam da bus ima prednost kad izlazi sa staničnog mesta u normalnu traku, ali nisam baš siguran da to važi i za ovu situaciju. Onda bi ispalo da taxi ima prednost svuda, i u žutoj, i kad se uključuje u normalnu. Stvar je da kod nas ima toliko mesta i raskrsnica gde se prvenstvo prolaza improvizuje. Od te tri trake jedna mora da se uliva u drugu i sve to se treba oznaciti na kolovozu strelicama, u tom slucaju onaj koji se ukljucuje ili prestrojava nema pravo prvenstva i u konkretnom slucaju bi to bila krajnja desna traka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Avgust 2, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan nemora nigde da se uliva imate pravulno desne strane koje mora da postujete . skoro sam citao negde da je negde u nemackoj malo mestasce ostalo bez svih znakova i semafora i da se nije desilo ni cukanje od kad su to uradili . razlog je bio velika kolicina znakova koja ruzi okolinu. sem toga kad niste sigurni stanite i pitajte saobracajca. sem toga ja kad se iz poprecne ulice ukljucujem desno u ulicu koja ide pravo nestajem vec guram ili teram da koce sve koji idu pravo , ja sam njima desni a oni to neznaju pa sviraju ( normalno ako nema znakova). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Na primer, kada se ukljucujes na auto put trakom za ubrzavanje tu nevazi pravilo desne strane vec prvenstvo ima onaj koji je u glavnom toku. Ista je stvar recimo kada na auto putu imas levu najbrzu traku koja se uliva u srednju, prvenstvo ima onaj koji zadrzava svoju traku. U tvom navedenom slucaju ako skreces desno u ulicu istog ranga a znakom nije drugacije regulisano, imas pravo prvenstva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemo 0 Napisano Avgust 2, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: BEOGRAD Prijavi odgovor kao problematičan Na primer, kada se ukljucujes na auto put trakom za ubrzavanje tu nevazi pravilo desne strane vec prvenstvo ima onaj koji je u glavnom toku. Ista je stvar recimo kada na auto putu imas levu najbrzu traku koja se uliva u srednju, prvenstvo ima onaj koji zadrzava svoju traku. U tvom navedenom slucaju ako skreces desno u ulicu istog ranga a znakom nije drugacije regulisano, imas pravo prvenstva. Tacno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Avgust 5, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, boli te uvo ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Avgust 5, 2008 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Malo teska pitanja postavljas.Kod nas ti je ko koga zajebe samo pazis da te ne zajebe do koske.A sto se tice nasih ulica i znakova,mislim da ih projektuje neko ko nema uopste dozvolu ili se prvo dobro uradi pa onda planira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Avgust 6, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na primer, kada se ukljucujes na auto put trakom za ubrzavanje tu nevazi pravilo desne strane vec prvenstvo ima onaj koji je u glavnom toku. Ista je stvar recimo kada na auto putu imas levu najbrzu traku koja se uliva u srednju, prvenstvo ima onaj koji zadrzava svoju traku. U tvom navedenom slucaju ako skreces desno u ulicu istog ranga a znakom nije drugacije regulisano, imas pravo prvenstva. na auto putu kad vozis levom trakom i ona se uliva u srednju traku nema prvenstvo onaj koji zadrzava pravac kretanja nego desni , ali ne zbog pravca kretanja vec zato sto ti je desni , jedino ako negde u zakonu nepise drugacije a ja neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...