Jump to content

Moto Zajednica

Karburatori

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

Ako neko ima iskustva sa karburatorima, treba mi savet.

Trenutno je kod mene na motoru od 250 kubika 4T, karburator sa nekog tomosa ili tako neceg, neki BING. Grlo mu je 20 a ja sam mislio da mu treba minimun 28 do 30.

Motor dobija vise goriva nego vazduha i non-stop garavi svecicu kao posledica prebogate smese i takodje puca na auspuhu. Iglica unutar karburatora stoji na trecem podeoku umesto na drugom kako bi trebalo za normalnu smesu. Kad stavim na drugi podeok, nema dovoljno goriva i nece ni da upali.

E sad, da li moze da se stavi karburator i od dvotaktnog motora ili mora samo od cetvorotaktnog?

Jel 2T pravi smesu unutar karburatora ili u motoru?

Po sistemu kacenja mislim da mi odgovara od ETZ 250, ali on je 2T masina.

Sta da stavim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1359 postova

treba da imas dve dizne jedna za vazduh druga za gorivo spolja i moras da ih ustelujes , nisam imao iskustva sa budjevinama ali po meni on bi trebao samo slabije da vuce sa manjim karburatorom . neznam princip rada 2t motora i neznam dali ti pase karburator od njega to jest gde ulazi ulje . po meni tebi nije nastelovan karburator. mada to sto puca moze da bude i paljenja zato nevolim da se budji nesto bolje ako uzimas karburator uzmi za njega njegov jer nestoje kod motocikla svi karburatori i pod istim uglom.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

nema veza 2t ili 4 t ja sam na mom mz-u vozio karburator vakumski sa membranama od neke jamahe :)

drugar je na njegovom r 25 vozio karburator od jave 350 :)

ako nista ne uradis imam ja vakumski od jamehe xs 400 mislim 2 komada,cini mi se da je grlo 32

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa skoro je ravan,mozda je malo nagnut ka cilindru,ja sam ga vozio na mzu gde je bio skoro horizontalan,na njemu je dizna 1005 dok sam ga vozio na mz morao sam da stavim 120 ,ali je grlo 32 neznam da nije preveliko,a za sigurno znam da je prijatelj na svojoj r25 vozio karburator od jave,pogledaj kod clana struja ima tema gde je radio svoj r25 jako opsirna pa pogledaj sta je on radio za karburator

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja