Jump to content

Moto Zajednica

Neprijatna situacija...

Recommended Posts

• Drug član, 1372 postova

Mozda sam ja vec negde napisao ovo ali ajd opet...

Pre godinu ipo dana vozam se skuterom kroz grad prestrojavam se desno krecem da se ukljucim u ulicu i lik koji je bio iza mene tik pred raskrsnicu pun gas pretice me i sece. Ja onako nervozan jedva ukoci da me ne ubije otvorio vizir i pocinjem da nabrajam familiju. Prodjemo mi raskrsnicu i lik ladno staje, izlazi iz kola i kaze "sta je majmune so psujes?!". Ja onako iznenadjen, ne mogu da verujem da se lik jos buni zbog toga sto me je umalo zgazio. Ja stojim gledam ga drzim skuter i pocinjem i ja da se derem, lik prilazi i sakom me udari po kacigi. Ja stao u cudu, nemam copavu sa strane da spustim skuter da mu pokazem neke stvari. I taman sto sam krenuo da sidjem sa skutera i postavim ga na  stender lik ode u kola (reno Clio plavi NS tablice) i nastavi dalje. Nikad ga od tada vise u gradu nisam video da mu se nacestitam mile nove godine. I od tad, reko sam, bacaj motor skidaj kacigu i njome u glavu pa da vidimo sta je tvrdje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006

..., lik prilazi i sakom me udari po kacigi. Ja stao u cudu, nemam copavu sa strane da spustim skuter da mu pokazem neke stvari. I taman sto sam krenuo da sidjem sa skutera i postavim ga na  stender lik ode u kola (reno Clio plavi NS tablice) i nastavi dalje. Nikad ga od tada vise u gradu nisam video da mu se nacestitam mile nove godine. I od tad, reko sam, bacaj motor skidaj kacigu i njome u glavu pa da vidimo sta je tvrdje...

Kacigu vidim kao odličan odbrambeni rekvizit u tučama - ne da udaraš nekoga istom. Kaciga i jeste napravljena za udare tako da je nipošto ne skidaj, jer ma koliko te udarao u glavu, kaciga će da izdrži, a tebi će dati vremena da se snađeš i da mu vratiš...

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

ne treba skidati ni rukavice,pogotovu ako imaju ojacanja od kevlara na zglobovima  ;D ;D

evo i moje najsvezije situacije.Pre neko vece vracam se sa drugarom(inace je na forumu,NikolaCruss) iz Pazove batajnickim putem,ja idem ispred zbog boljeg fara.u suprotnoj traci stoji srebrni mercedes,valjda zeli da skrene levo(nesto se ne secam migavca).Brzina nam je,srecom 60-ak,dolazim do lika,i on naglo skrece.Promasio sam ga za 10-ak centimetara,znaci ne mogu da verujem sta je debil uradio.Uspeo sam da snimim samo da je sa ortakom,i da su obojica klinci.Nastavljam da vozim kao da se nista nije desilo,i tek kada me drugar zaustavi par stotina metara dalje,shvatim da je trebalo za njim,i .ebanje keve obojici.Ovo nisam uradio samo zato sto nisam hteo ortaku da montiram frku.Nekoliko stotina metara dalje smo se zaustavili da iskomentarisemo dogadjaj,i popusimo cigaru.Ne mogu da se otmem utisku da je majmun ovo namerno uradio,s namerom da me sjebe.Ne shvatam sta je u takvoj glavi,ali sam siguran da ce kad-tad naleteti na nekog manje tolerantnog kolegu sa kracim fitiljem

• Drug član, 1392 postova

..., lik prilazi i sakom me udari po kacigi. Ja stao u cudu, nemam copavu sa strane da spustim skuter da mu pokazem neke stvari. I taman sto sam krenuo da sidjem sa skutera i postavim ga na  stender lik ode u kola (reno Clio plavi NS tablice) i nastavi dalje. Nikad ga od tada vise u gradu nisam video da mu se nacestitam mile nove godine. I od tad, reko sam, bacaj motor skidaj kacigu i njome u glavu pa da vidimo sta je tvrdje...

Kacigu vidim kao odličan odbrambeni rekvizit u tučama - ne da udaraš nekoga istom. Kaciga i jeste napravljena za udare tako da je nipošto ne skidaj, jer ma koliko te udarao u glavu, kaciga će da izdrži, a tebi će dati vremena da se snađeš i da mu vratiš...

a ako te lepo uhvati zakacigu kod brade pa te razvuce po ulici dok ti ne sjebe vrat od cimanja?

jel onda kaciga prednost?

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Upravo sam se vratio iz Hrvatske, sa male moto zurke u Djakovu. Isao sam auto putem, dosadno ali sta da se radi. Celim putem sve kao po loju, kako se samo pozeleti moze. Sabiram utiske i vec se priblizavam Mag-u kod Malog Pozarevca, bacim pogled na sat i vec sledeceg trenutka ispred sebe vidim dva fara okrenuta ka meni. Otkinem se i pomislim evo jos jednog retosa u suprotnom smeru na auto putu! Medjutim, Lada niva kojoj je riknuo prekidac rikverca se ukljucuje na auto put sa pumpe. Rikverc svetla kao farovi... Nije bilo kocenja,niti neke opasne situacije ali ipak neprijatno.

• Svrati ponekad, 258 postova

Juce, vracajuci se iz banje Vrujci u Novi sad, nakon sto sam presao na novosadsku stranu Fruske gore, gde dve trake puta idu u jednom smeru - nizbrdo, prvo vidim nekog golfa kako se vraca u rikverc i pomislim da mu to i nije bas bezbedan manevar, pogotovo na nizbrdici punoj krivina.

Nakon samo nekoliko stotina metara ugledam tipa kako uredno vozi mojom levom trakom u kontra smeru  ??? hvatam se za glavu ( kacigu) pokusavajuci mu dati di znanja da cini glupost, ali on ne reaguje.

Isto kao kod Gorana, nije bilo kocenja ni velike opasnosti za mene, ali je jako neprijatno.

I pozdrav Goranu.

• Svrati ponekad, 176 postova
  • Motocikl: FJR1300A
...Nakon samo nekoliko stotina metara ugledam tipa kako uredno vozi mojom levom trakom u kontra smeru  ??? hvatam se za glavu ( kacigu) pokusavajuci mu dati di znanja da cini glupost, ali on ne reaguje.

:o :o :o :o :o :o :o

Aaaaa, strašno!  >:( >:(>:(

• Svrati ponekad, 258 postova

A danas, idem na posao, ispred mene auto, nailazimo na mesto gde je s obe strane puta parking, i majstor se prestroji NA SRED PUTA i polako usporava.

Gledam zmigavce - nista, usporavam i ja, dok nije stao,

glupo, kud god krenem moze me pokupiti.

Kad je stao upalio je sva cetiri zmigavca, primetio ludaka koji stoji iza njega (mene) i skrenu desno uz mahanje  - izvinjavanje.

cccccc svasta.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

E ne mozes da verujes koliko me to uzasava, stane na sred puta, ukljuci sva cetiri migavca i misli da je tada resio sve svoje probleme...

Pre tri dana, vracamo se Doda i ja iz V.Plane za Mladenovac. Doda, naravno pegla strsljena po krivinama ne mogu da mu pridjem, ipak mu se priblizim u desnoj krivini kod kafane Oaza,idemo nekih 80-90kmh. Doda lepo obara motor i ulazi u idealnu putanju, ja za njim koliko mogu. Odjednom Doda nabada kocnicu i leze na sirenu, u krivini pas i uplaseno bezi pod moje tockove. Ja takodje nabadam kocnicu i sirenu a kerina kao gluv, ma jedva sam ga izbegao...

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Pre mesec dana, krenem kuci sa posla. Na Futoskom putu sam, oko 15:00, guzva. Stajem na crvenom. Pali se zeleno, ja krenem, a sa leve strane ide matori u Audiju A8 na mene. Ukljucuje se i on na Futoski put kao da me nema. Ja sam isao oko 30 kmh, i gledam kako se crna automobilcina priblizava kao da me nema na putu!! Matori u kolima telefonira i uopste ne vidi da je prosao na crveno, i da sam ja na putu. Ja sta cu, gas do daske i pobegnem mu. Da sam bio na sporijem motoru udario bi me. Dok sam bezao drzao sam sirenu, u momentu kad me je konacno primetio on se nesto uzmuvao, pa naglo poceo da koci. Zakocio i ja, zagradio mu put, okrenem se i gledam ga. Neki matori biznismen... Ja pokazem na glavu i pitam jesi normalan covece, a znate sta on uradi!!????!!!???? Pokaze mi telefon!!! Kaze, izvini, telefonirao sam pa te nisam video!!!!!!!!!!!!! Zamisli!! Ja nisam mogao da verujem... Dao gas i otisao. Trebao sam mu bar polupati taj telefon...

• U prolazu, 58 postova

Meni se prekjuce desilo sledece...vracamo se buraz i ja iz Batajnice, i iskljucili se na Medaku, prosli pored plavog mosta i picimo uzbrdo prema okretnici 18ice i 29ke. Vozim nekih 60-65 ne bih znao tacno posto nemam km sat  na kraju te uzbrdice dolazim do raskrsnice i polako popustam gas, (ja inace trebam da skrenem desno prema Jerkovicu) i ulazim u krivinu kad odjednom sa leve strane mi nailazi audi A6 beli i sece me i gura na trotoar!! Stiskam i prednju i zadnju posto je to kinez , gume skripe i ja nekako stanem da ga ne udarim, a sve vreme sam drzao sirenu!! Kad vidis majmun sa audijem stade na sred te krivine i prepreci mi se i napusava me  ??? ??? ??? Ja ne mogu da verujem, lik se jos udostojio da nas napusava i da nadrkano stane da se svadja  >:( >:(  Burazer mu uzvraca sa velikim pozdravima njegovoj mami naravno  :D i mi se tu iskuliramo i nastavimo nasim putem, kad eto ti opet njega pored nas, otvara prozor, trazi nesto po kolima i vice nam da stanemo u stranu!! Mi tu opet krenemo napusavanje ali lik zapeo da stanemo da se obracunamo...MAJMUNCINA! Kontam ja da lik u takvom autu i jos nadrkan i bezobrazan hoce da se obracuna, znaci da sigurno ima prangiju tako da mi nije palo na pamet da stanem  ;D ali mi je jedino krivo sto nista nisam imao kod sebe, a inace volim da nosim raznorazne spravice zbog takvih indijanaca koji glume kriminalce i zele da se pokazu u drustvu  :-[ I sta uraditi kad naletis na takvog buzdovana? Mi smo samo nastavili i ubrzo je naislo nase skretanje a on je produzio pravo...jbg

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ljudi, ako ne odreagujete odmah, trudite se da sto pre iskulirate, zaboravite, ne mislite na to, samo cete se nervirati.... Price tipa " uh sto ga nisam razbio, sledeci put ovo-ono..." je cisto lecenje frustracije, ali kazem, bolje je ne misliti na to vise... Jbg, znam iz licnog iskustva, kad je afekt u pitanju, tj. kad se odreaguje odmah nebitno je da li tip trenira ne - znam - sta, ima - nema utoku, trojica ih je u kolima.....itd.... u tom momentu se ide zubima za grlo i nema mnogo price i razmisljanja.... Tako da ispada da je bolje iskulirati u svakom slucaju, koliko god to tesko bilo. Stoke ima kol'ko hoces svuda oko nas i treba ih se samo kloniti koliko je to moguce. A kad nije moguce, postupiti po nagonu i osecaju (dakle ili vadjenje iz kola i masakriranje od batina ili paljba po sistemu "bes'te noge, posra vas"...)

• U prolazu, 58 postova

Ljudi, ako ne odreagujete odmah, trudite se da sto pre iskulirate, zaboravite, ne mislite na to, samo cete se nervirati.... Price tipa " uh sto ga nisam razbio, sledeci put ovo-ono..." je cisto lecenje frustracije, ali kazem, bolje je ne misliti na to vise... Jbg, znam iz licnog iskustva, kad je afekt u pitanju, tj. kad se odreaguje odmah nebitno je da li tip trenira ne - znam - sta, ima - nema utoku, trojica ih je u kolima.....itd.... u tom momentu se ide zubima za grlo i nema mnogo price i razmisljanja.... Tako da ispada da je bolje iskulirati u svakom slucaju, koliko god to tesko bilo. Stoke ima kol'ko hoces svuda oko nas i treba ih se samo kloniti koliko je to moguce. A kad nije moguce, postupiti po nagonu i osecaju (dakle ili vadjenje iz kola i masakriranje od batina ili paljba po sistemu "bes'te noge, posra vas"...)

Slazem se u potpunosti. Bolje iskulirati kad je sve vec proslo bez posledica  :)

• U prolazu, 58 postova

Evo pre pola sata sam opet imao "neprijatnu situaciju"...pa ne mogu da verujem... U Zemunu prvi semafor pre lakat krivine, vozim 40ak kao i svi ispred mene, bio sam u srednjoj traci, drzim odstojanje 3-4metra, ka odjednom sa desne strane mi nailazi KAMION, i sece me i ulazi u onaj prazan prostor od3-4metra, ja po kocnici, opet skripe plasticne gume  ;) i omasi me baja za 10ak cm...Ja onako preplasen stojim na sred ulice, i polako kontam sta se desava, i u tom trenutku mi pukne qrac dam gascinu i pravac za kamionom, kad eto ti moje srece on stoji na semaforu a nema nikog iza njega! Priliazim motorom do vozacevih vrata, polako ga stavljam na copavu, zovem vozaca da izadje uz najeb*vanje mile majke, kad vozac otvara prozor i krene da mi se izvinjava i objasnjava sta je hteo da uradi ali mu nije poslo za rukom... inace ima oko 45 godina. Taman sto sam hteo da krenem da ga izvlacim iz kamiona, stade jedan lik u crnom dzipu marke mercedes sa tablama USA, i otvara prozor i pocne da vice i napusava vozaca kamiona : " alo majmune, pa sta radis to, decko je na motoru..." i nastavise oni da se napusavaju a ja upalio motor i odoh  ;D Jbg kad sam suvisan u toj prici  :D

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

To je najgore kad te bes ponese, i krenes da bijes, a vozac koji te skoro ubio pocne da se izvinjava, i da gleda uplaseno i pokajnicki. I onda se sam sebi zgadim. Najbolje je otici...

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: Beverly 500ie Cruiser

To je najgore kad te bes ponese, i krenes da bijes, a vozac koji te skoro ubio pocne da se izvinjava, i da gleda uplaseno i pokajnicki. I onda se sam sebi zgadim. Najbolje je otici...

upravo tako...

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ili ako iz kamiona izadje vozac od 2m i 140kila sa pajserom u ruci... i tada je najbolje otici :)

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Ili ako iz kamiona izadje vozac od 2m i 140kila sa pajserom u ruci... i tada je najbolje otici :)

Poštovani kolega, moram izraziti neslaganje sa Vašom izjavom... Tad je najbolje da si otišao pre 3 minuta ;)

Ako sam u pravu,i da dobijem batine pa da mi ne bude zao,siguran sam da ni on ne bi  prosao bez posledica,a ja imam i rukavice,jaknu sa protektorima,protiv pajsera kacigu ni u ludilu ne skidam ;),lanac u koferu...A protivnik sam nasilja,jbg

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

tuca uopste nije pametno resenje,bez obzira da li ste jaci,ili slabiji.Evo kroz jednu anegdotu,ispiricanu od strane mog drugara cu pokusati da vam objasnim na sta sam mislio.

Ele, prica datira od pre nekih 4-5god.,kada sam pazario skuter 50cc.Sedim sa drugarom,i branim stav da je 50 kuba dovoljno za gradsku voznju,ali on tvrdi da nije,te objasnjava jednu svoju situaciju(inace tada vozio Scarabeo,mislim da je 500 kuba bila).Znaci,vozi se bul.K.Aleksandra,ispred njega Dzip,koji mu ne da da prodje.Pomisli on da je slucajno,mozda ga tip nije video.Posle semafora opet isto.Skapira on,i na sledecem semaforu stane liku sa desne strane,podize vizir i kao nesto hoce da mu kaze.Baja otvara desni prozor,naginje se da cuje (posto je visi od motora) i tu popije shlajmaru!Ortak naravno po gasu,i paljba ;D .E sad,kaze on meni,da sam imao 50 kuba,tesko da bi mu zapalio

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja