GoranTini 319 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre nedelju dana sam sa KLE-a skinuo fabricke Trailmax sa kojima sam inace bio vise manje zadovoljan. Lose leze u krivini,lose koce ali su za drzanje pravca na putu veoma dobre. Procitam test u HR casopisui odusevim se pozitivnim kritikama. Kupim, namontiram, za sedam dana presao oko 200km sa njim i totalno sam razocaran. Na uzduznim neravninama ja motor ne mogu da uhvatim po putu od lelujanja!? Inace koce fantasticno, ne mogu da zablokiram tocak, prijanja u krivini extra ali ovo krivudanje me ubi vise i razmisljam da ih skinem i vratim kao sto su bile fabricke. Ja 90% vozim asfaltom, znate i sami kakvi su nam putevi, pogotovo auto put, puni su tih uzduznih neravnina i ja na to ne mogu da se naviknem. Ima li neko od Vas te gume i kakvo je Vase iskustvo sa njima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jul 18, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tako se ponasaju nove gume. Bice tako neko vreme, pa ce se smiriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Imas ovde nesto o tim gumama. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=21381.0 A o tim kolotrazima je bilo dosta prica ranije i mislim da to nema nesto mnogo veze sa gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kad se dobro ugreje drži bolesno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan to je zato sto je nova, tako se meni isto ponasa moj motor, ali je sve bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Uh ajde da Vas poslusam i da sacekam, da "ostare", ali ja ipak mislim da to nije guma za takav motor. Daj Boze da gresim i da ste Vi u pravu, sto rece Cope, kad se ugreju drze bolesno, i zaista su extra za krivinu i za kocenje ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da se tripuješ džabe, guma je do kese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jul 19, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Brate moj, ne tripujem nikad, nisam takav lik. Dodjes kod mene i probas motor sa tim gumama a mozemo da probamo i sa starim gumama i uveris se sam. U medjuvremenu sam nasao tekst u casopisu "Moto svijet", pa procitajte trip ili..."Cijela serija novijih modjela ovog proizvodjaca pati od poskakivanja cijelog ovjesa na neravnome terenu.Dunlopice cesto, predstavljaju prvi izbor kod naprednijih hobi-trkaca unatoc manama koje jasno izrazavaju na neravinama. Nasa testna ekipa nije mogla lako zadrzati motocikl pod kontrolom kad pocme raditi ovjes ili cak i cijeli motocikl. Ove serije guma (d209gp, d210p,sportmax ,kao i endurice trailmax 605 i 607 serije) ipak preporucujemo vrhunskim profesionalcima koji ce se znati nositi s njezinim manama, ali ce isto tako znati iskoristiti potencijal njihova enormna gripa i mogucnosti nagiba. Cijene guma ove tvrtke su snizene unatoc razini kvaliteta koju je ova tvrtka iz godine u godinu podize." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikuntopola 96 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Topola Motocikl: Honda vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio prosle nedelje Roadsmart i mogu ti reci da sam za sada zadovoljan.Pre nje sam imao D 205 joje su takodje bile ok,medjutim u krivinama i ja osecam bezanje i sa jednim i sa drugim gumama ali kad povezem nekog ona se zalepi kao bolest.Ne mrda . Mislim da je to stvar stelovanja motora,ali meni odgovara posto sam u vecini situacija u voznji sa suvozacem.Inace kad je guma nova ona je i masna pa proklizava u krivini ali meni poskakuje.To je razlika,zar ne.Ipak mislim da je stvar stelovanja ugibljenja ili amortizera u odnosu na tvrdocu te gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikuntopola 96 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Topola Motocikl: Honda vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ceo dan razmisljam sta moze da bude sa tvojim gumama, a da bude neko logicno resenje, a sa druge strane da odbranim i tvij i moj izbor guma.Jutros rano sam isao za Vrnjacku banju i uhvatila me magla pored morave, a malo pre kad sam se vracao bilo brat-bratu 35C.Ovaj mor Dunlop je opasna guma!!! Ma ne mrda.I przio sam ga kroz ona sela do Kg-a i lezi kao bog.Jutros sam bio malo obazriviji ali ne mrda. Mislim se nesto,postoji mogucnost da su te tvoje gume mnogo dobre i da lepe za asvalt kao lude pakad ima tih kolotraga dfa se bas primecuje prelazak iz jednih u druge,za razliku od onih starih koje su samo preletale ta brda na asvaltu. Inace pise da je predvidjena za brzine H/V,idealna za velike m otore duel-sport koji su prilagodjeni pre svega voznji po asfaltu. GUMA D607 U NAJVECOJ MOGUCOJ MERI KOMBINUJE PRIJANJANJE I STABILNOST. Mozda to sem vrline bude u nekim slucajevima i mana! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jul 20, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Brate moj nemam pojma sta da mislim, to mi deluje kao neko logicno objasnjenje, nisam probao sa suvozacem ali cu morati da probam. Sto se tice stelovanja ogibljenja na motoru mozda postoji potreba da se motor steluje prema gumi, mada licno mislim da to nema nekog uticaja. Sad ga vozim ovako kako jeste, melo vise paznje obracam na te neravnine dok je malo ne potrosim pa cemo videti. Mogu samo da kazem ono sto sam vec rekao, za krivinu extra, koci vrhunski... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 587 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1355 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Brate moj nemam pojma sta da mislim, to mi deluje kao neko logicno objasnjenje, nisam probao sa suvozacem ali cu morati da probam. Sto se tice stelovanja ogibljenja na motoru mozda postoji potreba da se motor steluje prema gumi, mada licno mislim da to nema nekog uticaja. Sad ga vozim ovako kako jeste, melo vise paznje obracam na te neravnine dok je malo ne potrosim pa cemo videti. Mogu samo da kazem ono sto sam vec rekao, za krivinu extra, koci vrhunski... Dunlop D607 je totalno mirna guma i ovo o čemu ti pričaš nije ni normalno ni uobičajeno za D607. Možda ti nije kotač dobro izbalansiran, felga udarena, probaj skinuti i ponovo namontirati i obavezno balansirati. Ako bude isto, reklamiraj gumu i traži novu, očigledno je onda greška proizvođača, što se svakome ponekad dogodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jul 21, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, recimo da si u pravu. Zasto se desava samo na prelasku preko uzduznih neravnina? Cini mi se da jedva kontrolisem motor? A danas sam probao da udjem u uzduzni kolotrag od slepera, umalo ne padoh! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 587 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1355 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, recimo da si u pravu. Zasto se desava samo na prelasku preko uzduznih neravnina? Cini mi se da jedva kontrolisem motor? A danas sam probao da udjem u uzduzni kolotrag od slepera, umalo ne padoh! Nešto nije u redu kod tebe, tako se ISPRAVNE D607 ne ponašaju. Moraš naći uzrok, ne komentirati posljedice. D607 je izbor 80% KLEovaca ovdje i za taj motor idealna cestovna guma. Evo sad sam zvao frienda da ga pitam za ponašanje po kolotrazima, kaže sa D607 daleko bolje nego sa Trailmax. Sretno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jul 22, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa hajde da probam onda od pocetka, montaza, balans, provera motora itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...