sale970 110 Napisano Jul 16, 2008 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Hornet 600, TRK 251 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan slucajno naidjem na ortaka gde stoji pored puta kraj raskupusanog ninje i prvo sto pomislih "jbt razbio se". Srecom nije. Elem, primetio on neku malu naprslinu na ramu i resio decko da odgura motor do majstora da mu to zavari, ali na pola puta ninja (zx6) mu se jednostavno prepolovi na dva zx3 ... Na fotkama se vidi gde je puklo. Posto nemam nekog velikog iskustva u voznji R-ova, a jos manje u posedovanju istih, jako me zanima da li je to manje vise neka "normalna" pojava ili je mozda neki bag na nekim serijama ili mozda samo posledica "zadnjaka" koji decko jaaaako voli da upraznjava, tacnije prednja guma mu je ko nova ;D Znam da ON nije padao s motora, tvrdi da nije padano uopste, a i motor ne izgleda kao da je krljan, mada sta ja znam o tome... U stvari, najzanimljiviji mi je bio njegov komentar da u voznji nije osetio ama bas nista, jednostavno je primetio naprslinu i krenuo do majstora. Meni se cini da je nemoguce da se takva razvalina desi odjednom, bez neke "najave" i bas me zanimaju vasa misljenja. Inace motor je 95-96 godiste (valjda) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 16, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Bog ne bira de slogira... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Jul 16, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da se ovo odnosi na malo novije ZX10, ali verovatno je slična situacija i sa 600-kom. Vrlo verovatno da je uzrok prejako spuštanje nakog dizanja na zadnji točak. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=17359.0 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=18275.0 Bila je jedna tema sa skenjanom glanc novom desetkom negde u Crnoj Gori, ali ne mogu sada to da pronađem. Čoveku je pukao ram prilikom spuštanja na prednji točak i sva je sreća da se on nije puno povredio, a od motora je ostala gomila smeća. Inače, ja ovo ne bih vozio posle zavarivanja Verovatno je došlo do zamora materijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Jul 16, 2008 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Nista strasno to je vec uobicajeno za Kawu ni prva ni poslednja. Izgleda da je japanac nije projektovao za tockiranje. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 227 Napisano Jul 16, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Desava se, na jednoj smo varili ram koji je imao pukotinu kao sto taj ima sa leve strane, samo sto je njemu bila na desnoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 17, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan motoru je farban ram, ako pogledaš malo bolje videćeš tragove farbe na sajlama i instalaciji kod vrata upravljača. garant je nešto rađeno jer se ram ne farba bez razloga (treba baš da se ubiješ da bi izgulio ram). pucanje je česta pojava kod novijih desetki (znači od 2004) za ostale modele nisam čuo, mada puca i na suzukiji i ponekoj R1. stariji modeli su dosta drugačije izrađivani. mislim da je ovde slučaj da je mor ispravljan ili-i varen i da je usled lošeg spuštanja sa zadnjeg popustio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale970 110 Napisano Jul 17, 2008 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Hornet 600, TRK 251 Prijavi odgovor kao problematičan Bog ne bira de slogira... znaci ovo je ipak tuzna istina a ram jeste vec jednom varen, sad mi rece ortak. Sreca moja sto neznam zadnjaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Jul 17, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan a zasta mu sluzi ona zica,verovatno da drzi ram da se ne raspadne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan motoru je farban ram, ako pogledaš malo bolje videćeš tragove farbe na sajlama i instalaciji kod vrata upravljača. garant je nešto rađeno jer se ram ne farba bez razloga (treba baš da se ubiješ da bi izgulio ram). Uuuu, Šerlok Holms u akciji ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale970 110 Napisano Jul 17, 2008 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Hornet 600, TRK 251 Prijavi odgovor kao problematičan a zasta mu sluzi ona zica,verovatno da drzi ram da se ne raspadne vezali smo ga da se ne razbezi dok smo se snasli za prikolicu ali dzaba, kad smo ga parkirali kod majstor Jumbe izgledao je ko OCC s vilom pod 45 stepeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 17, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan motoru je farban ram, ako pogledaš malo bolje videćeš tragove farbe na sajlama i instalaciji kod vrata upravljača. garant je nešto rađeno jer se ram ne farba bez razloga (treba baš da se ubiješ da bi izgulio ram). Uuuu, Šerlok Holms u akciji ;D nemoj da širirš. krijem se! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...