Jump to content

Moto Zajednica

GSXR 1100 Suzuki 1990 godina lanac i lancanici problem

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova

Probacu da objasnim moj problem koji sam sam sebi nametno ali takav sam :)

Imam Suzuki gsxr1100 1990 godina uljno hladzenje e prije par dana sam nazad postavio drugi most od suzuki gsxr 750 kraci je od starog oko 7 centimetara samim tim sam morao da skratim i lanac sa 118 na 110 ,e sad nisam zadovoljan lancem jer je vec 4 godine star onda i skratio sam i to mi nije drago pa sam odlucio da kupim nov lanac i lancanike sta mi predlazete da kupim

1-lanac i lancanike od gsxr 750 jer je kraci motor sad za 7 cm

2-ili da kupim lanac i lancanike od gsxr1100 pa da skratim lanac jer zadnji kraj je kraci oko 7 cm

I jos jedno pitanje ;

standard je 48 zuba lancanik ,a lanac 118 -e da li je ok da uzmem lancanik od recimo 51 zub da bi dobio pocetnu brzinu vecu a krajnju bi izgubio koja i nije bitna da li je neko vec imo iskustvo sa tim

post-3515-12879000581722_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 29 postova

prva slika je kako sad izgleda sa zadnji kraj suzuki gsxr750 a druga slika to jest ova sto sam sad postavio je kako je bilo prije razlika se primjeti desna strana je sira kod modela 750

post-3515-12879000582193_thumb.jpg

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

Neces mnogo izgubiti na max brzini ako stavis nazad 51 zub ali ces dobiti mnogo bolje ubrzanje.Ja bi smanjio 1 zub napred a povecao 2 nazad.

• Drug član, 1854 postova

motor izgleda odlično! od čega je rep?

i kako se čuje sa ovim izduvom?

ja mislim da možeš da kupiš sve raspareno, prednji za 1100 zadnji za 750, a za lanac kažeš koji ti kvalitet treba i koliko karika i prodavac će ga pronaći nebitno od modela. jedino ako naručuješ preko pa treba da ti donesu u kompletu.

ako smanjih prednji i staviš veći zadnji napravićeš ludilo, mislim da bi bilo previše, dovoljno je ili jedno ili drugo.

• U prolazu, 29 postova

Zadnji rep je od Aguste F 4 kao sto je vec neko skuzio:)

A sto se tice zvuka ovo je Akrapovic zvani Megafon zvuk je ludilo promjeno sam auspuha sezonski najmanje 5 komada ali ovaj ne skidam a tek vatra kad pocne da izbija iz njega ono kad se prekine paljenje pa se ukljuci znate vec kako ide :)

I trece sto se tice lanca ja sam sto kaze ovaj moj jedan prijatelj ,smo lako je tebi ti si na izvoru ,ja sam trenutno u Holandiji 16 jula idem prema Bosni  motor je dole u Visokom tako da ovde na licu mjesta ne mogu da demonstriram ali mogu da kupim jer imam sirok izbor a streetfighter je svakako namjenjen da se uvijek nesto mijenja na njemu mi to kazemo u Visokom(corotinja)sto znaci u prevodu uzmi brusilicu i pravi motor:)Pa me zato interesuje ako neko ima neko rjesenje da bi kupio bas ono sto treba .

Da bi bilo jasnije ja sam samo zadnji kraj od 750 postavio a felga je ostala ista ,tako da sad sa ovim zadnjim krajem (mostom)ima 110 lanac a lancanik 48 original je jos uvijek na motoru ali ja sad hocu da kupim novo i lanac i lancanike pa mi treba savjet,jer sam dobio informaciju da ako je lanac od 750 a oznaka mu je 520 ne pase na lancanike ,a za 1100 je oznaka 525 ili tako nesto pa sam zato u nedoumici sta i kako .

hvala za reakcije i pomoc

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Kupi set za 1100, a lanac se cas posla skrati (provereno!  ;)).

• Drug član, 1854 postova

ja sam mislio da si menjao i tocak, a posto nisi onda bih rekao isto sto i maki.

pretpostavio sam da je agusta ali da pitam. koliko te kostao izduv?

• U prolazu, 29 postova

E super ja sam i konto nesto tako da kupim set za 1100 ali reko pametnije je nekad pitat ko pita ne skita tako cu i uradit .

A auspuh kosta u sloveniji oko 220 eura ja mislim ovde u Holandiji je tako oko 250 eura ali ima postarina i to .

post-3515-12879000637727_thumb.jpg

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5712 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

A ovaj uredjaj na prednjem stapu zute  boje jel i on od  f4 i koliko je para u holandiji  ;D ;D ;D

• U prolazu, 29 postova

E samo da javim da sam danas rijesio problem sto je vec Maki napisao kupi original lanac i lancanike i to je to to sam danas uradio sve original i rijesen problem :)

pa se cujemo do sljedeceg problema ;)

post-3515-12879000724438_thumb.jpg

• Drug član, 1261 postova

prenosni odnos je jednostavna stvar, može se izraziti decimalom ili razlomkom.

matematika:

4 brzina je obično 1:1 sa radilicom

pa iz toga proističe

(10000 oi X 60 ) X (odnos lančanika) X (obim točka u metrima x 1000) = maksimalna brzina

e sad pošto je motor u pitanju nije baš potpuno tačno, ali sa manjim prednjim lančanikom ćeš sigurno postići ranije maksimalnu brzinu, za koju ti sa originalnim setom ionako treba večnost.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja