Monev 1 Napisano Maj 5, 2020 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako zeleo bih neko ko ima iskustva da navede sta od delove da promenim na skuteru kako bi dobio odlican start i da tera kroz uzbrdicu bolje oko 50 / 60 kmh ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 5, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo, koji skuter imaš? Nismo Baba Vange Послато са SM-A520F помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Monev 1 Napisano Maj 5, 2020 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako Jonway 28c 2t 2016 godine kineski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 6, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Za početak ovakav kit: 70CC BBK BIG BORE CYLINDER KIT TNG ADLY HAMMERHEAD JONWAY 50CC 2 STROKE SCOOTER WWW.EBAY.COM Jonway YY50QT-5, YY50QT-6, YY50QT-10, YY50QT-19, YY50QT-21, YYQT50-28 2 Stroke Scooter (Not 4 Stroke models). TNG LS, Venice 49cc 2 Stroke Scooter. Must check ! Two sizes of the piston wrist pins are being used on these 50cc 2 stroke scooters, you must know what size you need, 10mm or 12mm. ili sličan Послато са SM-A520F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Monev 1 Napisano Maj 6, 2020 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm treba bas da vidim dal to ima po nasim radnjama a npr ako bi uzeo neki kineski kit od 80cc jel bi bilo dobro ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Maj 6, 2020 Ne silazi, 4822 postova Prijavi odgovor kao problematičan Добар а са малим преправкама одличан.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Monev 1 Napisano Maj 6, 2020 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan A zeleo bih da pitam posto neki kazu kao sportski filter ako se stavi da to nema veze ne daje ubrazanje i to tako da jel se isplati ili? I isto tako sa ta iglica u karb jel nesto menja ili dzaba to sve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Maj 6, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da bih dobio bolju startnost i "potezanje" na uzbrdici (bez kita), ja sam na svom Baotian Sonicu 50cc stavio crvene opruge kvačila i teže tegove varijatora sa 3g na 3,75g (ako se dobro sjećam, nisam 100% siguran). Ali tako ćeš izgubiti malo od maksimalne brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Maj 6, 2020 Ne silazi, 4822 postova Prijavi odgovor kao problematičan Само филтер на стандардну конфигурацију ништа, али ја би прво мењао карбуратор па онда спортски филтер. Има бре "загревање столице" до "усијавања" да би добио спортске перформансе. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Maj 6, 2020 Ne silazi, 4822 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da bih dobio bolju startnost i "potezanje" na uzbrdici (bez kita), ja sam na svom Baotian Sonicu 50cc stavio crvene opruge kvačila i teže tegove varijatora sa 3g na 3,75g (ako se dobro sjećam, nisam 100% siguran). Ali tako ćeš izgubiti malo od maksimalne brzine.Да би играо опругама на ламели, главном опругом, ролницама, ременом, спортски редуктор.....треба да знаш што како функционише.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Maj 6, 2020 (promenjeno) Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Krokodilo said: Да би играо опругама на ламели, главном опругом, ролницама, ременом, спортски редуктор.....треба да знаш што како функционише. Pa znao sam prije, ali izgleda da sam nešto pobrkao jer se ne sjećam dobro. U suštini znam da su teži tegovi za bolju maksimalnu brzinu a crvene opruge su jače pa brže vraćaju odnos kad se pusti gas. Ali to onda znači da sam definitivno nešto pobrkao sa tegovima u prethodnom komentaru (za bolje ubrzanje bi bilo sa 3,75g na 3g). Jel tako? Molim za ispravku, ako može. Samo da se ispravim pošto sam malo "osvježio" znanje: Ja sam stavio žute opruge kvačila, a ne crvene (regulišu RPM na kom lamela kvačila hvata korpu i pokreće skuter; crvene=veći RPM, žute=manji RPM). A glavna ili kontra opruga je ta koja vraća odnos kad se pusti gas (mislim da nju ipak nisam dirao). Za tegove sad znam da sam lakše od fabričkih stavio ali se ne mogu nikako sjetiti gramaže, možda sam čak i od 3,5g stavio. Promenio Maj 6, 2020 član popovich Ispravka pogrešnih navoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 6, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Prvo 72cc kit (70-80, kako koji), 10% veća dizna ili još bolje drugi karburator (sa većim protokom vazduha), a filter tek na kraju kao šlag na tortu. A kad sve to odradiš ima smisla baviti se oprugicama i tegovima. Dobar karburator je 40% posla, 50% je kit veće kubikaže, a ostalih 10% filter i auspuh. Ukoliko motor sam meša ulje i benzon, ja bih nakon modifikacija ugasio pumpu ulja i sam pravio mešavinu, ne više od 2%, uz obavezno sintetičko uljeПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Maj 6, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da da, naravno. Ko hoće više snage i veću brzinu sa tegovima i oprugama to neće postići, može samo podesiti ubrzanje i da bolje vuče uzbrdo. Čini mi se da je to Monev i htio, izvinjavam se ako griješim. A i da se ispravim u prethodnom postu, pošto sam napravio par grešaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 6, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Hteo je 60 uz brdo, što sa 49cc neće da možeПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Maj 6, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm da, imaš pravo. Sad kad se prisjetim, ni moj nije mogao više od 45 uzbrdo ali ja sam mislio da je to zbog tog što je kinez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 6, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Kineski konji ne zaostaju baš mnogo za japanskim. Tako da je problem u malom broju istihПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2701 Napisano Maj 6, 2020 Ne silazi, 4822 postova Prijavi odgovor kao problematičan Прво и основно ауспух, он је основа свега што следи. Ако је варијатор стандард и ауспух стандард довољно је ролница од 4 до 4,5 грама. Са спортским ауспухом од 3 до 3,5 грама. Жути федери и на ламели и на квачилу су сасвим ОК. Кит са главом 80 може и кинез, дремелом оборити све оштре ивице на клипу, 8 рупица на клипу од по 1мм за подмазивање: по једну изнад болцне, по једну изнад оба усисна отвора близу доње карике и две на издувну страну. Једну испод доње карике и једну у корену ушице тачно испод издувног канала кад је клип у ГМТ(то је мало конпликовано за објаснити). И цолиндар пре монтаже прохоновати + 0,02 и овако среџен кит ПЕВА иако је кинез. Е сад постоје још много могучности али ово је сасвим солидних 80км/ч.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Monev 1 Napisano Maj 6, 2020 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan dobro hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...