Jump to content

Moto Zajednica

Top, sa ili bez

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: NC750X

Pozz,

Problem je sledeci: imam XT125r i skinuo sam mu top cisto da cujem taj zvuk..a kad sam cuo, ne mogu vise da se odvojim od njega ;D

Cuje se kao da ima 660, a ne 125 ccm. takodje ide i malo slabije, ali sta sad... :)

Pitanje je da li to nekako steti masini ili mogu slobodno da nastavim da uzivam u muzici? ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Nije mi jasno kako ide slabije kad bi trebao ici bar isto ako ne i bolje bez topa. Mislim da mu ne steti nista ali ce ti komsije pucati u gume ;)

Nije ni meni, ali fino vuce u nizim obrtajima, a kad ga malo zavrtim nekako promeni zvuk iz prduckanja u zujanje i potpuno izgubi snagu, tako da sam izgubio mozda i 10 do 20 km/h na max brzini! Ali nema veze, sa onakvim zvukom moze i da stoji, ja top ne vracam! ;D

• Svrati ponekad, 234 postova

i ja sam svoj skinuo i isto ide al se cuje kao motor od 600 kubika pa i bolje al zato kad ga upalim u dvoristu sve komsije na terasu pa me psuju,al bas me brige gad mogu da slusam najlepsu muziku i ovako ih jedva cujem sta dobacuju! ;D :D;)

• Svrati ponekad, 275 postova

Da,, ja isto mislio da čovjek priča o dvotaknom pa rekoh, nema šanse da ide isto jer mora ići daleko lošije bez auspuha.

Ali ni kod 4-taktnog motora auspuh nije samo dimnjak nego stvar koja regulira brzinu protoka izduvnih gasova te na taj način dolazi do boljeg odnosno lošijeg ispiranja cilindra tj. zamjene izgorjele smjese, novom.

Znači ako je auspuh i na 4-t motoru loše proračunat i napravljen,gubitak snage je neminovan.

To je najvidljivije na novim motorima kao što je ZX 10 R koji zbog usrane Euro 3 norme mora da ima onoliki lonac,a kad mu staviš Akrapovića sa granama, dobiješ i do 15 konja.

Uglavno, bez auspuha nije dobro ni za mašina,a ni za performanse.

• Drug član, 1359 postova

Neznam zasto je na 4t losije bez auspuha kad je normalno da ide brze . Jedino moze da ti bude problem ako se nesteluje paljenje , a ako mu malo pomeris paljenje zato sto sad lakse izbacuje gasove ici ce bolje sigurno jedino ce izbacivati plamen iz cevi ili izduvne grane (zavisi koliko si ga skratio).

Ne, ne sa XT-a... :)

Sad je otprilike duplo kraci izduv, i siba plamen kad se zagreje k'o lud! Bas onako lepo svetli plavo nocu... ;D

A komsije...pa jos nisu pocele da se bune... ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja