Jump to content

Moto Zajednica

menjac na FZR 600...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

E pa do sada sam kukao za motor sad kad sam ga kupio kukam zbog menjaca.....

Da li je normalan zvuk tup u menjacu dok menjate brzinu..?  :-[

Sve je normalno ali ima neki zvuk kad prelazi iz brzine u brzinu kao da recimo nepritisnem dovoljno kvacilo ali nije....

Moze li ikakva pomoc?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ako se chuje samo 'tup' onda i nije problem. Moguce da je loshe ulje. Vazhno je da menjach ne krchi dok menjash, pogotovu iz prve u drugu.

Usput mozhesh i kvachilo da preshtelujesh, to je 10min. posla sa podmazivanjem sajle  ;)

link=topic=20897.msg274692#msg274692 date=1214605270]

Ako se chuje samo 'tup' onda i nije problem. Moguce da je loshe ulje. Vazhno je da menjach ne krchi dok menjash, pogotovu iz prve u drugu.

Usput mozhesh i kvachilo da preshtelujesh, to je 10min. posla sa podmazivanjem sajle  ;)

Znaci normalna pojava a ja se ukenjo da ti kazem pravo.....bas se cuje tup u svaku brzinu obavezno....

A koje ulje da sipam sta predlazes ja pojma nemam sta je unutra posto sam ga tek kupio....a i ne znam kako da zamenim mislim gde se sipa a gde se ispusta...

I sajlu kako da podmazem sa nekim uljem ili nekim WD sprejom ili kako vec?

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Imas na forumu reci o podmazivanju sajle,ulje ti je dobro Motul 5100,pa negde dole na karteru imas sraf,menjaj i filter za ulje ali cini mi se da je bolje da ti neko drugi zameni bar ovaj put jer mi deluje da ti je prvi put.Kad menjas brzine moras nauciti da brze menjas i nece ti se cuti menjac

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos

Nemoj da se sekiraš, nije to ništa.

Meni se isto to dešava na mom FZ6 od kada sam ga kupio. Pitao sam kocku šta je to i rekao mi je da je tako na svim FZ6-icama, prosto menjač i nije neki.

• Banned, 993 postova

A sta mu je kad krchi?to se meni ranije desavalo?

Opruge, korpa, svashta mozhe da bude... Imash temu u 'Sam svoj majstor' od bokilic-a o menjachu.

Deshava se chesto da menjach tako nekome krchi iz prve u drugu kako god da menjash i onda se iz chista mira izgubi to krchanje. Znam vishe ljudi koji su imali takav problem...

Nemoj da se sekiraš, nije to ništa.

Meni se isto to dešava na mom FZ6 od kada sam ga kupio. Pitao sam kocku šta je to i rekao mi je da je tako na svim FZ6-icama, prosto menjač i nije neki.

Ne mora nikako da znachi da je losh menjach ako se to chuje. Bitno je da on lepo legne a da li je buchan ili nije, kakve to veze ima?

Ima jako skupih modela na kojima se chuje menjach i mozhesh da sahranish motor dva puta dok ne zeznesh menjach  :D

Menjach zna da se chuje kada sipash full sintetiku iako bolje 'lezhe' u brzine tj. precizniji je a ipak je vishe buchan nego sa polusintetikom.

• Svrati ponekad, 234 postova

To nevalja,meni se to ranije desavalo pa sam u prvu ubacivo:iz neutrale u drugu pa onda iz druge u prvu!tako se nista nije culo nit krchalo al onda mi je dokurcilo pa sam odneo kod majstora i on je njega nesto otvaro i namestao (tako da sad radi)al i dalje neznam uzrok toga! ;)

• Banned, 993 postova

a ako zakrci kad iz neutrala prebacujem u prvu ? i to ne svaki put ???

Ne sme da zakrchi. Mozhe da se chuje ono "tup" ali ne sme da zakrchi. Ako krchi najverovatnije treba da se nashteluje kvachilo.

Meni se cuje samo "TUP"...znaci ja trebam samo ulje zameniti..i to motul 5100 i to je cela prica...jel sam dobro razumeo

• Banned, 993 postova

Meni se cuje samo "TUP"...znaci ja trebam samo ulje zameniti..i to motul 5100 i to je cela prica...jel sam dobro razumeo

Da, Motul 5100 10W-40 i gas. Ako nastavi da se chuje, nema veze. U svakom sluchaju ne znash ni kad je ko menjao ulje  ;)

link=topic=20897.msg275198#msg275198 date=1214733706]

Da, Motul 5100 10W-40 i gas. Ako nastavi da se chuje, nema veze. U svakom sluchaju ne znash ni kad je ko menjao ulje  ;)

Koliko ulja trebam da kupim...i jel znas cenu odprilike ..a menjacu i filter ulja...sto ti kazes ko zna kad je tu ulje menjano i sta je sipano....

I posto sam nov u svemu ovome....ako moze ukratko objasnjenje kako da promenim ulje n.....na kolima sam do sada menjao na dosta auta..ali ovo mi je nepoznato skroz..pa ako moze pomoc dobro bi mi dosla.... ;)

I voda u h;adnjaku kako to ide da proverim....

jbg bas nisam upucen a mislim da to nije nista strasno i da mogu uz neciju pomoc i savet da odradim sam....

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

oko 1000 ti je litar

oko 1000 ti je litar

1000dindzi litar jebote lazes me ,reci da me lazes...a ja mislio Lancia mi skupa za odrzavanje.....

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

kod mene staje 4 litra i kad narucim iz markosa dok mi stigne 1200 izlazi litar plus filter 700, jebiga oces da vozis motor, motor je luksuz a luksuz se placa

kod mene staje 4 litra i kad narucim iz markosa dok mi stigne 1200 izlazi litar plus filter 700, jebiga oces da vozis motor, motor je luksuz a luksuz se placa

Ima ovde istine....nazalost.. ;)

Znaci motul 5100 10w 40 to ulje da pazarim...cekaj ulje za menjac i motor je jedno te isto kad su motori u pitanju jer ja sam samo zapazio jedan otvor za sipanje ulja ...

isto ulje ide i u menjac i u motor ono je povezano, sa desne strane na motoru moras da se sagnes, na masini gde ti je dekli za lamelu pa ispod njega imas jedno okruglo staklence, ulje mora da se vidi do pola stakla kad je motor ugasen, moras da ispravis motor a ne da ga drzis na copavu kad proveravas nivo ulja

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Motul kupuj direktno u MASS Company-oni su zastupnici i kosta kod njih negde oko 800 din/L,to je cena za 5100 a oko 1200 je 300v ali tebi je dobar i 5100,bar su te cene bile kada sam ja menjao ulje negde u Martu

Motul kupuj direktno u MASS Company-oni su zastupnici i kosta kod njih negde oko 800 din/L,to je cena za 5100 a oko 1200 je 300v ali tebi je dobar i 5100,bar su te cene bile kada sam ja menjao ulje negde u Martu

Sefe zamenio sam ulje...motul 890din 1l ...i filter 600din ...odradio sam sve to i moram priznati motor i menjac se MNOGO ali MNOGO bolje ponasaju....

Jedino sto sam malo dosuo vise ulja pa mi nije iymedji max i min vec je na max jel to problem....?

Ali ovako sve je ok...

• Banned, 993 postova

Sefe zamenio sam ulje...motul 890din 1l ...i filter 600din ...odradio sam sve to i moram priznati motor i menjac se MNOGO ali MNOGO bolje ponasaju....

Jedino sto sam malo dosuo vise ulja pa mi nije iymedji max i min vec je na max jel to problem....?

Ali ovako sve je ok...

Nije problem, samo nemoj da tochish preko crtice za maksimum.

Ulje proveravaj kada je hladan motor.

link=topic=20897.msg275851#msg275851 date=1214846279]

Ali ovako sve je ok...

Nije problem, samo nemoj da tochish preko crtice za maksimum.

Ulje proveravaj kada je hladan motor.

Hvala sefe i thank you ono bas.....

Motor mi se preporodio ....razmisljam i svecice da mu zamenim...jel imas predstavu koliko se krecu?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja