Jump to content

Moto Zajednica

KLE – ventilator!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 271 postova

Pa ne znam da li bi moglo da T pomogne... ali, svejedno. Ja imam GPX-a koji ima dosta istih delova kao KLE pa je moguce i ventilator isti ??? mozhda loopam, nisam siguran, ali ako je tako kod mene se pali posle doooooobre vozhnje i kilometrazhe! I mene je to chudilo u prvo vreme ali jbg-a, tako je.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Kolege, jel vam se pali ventilator na ovim vrucinama? Meni se jos nije upalio! Jel ot normalno za KLE-a ili?

Normalno je da se ventilator ne uključuje, dok voziš nekom konstantnom brzinom, odnosno, dok je kontinuiran protok vazduha kroz hladnjak. Kada su gužve u saobraćaju velike, voziš sporo, ili stojiš u mestu, uključi se ventilator. Prvog maja, išao sam na Avalu. Tolika je bila gužva, da nisam sat vremena mogao da se probijem do vrha. Tada mi je ventilator radio bezmalo sve vreme.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Kolege, jel vam se pali ventilator na ovim vrucinama? Meni se jos nije upalio! Jel ot normalno za KLE-a ili?

Ako se pali nemoj da se sekiraš obično se i ugasi.

Pali se kada se sporije krećeš i kada je manje strujanje vazduha oko hladnjaka.

Još nešto što mene ne brine...

Vozimo se ja i drugar sa dva KLE 500, 2006 i 2007 i na jednom se ranije upali ventilator nego na drugom a možda se na drugom ni ne upali a izvučemo se iz gužve ili brda. Može da bude i do podešenosti motora da se jedan više greje-ventili npr (ukoliko je sistem za hladjenje čist) ali nikada ne bih brinuo ako vidim da termoregulacija radi korektno.

Takodje ni svi davači nisu isti mada bi trebalo na približnim temp da okidaju ventilator.

Znači mora da se pali i gasi neki pre neki kasnije

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+

Ja sam imao slican problem na GPZ500S. Ventilator se retko ili nikako nije ukljucivao. Unistio sm ispravan davac tako sto sam ga grejao let lampom, a ventilator nikako nije hteo da se ukljuci. Problem je bio u masi, naime, hladnjak je pricvrscen preko gumenih amortizera tako da je gubio masu. A ja naslonio davac na hladnak i grejao ga dok nije dusu ispustio! Problem sam resio ugradnjom novog davaca i povezivanjem hladnjka parcetom kabla na sasiju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja