Mario Marko 479 Napisano Jun 24, 2008 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Imam schuberth R1 kacigu i zanima me sa cim bi bilo najbolje brisati vizir sa unutrasnje strane. Vec je umazan a bojim se da ne zajebem anti fog zastitu sa nekom hemikalijom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Jun 24, 2008 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Uhh,veruj mi da veoma lako mozes da je upropastis.Samo mlaka voda i blaga sapunica.Pokreti odozgo nadole(ili obrnuto),znaci ne levo-desno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 24, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan MER, stavi ga u sprej mod, poprskaj, ostavi par minuta da nagrize i obriši mekanom krpom, najbolje mikrofiberom. Kakav specijalni sprej iz Louisa, imam i njega i nije ni prineti MER-u ;D Kupuj domaće ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 24, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uhh,veruj mi da veoma lako mozes da je upropastis.Samo mlaka voda i blaga sapunica.Pokreti odozgo nadole(ili obrnuto),znaci ne levo-desno Ovo je najsigurnije rjesenje za vizire sa prelijepljenom anti-fog folijom. Na pin-lock mozes sta hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 320 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam nove vizire za moju nolan N84 kacigu, prilikom montaze antifog vizira sam ga veoma blago dotakao noktom ili necim drugim i ostala je poprecna ogrebotina koja mi smeta prilikom voznje. Pre neki dan sam ih skinuo oba da bi ih ocistio. Unutrasnji vizir tzv antifog je veoma osetljiv na grebanje dok ga brisanje mikrofiber krpom ne moze ostetiti. Postoji li neki nacin da uklonim te ogrebotine ili da opet menjam vizir? Koliko sam primetio vizir je premazan tecnim silikonom i blago brisanje krpom ne moze ukloniti te ogrebotine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6478 Napisano Jun 25, 2008 Enduraš, 6422 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoj atifog vizir posle montaze obrisao obicnom krpom i verovali ili ne, ostale su sitne ogrebotine koje se vide samo kad idem ka suncu ili uvece ka farovima drugih vozila. Sa antifog vizirom izuzetno pazljivo postupajte, vrlo je osetljiv na grebanje, cak preosetljiv, eto, moj je izgrebala obicna kuhinjska krpa Od tada ga nisam obrisao ni jednom, jer imam utisak da cu posle sledeceg brisanja moci da ga bacim... Jel ima neko iskustva cime se brise osetljivi antifog vizir, a da se ne osteti ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Znaci,toliko je zeznutaa stvar. Ima da mi se tresu ruke dok budem brisao vizir! Ma drmnucu jednu rakijicu i udri! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ti je stara kaciga? Uglavnom, koliko god se trudio, antifog folija na viziru koji ide fabricki ce ti se PRE ili kasnije skinuti. To ti je slucaj sa Schubertom, znam trojcu ljudi koji imaju taj problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je stara 20 dana i bila je par puta u voznji,jer mi tek sutra stize motor,ali je umazana od prstiju i to me nervira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Videces... posle jedno 1000km pocinje odlepljivanje antifog folije. Resenje ti je novi vizir (50e) ili jos bolje- novi vizir sa pinlock sistemom (80e) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam iznutra brisao samo mlakom vodom i eventualno malo baby kupke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoj atifog vizir posle montaze obrisao obicnom krpom i verovali ili ne, ostale su sitne ogrebotine koje se vide samo kad idem ka suncu ili uvece ka farovima drugih vozila. Sa antifog vizirom izuzetno pazljivo postupajte, vrlo je osetljiv na grebanje, cak preosetljiv, eto, moj je izgrebala obicna kuhinjska krpa Od tada ga nisam obrisao ni jednom, jer imam utisak da cu posle sledeceg brisanja moci da ga bacim... Jel ima neko iskustva cime se brise osetljivi antifog vizir, a da se ne osteti ? Ministre sta se ti javljas tvoj vizir je sa pinlockom. Ovde se govori o antifog foliji ili emulziji koja se stavlja na jednoslojne viyire da nebi maglili. Mislim da HJC prednjaci po kvalitetu u tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 25, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ministre sta se ti javljas tvoj vizir je sa pinlockom Što ministar? ;D Aj' reci nam da znamo i mi ;D ;D ;D @all Uzgred, i moj dodatni antifog vizir je na pinlocku (Shoei), a ja sam sve to zajedno prao MER-om bez problema, tako da ne prezimam odgovornost za nešto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Za Acima: Aca je ministar za projekte i razvoj u vladi Bliskog Istoka (u izgnanstvu i senci) Zadovoljan? P.S. Nemoj da offujes, ovakva pitanja prebaci na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Maki: Kako bre da mi posle 1000km pocne odlepljivanje folije... ??? Pa nije to kaziga buvljakusa od hiljadu dinara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Maki: Kako bre da mi posle 1000km pocne odlepljivanje folije... ??? Pa nije to kaziga buvljakusa od hiljadu dinara... Nije ali...http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14289.0 Još veću razliku ćeš osjetiti kada se budeš vozio, to je ujedno i najtiša kaciga na tržištu, odlićan izbor, odlićna cijena P.S. Postoji serija koja ima problema sa vizirom odnosno antifog folijom, kod nas ti daju novu ako nema ogrebotina, jako brzo dospije zrak pod foliju i iskida se Uglavnom, problem pravi taj usisnik vazduha na sredini ispod vizira. On je napravljen tako da UVEK propusta minimalnu kolicinu vazduha, koji ulazi pod takvim uglom da "razdvaja" foliju od vizira. Resenje ti je jedino nov vizir (jer neverujem da si sacuvao racun od kacige ;D), jos ako uzmes sa pinlock-om, onda stvarno nema zime (magle)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom, jos jedno od mogucih resenja (kojem sam ja pribeg'o) ti je ovo: I onda isto nisam imao problema sa magljenjem. A kad se namontira, izgleda ovako: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Jun 26, 2008 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ovo na slici je schuberth S1,a ja imam R1. Cini mi se da im ti usisnici za vazduh nisu isti (barem vizuelno). Mada,mogu ti reci da me je ovo bas zabrinulo. A sto se racuna tice-nema ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Znam, ali evo vidi: S1i R1 imaju iste usisnike za vazduh ispod vizira koji se nemogu zatvoriti u potpunosti, i tu folija prvo strada. A viziri su potpuno isti, kao i mnogu drugi dodaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Jun 27, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan -- Moralni kodeks foruma -- 3. Pravila lepog ponasanja se moraju postovati na svakom mestu pa tako i na forumu. Nemojte koristiti neprikladne izraze, vulgarnosti itd., jer ce u tom slucaju moderatori biti prinudjeni da reaguju brisanjem takvih poruka. Takodje, ne pravite bilo kakve podele medju clanovima (npr. po umecu voznje, vrsti motora i slicno). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Jun 27, 2008 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta mi ti savetujes? Da stavim odmah ovaj dodatak za nos ili da koristim normalno kacigu dok ne budem imao problema pa onda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...