Jump to content

Moto Zajednica

Jos uvek nisam pao a vozim vec...

Recommended Posts

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

"postoje dve grupe motociklista: oni koji su pali i oni koji ce tek pasti"  :-\. Takodje, imamo dole temu "Nasi padovi". Na zalost imamo i onu drugu :'( i sve to zajedno, sa onim sto svaki dan vidimo u gradu cini da stvar zvuci jako, jako... pa ajd eto,  mazo' ili vec kako? Vozim da bih pao? Vozim dok me ne tresne neki jugo, pick-up ili sta vec.

Ima li drugacijih iskustava? Ne mislim sad da bas na to da se nikada nismo okliznuli ili izgubili ravnotezu dok stojimo ili se krecemo sporo (prva, druga) u manevrisanju i sl. Nego prosto pitanje je:

da li postoji biker sa visegodisnjim aktivnim vozackim stazom a da nikada nije imao udes tj. pad sa motorom?

Ima li nade? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Kočo stari moj bla je tema o tome i rat oko nje izbi. Ima i takvih ,ali su takvi srećnici retki. :(

Kočo stari moj bla je tema o tome i rat oko nje izbi. Ima i takvih ,ali su takvi srećnici retki. :(

ma ja pod utiscima ovih dana - sto rece neko ko da je rat oko nas pa rekoh daj nek se jedan barem javi (makar i da slaze :)) i cini mi se bilo bi mi lakse malo. sad izvinjavam se ako je tema bila skoro, priznajem nisam bas isao duboko u istoriju. a jos manje bih da razbuktavam stare strasti ???

Ja nisam nikad pao,ako ce ti biti lakse..i ne planiram ;D

daj Boze i da ne padnes. ni ja nisam nikada pao ali vozim fakticki tek prvu sezonu aktivno tako da ja ne mogu nikome da olaksam sa svojim primerom. a koliko ti vec dugo vozis?

• Svrati ponekad, 234 postova

Ja za 2 god!sam samo jednom pao i to kad sam vozio poledu na minus 4!

sreca motor mi je pao na desnu nogu tako da :motor citav,noga u gipsu! ;D :D ;D :D

al to nas sve ceka!jbg. :o

• U prolazu, 71 postova

Hah, ne mračite ljudi, možda nas sve to i čeka al ja kažem uživaj u devičinstvu (mislim na 0 padova) dok god traje i ne razmišljaj previše o tome da se to i tebi mora desiti. Meni je isto prva sezona, nemam ni 2k kilometara pod sobom, ali to što sam ispucao je sve urbana vožnja po ludačkom saobraćaju, za sad still virgin i nemam nameru da menjam to :)

• Drug član, 1779 postova

Nije lose kad covek padne  ;) mislim bez nekih vecih posledica.Padom odredjujes gde ti je granica tj kolike su ti sposobnosti.Bez ironije cu reci ali ne verujem da ce nas drugar koji je pao na minus 4 i tom prilikom na zalost slomio nogu vise to ponavljati.Ja licno sam pao par puta uglavnom zbog nesto vece brzine tako da sad otprilike znam sa koliko mogu u koju krivinu da udjem.Postoje i ljudi koji nisu padali koji ili imaju veliku srecu ili su stvarno dobri vozaci tj imaju onaj prekidac u glavi koji svima nama fali.

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Nije lose kad covek padne  ;) mislim bez nekih vecih posledica.Padom odredjujes gde ti je granica tj kolike su ti sposobnosti.Bez ironije cu reci ali ne verujem da ce nas drugar koji je pao na minus 4 i tom prilikom na zalost slomio nogu vise to ponavljati.Ja licno sam pao par puta uglavnom zbog nesto vece brzine tako da sad otprilike znam sa koliko mogu u koju krivinu da udjem.Postoje i ljudi koji nisu padali koji ili imaju veliku srecu ili su stvarno dobri vozaci tj imaju onaj prekidac u glavi koji svima nama fali.

Ne mogu nikako da se slozim sa tobom Pit.Po toj logici trebao bi posteno da se olomis i da skucas bar 5 motora pre nego sto naucis da vozis,a to je cena koju niko normalan nebi bio spreman da plati.Previse je krivina,tipova asfalta i guma da bi na taj nacin odredjivao dokle smes da ides.Bez namere da uvredim nekog,mislim da su ovu pricu sa padanjem i kako je to normalno smislili ljudi da bi sami sebi opravdali svoje greske.OK,pao si,mozda padnem i ja,ali to ce se dogoditi samo ako u kriticnoj situaciji napravim pogresan izbor ili jednostavno lose odreagujem i tu je kraj price.Sigurno da posle toga nebi bio bolji vozac.Stvarno je cudnjikavo da neki ljudi,a tu ne mislim na tebe pite,pokusavaju da svoje mnogobrijne padove preokrenu u svoju korist i tako sebe istaknu kao dobre vozace,kao sto ni ne mislim da je nepadanje sa motora realan pokazatelj necijeg talenta ili umeca,ali je definitivno bolje kad u kriticnoj situaciji,a svako od nas ih je imao bezbroj,uspes da nadjes rasenje i izadjes kao pobednik,sa iskustvom vise takoodje :) :)

a koliko ti vec dugo vozis?

Prvi moj motor sam kupio pre 4-5 godina

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3

Hah, ne mračite ljudi, možda nas sve to i čeka al ja kažem uživaj u devičinstvu (mislim na 0 padova) dok god traje i ne razmišljaj previše o tome da se to i tebi mora desiti. Meni je isto prva sezona, nemam ni 2k kilometara pod sobom, ali to što sam ispucao je sve urbana vožnja po ludačkom saobraćaju, za sad still virgin i nemam nameru da menjam to :)

Sa ova dva oznacena dela se nikako ne bih slozio. Upravo treba da na umu konstantno imas cinjenicu da si daleko ugorzeniji od ostalih saobracaju i da te ostali ne vide i nisu u stanju da procene tvoju bzinu. I, svakog treba da tretiras kao potencijalnu opasnost.

A drugo, sumnjam da je iko od nas koji smo imali neke padove i sl. nameravao da mu se tako nesto dogodi...

• Drug član, 1388 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

ma ja pod utiscima ovih dana - sto rece neko ko da je rat oko nas pa rekoh daj nek se jedan barem javi (makar i da slaze :)) i cini mi se bilo bi mi lakse malo. sad izvinjavam se ako je tema bila skoro, priznajem nisam bas isao duboko u istoriju. a jos manje bih da razbuktavam stare strasti ???

Evo ja vozim sa dozvolom 16 godina i nisam nikad pao. Da nebi bilo zlonamernih komentara - nisam zapisivao kilometrazu koju sam prelazio u tim godinama ali cifra je sestocifrena. E a posto sam i ja ucestvovao u onom mini ratu u prosloj temi, ovo bi bilo sve od mog javljanja.

Cuvajte se ljudi...

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

"postoje dve grupe motociklista: oni koji su pali i oni koji ce tek pasti"  :-\. Takodje, imamo dole temu "Nasi padovi". Na zalost imamo i onu drugu :'( i sve to zajedno, sa onim sto svaki dan vidimo u gradu cini da stvar zvuci jako, jako... pa ajd eto,  mazo' ili vec kako? Vozim da bih pao? Vozim dok me ne tresne neki jugo, pick-up ili sta vec.

Ima li drugacijih iskustava? Ne mislim sad da bas na to da se nikada nismo okliznuli ili izgubili ravnotezu dok stojimo ili se krecemo sporo (prva, druga) u manevrisanju i sl. Nego prosto pitanje je:

da li postoji biker sa visegodisnjim aktivnim vozackim stazom a da nikada nije imao udes tj. pad sa motorom?

12 god vozim motor, prvo tomos t-15, pa cvaju 125 cc, poslednje 2 god vozim jace motore i nikad nisam pao (kuc-kuc) :) Padove u mestu i offroad-u ne racunam, tu je bilo padova, ali bezazlenih, po asfaltu se nikad nisam opruzio i nadam se da jos dugo necu da se opruzim :)

• Zainteresovan, 953 postova

po asfaltu se nikad nisam opruzio i nadam se da jos dugo necu da se opruzim :)

Kad cemo opet na cestobrodicu?  :D8):D

Zadnji put sam pao sa cvajom pre dvanaestak i vise godina.

• Super heavyweight, 641 postova
  • Motocikl: BMW F700 GS

Padao vise puta kao mlada usijana glava i imao srece da prezivim.Zadnjih petnaestak godina kuc..kuc.. u drvo ni ogrebotina ni pad a nadam se da ce tako i ostati. Iskustvo, sreca,oprema, postujes tudje prvenstvo, naravno svoje ne koristis jer si najslabija karika u lancu i mozda nikada ne padnes ,ali to ne zavisi iskljucivo od tebe vec i od mnogo drugih faktora barem 50 %. ;)

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Bila je slicna tema i bas se mnogo raspravljalo o tome  mislim da je bio neko napisao nije pitanje da li ces pasti nego kada ces pasti.A zavisi ko ima koliko srece i pameti ali to je vec visa sila.Naravno ako se vozi normalno bez rizika manje su sanse da se bubne i obrnuto.Ali najgore je to sto to vecinom ne zavisi od nas vec i od drugih ucesnika i neucesnika(mislim na predmete,zivotinje... sto ugrozava voznju)u saobracaju.

• U prolazu, 71 postova

Osećam potrebu da ispravima sam sebe, inače ne bih vulgarno citirao sam sebe :)

Naime, nisam više virgin i to samo 2 dana nakon postovanja, motor je super prošao neuništiv je iako je klizao dobrih 20m, samo prelio i malko se ogrebala plastika. :)

A ja sam prošao kao plastika, samo mene više boli :) Eto deco, koristite full opremu (da, i jaknu i rukavice) i na 40C, nikada ne znate kad će ispred vas da izleti lada karavan iz sporedne ulice iz koje vas "nije video" naravno. Detaljnije u nekoj drugoj temi, bolu me prsti trenutno :)

Osećam potrebu da ispravima sam sebe, inače ne bih vulgarno citirao sam sebe :)

Naime, nisam više virgin i to samo 2 dana nakon postovanja, motor je super prošao neuništiv je iako je klizao dobrih 20m, samo prelio i malko se ogrebala plastika. :)

A ja sam prošao kao plastika, samo mene više boli :) Eto deco, koristite full opremu (da, i jaknu i rukavice) i na 40C, nikada ne znate kad će ispred vas da izleti lada karavan iz sporedne ulice iz koje vas "nije video" naravno. Detaljnije u nekoj drugoj temi, bolu me prsti trenutno :)

Hvala Bogu da nije bilo gore. Zao mi je zaista sto se uopste desilo. S druge strane, shvatio sam da ovako postavljena tema povlaci dosta kontroverzi. U ovih nekoliko odgovora moze se naci dovoljno mudrih saveta koji daju osnov da svako ko je dovoljno samodisciplinovan nastavi da uziva u voznji. Zla kob ostaj zla kob...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja