Papisha 218 Napisano April 22, 2020 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Pećinci; Srbija Motocikl: Yamaha GTS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad ubrzaj prevodioca pa raspali nemoj opet mesec dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 22, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 17. Kos cca. 150 km Prva zadaća, naravno posle doročka, je karta za sledeći dan trajekt prema Rodosu, što i nije jednostavno i brzo. U luci kiosk brodara sa tipičko grčkim radnim tempom. Ispred nas samo jedan ali obojica (sa tipom iz kioska) se izmeljuju sa mobitelima, najprije jedan, kad ta odloži, zvoni drugomi i tako nekih 30 minuta. Dođemo na red i izrazimo želju ali žao mi to ne radimo, trebate kiosk pored, gde nema nikoga, ali bi trebao zaćas stići. I evo ga, namešta se opet nekih 10 minuta, kad, ne mi to ne radimo, trebate u agenciju u centru. Ajde opet u potragu za agencijom, gde to, srećom, na brzaka sredimo. I sad more, sunce, odmaranje do večera, ali usput posetimo i Asklepion. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 22, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 18 Kos – Rodos cca. 150 km Opet se zbog trajekta budimo malo ranije, na recepciji pokupimo sendviče, za koje smo se dan prije dogovorili jer idemo prije doručka. Inače doručak u grčkoj je za nas relativno kasno, posle 8:30 ili 9 pa do 12 ??? Dolazimo u luku 30 minuta ranije, mislili smo da če već biti tu ali nije. 10 min do polaska se pojavi i neverovatno brzo ulazi, okrene i već je vezan. Brzo siđu, mi uđemo i več smo u pokretu – ide ko gradski autobus. Posle dva sata stanica na ostrvu Simi i za naredna 2 smo na Rodosu. Mi pravo u hotel, da se raspakujemo, brzo na ručak i na hlađenej u more. Na večer, kad vrućina popusti idemo još na razgledavanje prelepog grada Lindos. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 23, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 19 Rodos cca. 250 km Najprije idemo da vidimo kad ide trajekt za Pirej. Da možemo planirati povratak. Na kiosku je jedan jako ljubazan momak koji nas pita kako smo došli na Rodos. Pa trajektom. Imate li stare kare? Imamo ali u apartmanu. Pa kaže, isplati vam se, da se na web strani brodara registrirate jer dobijete 40% popusta. Mi brzaka u apartma, koji je nekih 10 km udaljen, napravimo registraciju i vratimo. Zaista dobijemo 70 € popusta. Dalje idemo na razgledavanje lepog grada Rodos, nakon toga na drugu stranu ostrva na Prasonisi beach. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 24, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 20. Rodos cca, 250 km Posle doručka idemao na kupanje do ručka, a posle pregledati centralni i zapadnog dela ostrva. Na svima otocima Dodekaneza ima puno vetra koji puše, bar u naše vreme, sa zapada, i tako je na istočnem delu vrlo toplo oko 35 stepeni a more mirno. Na centralnom i zapadnom delu baš suprotno. Centralni deo je relativno visok oko 500 mnv a temperatura oko 23 stepena, što je za nas obučenih u kratke pantalone, patike i polo majicu (znam sigurnost i to) na motoru baš hladno, a svoje donosi i relativno jak vetar, koji nama inače ne smeta jer smo navikli na vetar, koji kod nas često prelazi 100 km/h. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 25, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 21. Rodos cca. 30 km Danas napuštamo Rodos, rezervisan imamo trajekt koji ide u 23:59, tako da imamo celi dan na raspolaganju. Pošto je poslednji dan ga iskoristimo isključivo za more – kupanje. Naveče još večera i oko 22 časa polako u luku, gde je trajekt več vezan. Brzo nas puštajo na brod, smestimo se u sobu, se istuširamo, malo prošetamo brodom, počekamo ispolvljavanje i spavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 26, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 22. Pirej – Kalampaka (Meteora) cca. 380 km Budimo se na brodu, stajemo na ostrvu Siros, brzo se iskrcaju putnici ukrcaju novi i dalje prema Pireju – Atini. Kao što se približavano Pireju, tako se i temperatura diže a i spara je velika. U gradu ima nekoliko gradilišta tako da su i gužve velike sve do izlaska a temperatura se još uvek diže sve do 38 stepeni i tako skoro celi put do Kalampake – Meteore. U Kalampaki temperatura se spusti za koji stupanj a vlaga ostaje jer je u okolini kiša. Srečom dobili smo samo koji kap, pa smo mogli bar da se provezemo naokolo po manastirima. Tu smo već bili, tako da nismo ulazili u manastire, a i malo smo bili kasni. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano April 26, 2020 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 26, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 23. Kalapaka – Ohrid, cca. 260 km Dan je lep sunčan i nešto manje vruć i posebno manje sparan. U tim krajevima smo bili već više puta, stoga idemo što više moguće autoputem. Posle ulazimo u Albaniju da skratimo put na Ohrid. Na granici za Albaniju se čeka na grčkoj strani, na izlazu na Makedonskoj strani, ali nema problema. Na Ohrid usput svračamo već nekoliko godina za redom, nekako nam deluje pomiravajuče i radi se vračamo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 27, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 24. Ohrid – Kotor, cca. cca. 340 km Napuštamo Ohrid i ponovo prelazimo u Albaniju. Vreme opet na granici kiše, ali ostaje suho, koja kap tu i tamo, malo sunca i tako celi dan. Pičimo preko Tirane, gde i malo zalutamo ali ništa strašno. U Kotoru malo prolema s pronalaskom bukiranog apartmana, jer imamo adresu a kućni broj ne spostoji. Pa i adresa nije ulica nego kvart. Pa treba telefon, pa čekanje, pa opet skretanje, pa konačno pronađemo. Prošetamo starim gradom, idemo malo na zidine i dobro se preznojimo. I tu je sparno, a ima i kiše u okolini. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 27, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 25. Kotor – Novalja, cca. 480 km Jutro je još uvek tmurno i sparno. Polako idemo prema trajektu Lepetane – Kmenari, brzo pređemo i začas smo na granici a ovde opet gužva i sve ide sporo. Više od sat vremena nam treba do dođemao preko, onda preko Dubrovnika do Ploča pa na autoput. Dosadno ali bar se maknemo gužvama uz more. Polako se i vreme poboljšava. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 28, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Dan 26. Novalja – Koper, cca. 300 km Evo, dođe i poslednji dan. Pošto smo blizu doma, možemo iskoristiti za celodnevno kupanje i odmaranje na Pagu. Naveče idemo na trajekt i pičit kući. Posle otprilike 6600 km u 23 časa stignemo, a već za 8 časa trebamo biti na poslu. Ovo je bilo prvi put u Turskoj, a verujem, da nije poslednji. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano April 28, 2020 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8206 Napisano April 28, 2020 Drug član, 1724 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, svaka čast, momačka tura! Hvala što si podelio svoje iskustvo sa nama, u svakom putopisu čitalac nešto novo sazna i nauči, Turska je prava riznica istorije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano April 28, 2020 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično i jako dobro opisano putovanje.HvalaVozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano April 28, 2020 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 29, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Sa Kosa nije bio trajekt direktno za Pirej ili ste baš hteli na Rodos?Koliko traju ta putovanja trajektom? (to su mi uvek najdosadniji delovi + uđi, izađi, čekaj red, veži, odveži) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftp 800 Napisano April 29, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: BMW R 1150 GS, i BMW R 1250 GS Adv. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, X8 Vračar je napisao: Sa Kosa nije bio trajekt direktno za Pirej ili ste baš hteli na Rodos? Koliko traju ta putovanja trajektom? (to su mi uvek najdosadniji delovi + uđi, izađi, čekaj red, veži, odveži) Da, može se iz Kosa za Pirej, ali kad smo već u tim krajevima, smo hteli razgledati i Rodos. Osnovni plan je bio samo Rodos, pošto je veći da možemo biti nekih 5 dana (mi se dosađujemo ako smo dugo na istom mestu). Kad nismo mogli direkt na Rodos, smo se zaustavili dan na Kosu, kad smo već tamo, da ga razgledamo, a posle smo, zbog toga, malo skratili boravak na Rodosu. Sa Bodruma za Kos vozi manji katamaran, koji može da primi nekih 5-6 auta, a put traje 1 sat. Sa Kosa na Rodos, vozi isti trajekt koji ide i za Pirej i vozi kružno po otocima. Put traje cca. 3,5 sata. Sa Rodosa u Pirej vozi 13 sati, ali smo mi išli u 23:59 pa većim delom prespavali u kabini. Da trajekt zna biti dosadan, ukrcanje i iskrcanje ide vrlo brzo. Vezanje prave sami i nismo jih čekali i kad smo stigli, je motor već bio odvezan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 84 Napisano April 30, 2020 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo svaka cast yelja mi je i ja tako da idem malo ali deca su mi mala tako da cekamo malo da porastu ili da ih povedem sa autom sa sobom hehe pa jos sad ovo dsranje sa ovim virusom ko zna sta nas ceka ali ja sam rodjeni optimista pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 30, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Sa Bodruma za Kos vozi manji katamaran, koji može da primi nekih 5-6 auta, a put traje 1 sat. Sa Kosa na Rodos, vozi isti trajekt koji ide i za Pirej i vozi kružno po otocima. Put traje cca. 3,5 sata. Sa Rodosa u Pirej vozi 13 sati, ali smo mi išli u 23:59 pa većim delom prespavali u kabini. KOS je jako blizu turskoj obali, tek sam to video kada sam čitao putopis pa pogledao na karti. Ovo je malo dalje ali možda je to preko grčkih ostrva bolja varijanta za obilazak tog dela turske. Recimo Antalia - Kapadokia je samo 550km. BTW, sviđa mi se slovenački naziv za grad na Bosforu. Nismo ni mi trebali da menjamo stari naziv 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 4, 2020 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tura i dosta dana da se lagano uziva! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...