hellena 60 Napisano Jun 23, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Pravila su preuzeta sa dizajn zone> Pravila su sledeća: 1) Jedan učesnik = jedna fotografija. Koliko god fotografija da mi pošaljete, priznaću samo prvu u gomili. 2) Fotografija mora biti veličine tačno 650 x ... pixela (650 pixela po dužoj strani). 3) Fotografija mora biti u .jpeg formatu (molim vas bez preterane kompresije). Nikakvi gifovi, psd fajlovi, zip fajlovi, itd. 4) Obrada u Photoshop-u ili drugim programima mora biti minimalna. Dozvoljeno je sledeće: levels, curves, contrast, brightness, shadow/highlights, korekcija boja, konverzija kolor fotografije u crno-belu, crop, resize, uoštravanje i sl. minimalne intervencije. Nije dozvoljeno sledeće: fotomontaže, dodavanje ili uklanjanje objekata sa fotografije (recimo, nije dozvoljeno ukloniti nekog iz kadra, ili dodati neki predmet na scenu, ali jeste ok clone/heal tool prilikom uklanjanja prašine zbog senzora, sređivanja sitnica na koži i sl.), teška upotreba filtera, ekstremna korekcija boja i sl. 5) Fotografija ne sme imati ram, potpis, dekoraciju niti bilo šta slično. 6) Potrudite se da stvorite sveža rešenja, tj. da ne šaljete stare radove. NEMOJTE SLATI RADOVE KOJE STE VEĆ POSTAVLJALI NA FORUM. 7) Fotografije i podatke šaljete na sledeću adresu: bjb.photo@gmail.com Kao subject stavite "za takmicenje". Uz fotografiju obavezno šaljete i sledeće podatke, napisane isključivo prema ovom template-u (copy/paste-ujte sledeće četiri stavke i dopunite vašim podacima): - Ime i prezime: - Username na BJB-u: - Marka fotoaparata: - Osnovne informacije o fotografiji: iso vrednost, otvor blende, dužina ekspozicije (ovo nije obavezno) Poštujte rokove. Nakon roka, kačimo galeriju sa fotografijama, otvaramo glasanje i pobednik bira temu za naredni battle. Posto je benjamin pobednik bira novu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2123 Napisano Jun 24, 2008 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj da ocenjivanje i kritike budu kao na dizajn zoni. Po njihovom na ovom svetu i nema bas nekih dobrih fotografija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Jun 24, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto je benjamin pobednik bira novu temu u bre umesto da dobijem nagradu, dobijem domaći a sad ja ne smem da se igram a? smislim temu pa javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 24, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan A DA MI MALO TO POJEDNOSTAVIMO I UPROSTIMO DA NE IZIGRAVAMO FOTO FORUM.... ..Onako, opustenci ? Bez slanja na mailove i to... Da se odredi tema i velicina fotke, naravno da niko nece da fotoshopira preterano, a i ako bude, bice disvalifikovan i kraj. Da se vidi sta su ljudi slikali , dakle da postavljamo fotkice kao do sada u postove, da ucimo jedni od drugih,i da inspirisemo jedni druge...learning never stops... ..Samo napomena ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 24, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Jedva čekam da isprobam novu makinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan A DA MI MALO TO POJEDNOSTAVIMO I UPROSTIMO DA NE IZIGRAVAMO FOTO FORUM.... ..Onako, opustenci ? Bez slanja na mailove i to... Da se odredi tema i velicina fotke, naravno da niko nece da fotoshopira preterano, a i ako bude, bice disvalifikovan i kraj. Da se vidi sta su ljudi slikali , da se uci narod jedni od drugih.... Podrzavam!! Ipak je ovo MOTO a ne FOTO forum...Ukoliko se preterano budzi u PS to ce se i videti bitne su ideje a tehnika ide vremenom...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neko konkretno zamerku na neko od pravila? ajde mojne da ste lenji da ih procitate, videcete da su skroz nenametljiva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam konktretnu zamerku... Benjamin nije smislio temu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam konktretnu zamerku... Benjamin nije smislio temu! zapravo jesam, posle puno razmišljanja ... ... dakle ako se urednici slazu ko lego kockice samnom, nova tema će biti [glow=red,2,300]autoportret[/glow] ... da pojasnim, portreti su umetničkom vizijomi predstavljena lica ili objekti koji se snimaju. autoportreti su isto to, ali sa dozom iskrenosti i samokritike. da vidimo kako možete da dočarate sami sebe. dakle poenta je da predstavite sebe i iznutra a ne samo spolja ... jerbo svaki portret po definiciji mora obuhvatiti spoljašnju i unutrašnju lepotu(ili nešto drugo) objekta koji se snima jel moze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan moze. jer se otvara nova tema ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan - Osnovne informacije o fotografiji: iso vrednost, otvor blende, dužina ekspozicije (ovo nije obavezno) eh da, pošto je AUTOportret tema, dakle ubacite koje slovo kako ste se snimili, iz ruke, stativ kamen ... nemam pojma i nemojte da vas snima neko drugi to nije nimalo metro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, pa jel' saljemo na mail ili kacimo na posebnu temu?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, pa jel' saljemo na mail ili kacimo na posebnu temu?? Ko to zna... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je poenta, i to je direktna zamerka, da se vide postovane fotografije, i radi inspiracije i radi ucenja. Slanje na mail pretpostavlja tajnost. Ako smo foto forum onda ok, cak i na foto forumima se ne postavlja pravilo da se fotke salju na mai osim na oficijelnim takmicenjima. Ima nas 10 koji postujemo fotke, nema nas 100, ili 1000, ajd sad da izigravamo dizajn zonu ili sta vec.... Drugi predlog je da teme imaju manje vise veze sa motorima. Inace u jednom trenutku, Pablo ce da kaze, momci, blokirate mi Megabajte sa necim sto nema veze sa ovim forumom..... Dajte, ne tripujte se ;D Ajde da sve ostane zabavno i poucno a ne surovo takmicarski. Ili ako vec insistirate na ostrim pravilima, onda lepo nagrada 100 evra za najbolju fotku, ziri, glasanje po propisu itd.... Treci predlog je da se u ttakmicenje ukljuce kolege profesionalci sa foruma, mozda i oni vole da se nadmecu i razmecu. Ili se plassite znanja. pa vise cemo tako da naucimo, njima to treba da bude privilegija a ne zabrana, tako sto cemo najbolje fotke da iskljucimo...zasto? Samo moje vidjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 25, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je poenta, i to je direktna zamerka, da se vide postovane fotografije, i radi inspiracije i radi ucenja. Slanje na mail pretpostavlja tajnost. Ako smo foto forum onda ok, cak i na foto forumima se ne postavlja pravilo da se fotke salju na mai osim na oficijelnim takmicenjima. Ima nas 10 koji postujemo fotke, nema nas 100, ili 1000, ajd sad da izigravamo dizajn zonu ili sta vec.... Drugi predlog je da teme imaju manje vise veze sa motorima. Inace u jednom trenutku, Pablo ce da kaze, momci, blokirate mi Megabajte sa necim sto nema veze sa ovim forumom..... Dajte, ne tripujte se ;D Ajde da sve ostane zabavno i poucno a ne surovo takmicarski. Ili ako vec insistirate na ostrim pravilima, onda lepo nagrada 100 evra za najbolju fotku, ziri, glasanje po propisu itd.... Treci predlog je da se u ttakmicenje ukljuce kolege profesionalci sa foruma, mozda i oni vole da se nadmecu i razmecu. Ili se plassite znanja. pa vise cemo tako da naucimo, njima to treba da bude privilegija a ne zabrana, tako sto cemo najbolje fotke da iskljucimo...zasto? Samo moje vidjenje Amin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan I kako sada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Jun 25, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je poenta, i to je direktna zamerka, da se vide postovane fotografije, i radi inspiracije i radi ucenja. Slanje na mail pretpostavlja tajnost. Ako smo foto forum onda ok, cak i na foto forumima se ne postavlja pravilo da se fotke salju na mai osim na oficijelnim takmicenjima. Ima nas 10 koji postujemo fotke, nema nas 100, ili 1000, ajd sad da izigravamo dizajn zonu ili sta vec.... Drugi predlog je da teme imaju manje vise veze sa motorima. Inace u jednom trenutku, Pablo ce da kaze, momci, blokirate mi Megabajte sa necim sto nema veze sa ovim forumom..... Dajte, ne tripujte se ;D Ajde da sve ostane zabavno i poucno a ne surovo takmicarski. Ili ako vec insistirate na ostrim pravilima, onda lepo nagrada 100 evra za najbolju fotku, ziri, glasanje po propisu itd.... Treci predlog je da se u ttakmicenje ukljuce kolege profesionalci sa foruma, mozda i oni vole da se nadmecu i razmecu. Ili se plassite znanja. pa vise cemo tako da naucimo, njima to treba da bude privilegija a ne zabrana, tako sto cemo najbolje fotke da iskljucimo...zasto? Samo moje vidjenje Podržavam. Jedino ovo pod 2, da se ipak ne ograničavamo samo na moto teme... Nek bude bilo koja tema i moto i ne-moto (imamo pun forum moto slika)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan hEHEHEH NE ZELISH DA OTVORISH PANDORINU KUTIJU, ZNAS DAIMAM BRDO GOLOTINJE U KOMPU XEXE... Salim se i slazem se da sam pogresio za temu tj tacku 2 kritike,, mozda naprimer da svaka 3ca, 4ta tema bude vezana za motore. Mislim i dobre ribe su vezane za motore ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan po meni je daleko manje bitno da li mi nesto imitiramo, vaznije je da li je to nesto dobro tacno je da ovde ima manje potencijalnih ucesnika pa fotografije mozemo postavljati odmah, tj. pre zavrsetka roka za slanje i dalje sam , sto kazu `cvrsto` za anonimnost prilikom slanja, i pravilo da na fotki nema nikakvih oznaka cija je u suprotnom cemo imati glasanje za drugare, ili ne glasanje za neku fotku zbog njenog autora sa kojim npr. ne delite ostala misljenja na forumu... evo, prvi ja necu glasati za dobru fotku nekoga koga smatram idiotom, jednostavno takav sam, neobjektivan i zao ;D sto se tice pitanja o tome da li se plasimo znanja, ne razumem kome je upuceno, meni sigurno nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ajde drugari dogovorite se, usaglasite misljenja pa da pocnemo, bilo bi super kada bi se i pro-ovi ukljucili u razmetanje ;D Slazem se sa Mrljom u smislu aMonimnosti prilikom slanja, ni ja ne bih dao svoj glas nekome o kome nemam bas lepo misljenje... I daj BRE da se igramo, manite se suvisnih pravila! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je poenta, i to je direktna zamerka, da se vide postovane fotografije, i radi inspiracije i radi ucenja. Sve fotografije ce se videti, cim se zavrsi sa slanjem, otvara se galerija, samo sto nece pisati imena ucesnika, vec redni brojevi. Kako bi drugacije glasali? Drugi predlog je da teme imaju manje vise veze sa motorima. Inace u jednom trenutku, Pablo ce da kaze, momci, blokirate mi Megabajte sa necim sto nema veze sa ovim forumom..... Dajte, ne tripujte se ;D Ajde da sve ostane zabavno i poucno a ne surovo takmicarski. Ili ako vec insistirate na ostrim pravilima, onda lepo nagrada 100 evra za najbolju fotku, ziri, glasanje po propisu itd.... Naziv ovog pod foruma je fotografija. Valjda i bajkeri imaju pravo da se umetnicki izraze, a da to nema veze sa motorima (ali niko ne kaze da ne sme da ima veze, ako se uklapa u temu, zasto ne? ). Nece forum propatiti ako jedna stvar nema veze sa motorom. Ne verujem da ce Pablo zameriti na ovakvoj stvari. Ako zamera on ce to javno reci i zavrsicemo s tim. Pravila nisu ostra, ona sluze da odrze red i preglednost i da nam olaksaju svima zabavu. Ja ne primecujem ovde nista surovo? Niko ovde nikog ne ugrozava, pobogu ljudi, samo se igramo i druzimo! Ja bih najradije volela da imam odakle nekom da dam 100 ili 200 ili1000 evra za zasluzen trud i rad, ali nemam odakle... Treci predlog je da se u ttakmicenje ukljuce kolege profesionalci sa foruma, mozda i oni vole da se nadmecu i razmecu. Ili se plassite znanja. pa vise cemo tako da naucimo, njima to treba da bude privilegija a ne zabrana, tako sto cemo najbolje fotke da iskljucimo...zasto? Cemu onda biranje najboljeg amatera? Nemam ja nista protiv profija, svasta se moze nauciti od njih, ali ako oni postave svoje slike, jasno ce se videti koja je najbolja i potisnuce mogucnost svakog drugog da pobedi. Bilo bi lepo kada bi se svi profi drugari potrudili da objasne zasto im se slika koju su odabrali najvise svidja, sta je kod nje dobro a sta lose, sta bi promenili, a sta ne bi dirali. Tako bi najbolje pomogli onome ko ima talenta. Maki nemoj ovo da shvatis kao ljutnju, samo razmenjujemo misljenja. Izvinjavam se sto nisam stavila smajlije, evo da se iskupim :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Mrzim internet, lako se pogresno shvate ljudi. Ako se slazete, ja bih da krenemo u akciju slanja slika. Benjamin je dao temu AUTOPORTRET. ROK JE DO 6.07.2008. e-mail je: bjb.photo@gmail.com Navali narode! Po zavrsetku roka otvoricu temu sa galerijom gde ce svaka slika imati broj za koji cete glasati. Na kraju glasanja svi ce saznati ko je pobednik. Eto, prosto i jednostavno. I samo vas moooooooolim da ne pretvorite ovu temu u svadju jer to nikad nije bila namera, bas suprotno od toga, napravila sam ovo takmicenje, ne radi dokazivanja, vec radi druzenja svih clanova foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj da ocenjivanje i kritike budu kao na dizajn zoni. Po njihovom na ovom svetu i nema bas nekih dobrih fotografija Ned'o bog da budu....tamo ne smes nista da stavis a da ne budes ispljuvan. Sve sto sam videla, da mi se svidja, oni su najstrasnije iskritikovali, a sve sto mi je bezveze njima je wwwwwow i posle tog wow stoji obavezno ali....S T R A S N O! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ako se slazete, ja bih da krenemo u akciju slanja slika. Benjamin je dao temu AUTOPORTRET. ROK JE DO 6.07.2008. e-mail je: bjb.photo@gmail.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan po meni je daleko manje bitno da li mi nesto imitiramo, vaznije je da li je to nesto dobro to se tice pitanja o tome da li se plasimo znanja, ne razumem kome je upuceno, meni sigurno nije Sto si se ti uopste osetio prozvanim, to sto je neko profesionalac znaci da mu fotografija donosi novac a ne da slika najbolje na svetu, tako da mislim nema potrebe da 5,6 ljudi sa foruma koji zive od fotografije iskljucujemo iz Contesta. A za anonimnost prilikom sglasanja rekoh i opet kazem, ako cemo da izigravamo surovo foto takmicenje, onda smo pogresili adresu sajta.. No u svakom slucaju - Puno srece! ( ja se ne bih pod ovim pravilima ukljucivao;) ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jun 26, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan endurac, kome si uputio to pitanje, koje glasi `Ili se plasite znanja.....` nista te ne razumem a najmanje razumem zasto ti ne bi ucestvovao pod ovim pravilima :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...