Jump to content

Moto Zajednica

Na vas zahtev, vozili smo...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

Kakva crna Afrika Mikko, nemoj da te ko cuje, ona je preteca maxi endura, ovo je nesto sasvim drugo, vise mu dodje kao evolucija Trans Alp-a i slicnih motora ;)

Maaa ! bre ! Pa pravi veliki enduro ! zadnjih godina samo izbacuju sestotke i supermoto ! to je ok i sam volim ali fali nesto ovako, nova tenera je isto do j... ali ostade na 660 ! mozda i oni pojacaju na 850-900 ! meni je to idealan odnos zbog puta i off-a 600-ke  su ok ali za krace puteve !

Bravo Lazo, bravo Mikko. Ovo mi je posebno drago da procitam! Licno mislim da je ovaj motor pogodak u sred srede i da je "what you see is what you get" bez dezavuisanja. Bravo za konstruktore i idejne tvorce, svi su odradili posao za sve pare. Rado bih ga posedovao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kakva crna Afrika Mikko, nemoj da te ko cuje, ona je preteca maxi endura, ovo je nesto sasvim drugo, vise mu dodje kao evolucija Trans Alp-a i slicnih motora ;)

Maaa ! bre ! Pa pravi veliki enduro ! zadnjih godina samo izbacuju sestotke i supermoto ! to je ok i sam volim ali fali nesto ovako, nova tenera je isto do j... ali ostade na 660 ! mozda i oni pojacaju na 850-900 ! meni je to idealan odnos zbog puta i off-a 600-ke  su ok ali za krace puteve !

Meni se F800 takodje dopada, imao samo prilike da pogledam jedan. Ipak mu je namena vise off-road nego sto je to velikom GS-u i izmedju njih postoji jasna razlika, jer je ovaj drugi all-rounder. Ne znam koliko bi sediste na 800-tki bilo za duze sedenje, ono malo sto sam sedeo na njemu mi kaze da za mene nije :)

Cena od 13000e za ovo mi se ipak cini previse. Ja licno bih za moje potrebe ipak dodao ono malo sto nedostaje i kupio velikog GS-a.

2 Evil: izmedju Transalpa i Afrike 650 su mizerne razlike, prakticno samo oklopi.

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Tacno.I moje misljenje tj.pretpostavke su takve.Enduro sa jeb.tacnim sedishtem i previsokom cenom ali izuzetno dobar motor.

Ipak,postoji Vstrom 650 cc za 6400 eu,Tenere nova,Versus Kawasaki,Transalp(sa ruznim farom ;D).Japanci se na 650cc krecu sa cenom kod nas(i pdv urachunat) oko 6400eu.E sad 800-otka BMW je jachi motor ali i cenovno jachi  duplo.

No bez obzira,da imam para rado bih ga kupio i sa uzivanjem vozio veoma pouzdani bokser motor. 8)

• Svrati ponekad, 143 postova

Mislim da je ovaj motorčić u goloj izvedbi jeftiniji. Ali je pravo bogohuljenje uzeti ga bez abs-a i ovih slatkih limenih kofera koji su nešto najbolje što je bmw ikad napravio  ;D ;D ;D

Pošto se trenutno dilemišem oko motora, a imam dosta vremena za to, ovaj motor mi je opako pokvario užitak. Jednostavno ne možeš a da ga ne uzmeš u obzir. Cijena polustroma (DL650) sa abs-om je 7000-7500€ dok je ovaj ljepotan sa sličnom opremom (mislim da ima i grijače) nekih 10500-11000€. I to je OK, čovjek bi se nekako prelomio, sve na priču jednom se živi, ali kako već rekoh, limeni koferi kvare plan...  ;D

Inače je Mikka sa fotkama odlično zabiberio čorbu. Da nije, pucalo bi mi za neki tamo F800GS sa limenim koferima :D

• Zainteresovan, 953 postova

Po mom shvatanju ovaj model je allrounder u toj gami, jer je pokupio dobre vanputne osobine manjeg jednocilindricnog predhodnika i dobre putne osobine veceg starijeg brata, dok je uspeo da se resi nekih nedostataka oba referentna modela.

Licno bih uz njega nabavio i jedan rezervni prednji tocak manjeg obima za po potrebi... al to sam samo ja.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Ovako je isla cena (ako me pamcenje sluzi):

bazni model (10.800) + abs, kompjuter, grejaci na ruckama, central stand, zastite na ruckama + beli zmigavci = 12.200 (otprilike)

dva kofera + nosaci + bravice + top case (bmw) = 1250 (otprilike)

koferi su isti kao na gs 1200 osim sto su crne boje, inace nisu aluminijski (to ima samo adventure), gs 800 i gs1200 imaju plasticne ali uradjeni stavrno dobro sa mogucnoscu da se poveca zapremina, isto je i za top case

e sada za te pare moze da se kupi jeftiniji japanac ali to je individualna odluka, ne bih da provociram diskusije tipa bmw - ostatak sveta, ko hoce bmw i moze da priusti on ga kupi, ko misli da se ne isplati on ga ne kupi, ko nema toliko isto, sve je to potpuno okay

• Drug član, 2245 postova

bazni model (10.800) + abs, kompjuter, grejaci na ruckama, central stand, zastite na ruckama + beli zmigavci = 12.200 (otprilike)

koferi su isti kao na gs 1200 osim sto su crne boje, inace nisu aluminijski (to ima samo adventure), gs 800 i gs1200 imaju plasticne ali uradjeni stavrno dobro sa mogucnoscu da se poveca zapremina, isto je i za top case

e sada za te pare moze da se kupi jeftiniji japanac ali to je individualna odluka, ne bih da provociram diskusije tipa bmw - ostatak sveta, ko hoce bmw i moze da priusti on ga kupi, ko misli da se ne isplati on ga ne kupi, ko nema toliko isto, sve je to potpuno okay

pa za te pare si mogao da kupis pravi motor!

....ili 6 afrika pa da se vozis do kraja zivota kao covek... ;D

Nego, sta da radim ja sa ovom BMW kesom punom opreme....pise da je za tebe....neka kisna odela, cudesa...Treba li to tebi?

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

pa za te pare si mogao da kupis pravi motor!

....ili 6 afrika pa da se vozis do kraja zivota kao covek... ;D

Nego, sta da radim ja sa ovom BMW kesom punom opreme....pise da je za tebe....neka kisna odela, cudesa...Treba li to tebi?

kada porastem vozicu i ja pravi motor, ne gubim nadu...

do tada u kisnim danima, devojku za ruku, navucem odelo pa na korzo....

• Svrati ponekad, 343 postova

Pa nije baš mogao kupiti 6 afrika, možda 3-4 dobre, i jednu za dijelove. Ali se slažem da se sa njima mogao voziti do kraja života  :D

Bogohulniče!

Azija u djelovima!?

Pa jel ti znaš da to traje vječno!?! Sve Azije Twin ikad proizvedene se voze još i dan danas!

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Dva moja drugara inace Grci krenuse na vikend voznju u Subotu ujutro.  Jedan sa godinu dana starim K1200S a drugi sa novim 800GS-om.  Cim su se vratili u ponedeljak, ovaj sa K1200S je odmah otisao u BMW da zameni motor za malog GS-a. 

Kaze da se odusevio kako se motor ponasa na putu i da posle njega nemoze ni da pogleda K1200S.  Inace je pre K1200 vozio GSA.

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Dva moja drugara inace Grci krenuse na vikend voznju u Subotu ujutro.  Jedan sa godinu dana starim K1200S a drugi sa novim 800GS-om.  Cim su se vratili u ponedeljak, ovaj sa K1200S je odmah otisao u BMW da zameni motor za malog GS-a. 

Kaze da se odusevio kako se motor ponasa na putu i da posle njega nemoze ni da pogleda K1200S.  Inace je pre K1200 vozio GSA.

...

;D ;D ;D

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

No bez obzira,da imam para rado bih ga kupio i sa uzivanjem vozio veoma pouzdani bokser motor. 8)

Nije Bokser vec redni 2 cilindra...............izvini sto te ispravljam ali morao sam.

Motocikl je inace pravi off-road i nisu u pravu su oni koji ga ne preporucuju za putovanja........odlican motocikl, istina malo vise kosta...ali......koliko para toliko i muzike...

Pozdrav,

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

...

;D ;D ;D

Ma to je neki penzioner...ili se tako osjeća  :D :D :D

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Nije Bokser vec redni 2 cilindra...............izvini sto te ispravljam ali morao sam.

Motocikl je inace pravi off-road i nisu u pravu su oni koji ga ne preporucuju za putovanja........odlican motocikl, istina malo vise kosta...ali......koliko para toliko i muzike...

Pozdrav,

U pravu si.Sad gledam.#E necu.Ipak cu ja r1200gs ;D

• Svrati ponekad, 438 postova

Zelim gaaaaa !!!  ;D ;D ;D

Prodaj K i jos ce i kusur da ti ostane ;)

tesko !

poznavajuci MIKKu mora da se opremi taj motor i onda ce u najboljoj varijanti da bude glava za glavu

ali vec vidim da ce mu se menjati text ispod avatara  GSx2  jedan za grad i sumu a drugi za........pa sumu

• Svrati ponekad, 343 postova

...

;D ;D ;D

Ma to je neki penzioner...ili se tako osjeća  :D :D :D

Cini mi se da si 100% u pravu Obelixe!

Ja sam prije par dana (opet) uzivao na K1200S, na odlicnom putu CT-PG u malo, hahah, "malo" brzoj voznji, i to je... fantasticno, fantasticno... Stvarno mu je snaga brutalna, a udobonost i voznost, drzanje po krvinama,... ma... ja moram to da imam, jednostavno, moram!

Volio bih da probam i Hondu VFR i XXX, ali ovo mi je... mrak!

F800GS je strava izgledom i pretpostavljam kvalitetom, udobnoscu, i daje puno zadovoljstva u voznji, sigurno, ali da bi ga mijenjao za K....tesko :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja