ledeni 14 Napisano Jun 21, 2008 Svrati ponekad, 171 postova Prijavi odgovor kao problematičan kakvo je vase misljenje i stav o motoru to jest dizel agregatu na dva tocka???????????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano Jun 21, 2008 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ga nikad vidio, al znam da ima Kawasaki KLR dizel koji koristi Americka vojska. Bilo bi ga intersesantno probati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jun 21, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan To će biti zvek, kad ga naprave. Pedeset do sto konja, hvata na vrh gasa a troši dva do tri litra. Jedva čekam ;D Jedino me malo brine zvuk, al ako može električni, onda može i dizel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jun 21, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Postoje uveliko, vec pomenuti Kawasaki KLR za americku vojsku Royal Enfeild se odavno proizvodi (mada mislim da je prosle godine stala proizvodnja) Onda ima onaj jemacki custom koji je bezobrazno skup Neki ruski modeli postoje sa dizel agregatom... To bi bilo to trenutno sto moze da se kupi na trzistu, a da nije neka budjevina ili unikat (osim naravno onog KLR-a) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 21, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Slike sa neta, pa ko voli: Evo pominjanog Kawasakija KLR 250 koji je preradjen u dizel za potrebe vojske, prve dve slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Jun 21, 2008 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Motori su odavno izgubili draz koju su nekad imali, postali su cista komercijala, sto nije ni cudo jer su velike sile uvek tezile da naprave potrosacko drustvo. Vise me nista nemoze iznenaditi a najmanje neki izrkani TDI motor. Uzas. Pa nije poenta voziti motor jer trosi 2 litre, motori se voze iz drugih razloga. Ili sam ja lud? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 21, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan . Uzas. Pa nije poenta voziti motor jer trosi 2 litre, motori se voze iz drugih razloga. Ili sam ja lud? A spajanje lepog i korisnog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio skuter imao sam jednu epizodu sa likom koji je provalio da moj prdavac troši dizel. Naime, Peugeot Elystar TSDI (što je inače skraćeno od Two Stroke Direct Injection) je provalio da se radi o TDI skuteru, pa ga je zagledao jedno 25 min dok nije skupio hrabrosti da pita da li troši običan dizel ili eurodizel ... Prvo sam mislio da me zahebava, ali kad sam provalio da je ozbiljan, mislio sam da ću da umrem od smeha ;D Kad sam video naslov teme setio sam se odmah toga, ali sam zamislio sliku pumpadžije koju bi facu napravio kad bi stao, otvorio rezervoar i rekao eurodizel...do vrha ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Jun 22, 2008 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio skuter imao sam jednu epizodu sa likom koji je provalio da moj prdavac troši dizel. Naime, Peugeot Elystar TSDI (što je inače skraćeno od Two Stroke Direct Injection) je provalio da se radi o TDI skuteru, pa ga je zagledao jedno 25 min dok nije skupio hrabrosti da pita da li troši običan dizel ili eurodizel ... Prvo sam mislio da me zahebava, ali kad sam provalio da je ozbiljan, mislio sam da ću da umrem od smeha ;D Kad sam video naslov teme setio sam se odmah toga, ali sam zamislio sliku pumpadžije koju bi facu napravio kad bi stao, otvorio rezervoar i rekao eurodizel...do vrha ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Koji lik.... izvinte za off.... Sto se tice dizel motora na motoru...ne...i ne... 8) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 22, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan dizeli su bas napredovali u zadnje vreme... na motoru bi bile super al neke novije sa manjim vibracijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Jun 22, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Ono beše na pariz dakaru Bmw i Tuareg teraše dizele, a i Kamaz mislim da je dizel,jedino još Micibishi i KTM teraju benzin. Nemam ništa protiv dizela ni u dečijim kolicima, ali sa ovom cenom dizela i n ema neke razlike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Ono beše na pariz dakaru Bmw i Tuareg teraše dizele, a i Kamaz mislim da je dizel,jedino još Micibishi i KTM teraju benzin. Nemam ništa protiv dizela ni u dečijim kolicima, ali sa ovom cenom dizela i n ema neke razlike. pusti pariz dakar,tu voze dizele jer su jaki na malim obrtajima pa su izdrzljiviji za takve stvari i terene,benzinci su ipak bolji motori,mozda ne toliko prakticni kao dizeli,ali znatno bolji po performansama,jos ako su u turbo varijanti,onda su nenadmasivi.Poredis babe i zabe,sto onda ne voze formulu jedan na dizel,ili dtm sampionat,ili WRC,sve ima svoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 22, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Ono beše na pariz dakaru Bmw i Tuareg teraše dizele, a i Kamaz mislim da je dizel,jedino još Micibishi i KTM teraju benzin. Nemam ništa protiv dizela ni u dečijim kolicima, ali sa ovom cenom dizela i n ema neke razlike. pusti pariz dakar,tu voze dizele jer su jaki na malim obrtajima pa su izdrzljiviji za takve stvari i terene,benzinci su ipak bolji motori,mozda ne toliko prakticni kao dizeli,ali znatno bolji po performansama,jos ako su u turbo varijanti,onda su nenadmasivi.Poredis babe i zabe,sto onda ne voze formulu jedan na dizel,ili dtm sampionat,ili WRC,sve ima svoje. da ne pricamo mnogo http://www.kgauto.com/autosport.php?vest=527&m=''24-SATA-LE-MANS''---POBEDIO-AUDI-SA-DIZEL-MOTOROM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 22, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Na moto skupu u Inđiji sam video dizel motor, lik je nabudžio agregat od dizel freze, purnja pozadi, radi kao traktor, ali se on vozi i to jeftino ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Ono beše na pariz dakaru Bmw i Tuareg teraše dizele, a i Kamaz mislim da je dizel,jedino još Micibishi i KTM teraju benzin. Nemam ništa protiv dizela ni u dečijim kolicima, ali sa ovom cenom dizela i n ema neke razlike. pusti pariz dakar,tu voze dizele jer su jaki na malim obrtajima pa su izdrzljiviji za takve stvari i terene,benzinci su ipak bolji motori,mozda ne toliko prakticni kao dizeli,ali znatno bolji po performansama,jos ako su u turbo varijanti,onda su nenadmasivi.Poredis babe i zabe,sto onda ne voze formulu jedan na dizel,ili dtm sampionat,ili WRC,sve ima svoje. da ne pricamo mnogo http://www.kgauto.com/autosport.php?vest=527&m=''24-SATA-LE-MANS''---POBEDIO-AUDI-SA-DIZEL-MOTOROM pa ,dobro pobedio audi i sta sad?Dizel je bolji jer je pobedio audi na le manu,jel tako?ja sam realan,komsija vozi leon fr sa 2.0 tdi-em od 170 konja,a moj drugar audi s3 2.0 tfsi sa 260 konja,ja o tome pricam a ne o le manu,i ostalim glupostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 22, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Ono beše na pariz dakaru Bmw i Tuareg teraše dizele, a i Kamaz mislim da je dizel,jedino još Micibishi i KTM teraju benzin. Nemam ništa protiv dizela ni u dečijim kolicima, ali sa ovom cenom dizela i n ema neke razlike. pusti pariz dakar,tu voze dizele jer su jaki na malim obrtajima pa su izdrzljiviji za takve stvari i terene,benzinci su ipak bolji motori,mozda ne toliko prakticni kao dizeli,ali znatno bolji po performansama,jos ako su u turbo varijanti,onda su nenadmasivi.Poredis babe i zabe,sto onda ne voze formulu jedan na dizel,ili dtm sampionat,ili WRC,sve ima svoje. da ne pricamo mnogo http://www.kgauto.com/autosport.php?vest=527&m=''24-SATA-LE-MANS''---POBEDIO-AUDI-SA-DIZEL-MOTOROM pa ,dobro pobedio audi i sta sad?Dizel je bolji jer je pobedio audi na le manu,jel tako?ja sam realan,komsija vozi leon fr sa 2.0 tdi-em od 170 konja,a moj drugar audi s3 2.0 tfsi sa 260 konja,ja o tome pricam a ne o le manu,i ostalim glupostima. Kazem da su ih prepisali jer benzinci su udarili u zid (davno), nema vise napretka, samo neke finese, a dizeli se razvijaju, i razvijaju, i razvijaju... Nisam ih poredio sa "turbo benzincima" jer su oni malo problematicni, dok rade rade, kad pocnu da zajebavaju spremi usi za klempu i naoruzaj se zivcima. Neko nije imao nikad problema sa turbo bezincima, ali koji su imali znaju sta ih je snaslo. ;D A osecaj ubrzanja savremenog, pa jos nachipovanog "komonrejl" dizelasa je neverovatan, jede asfalt. Vozio sam peticu 2.0 TDI chipovanu, cini mi se 176 konja, sto je odprilike kao taj Leon FR, ubija kako ide. Ja nisam mogao da verujem, a sve zato sto vec od 1500 rpm hoce da iscupa motor iz sasije. Ima onaj holandski motocikl dizelas (tunder star), ali nije usao u serijsku proizvodnju. Nema mnogo konja, 100 u jacoj verziji, ali pazi sad, 250Nm. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Jun 22, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 22, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nije lose imati i dizel motor na ovu cenu benzina,dizel je ipak 2 do 3 puta isplativiji od benzinca,manje se kvari,jeftinije je odrzavanje itd itd,,,,, mada je danas najisplativiji plin ;D ;D ;D ali dizel je dizel,ko voli da oseti vibracije ispod dupeta uzivace.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sto neki ljudi toliko mrze dizel agregate kad su vec odavno "prepišali" benzince. ;D Danasnji nabrijani dizeli idu ko nevreme. zaboravio si to da ti dizeli o kome pricas su turbo motori,i da ih poredis sa atmosferskim motorima.Ajde upored recimoi 2.0 tdi,i 2.0 turbo benzinac i pogledaj performanse,cini mi se da tu dizel nema sta da trazi. Ono beše na pariz dakaru Bmw i Tuareg teraše dizele, a i Kamaz mislim da je dizel,jedino još Micibishi i KTM teraju benzin. Nemam ništa protiv dizela ni u dečijim kolicima, ali sa ovom cenom dizela i n ema neke razlike. pusti pariz dakar,tu voze dizele jer su jaki na malim obrtajima pa su izdrzljiviji za takve stvari i terene,benzinci su ipak bolji motori,mozda ne toliko prakticni kao dizeli,ali znatno bolji po performansama,jos ako su u turbo varijanti,onda su nenadmasivi.Poredis babe i zabe,sto onda ne voze formulu jedan na dizel,ili dtm sampionat,ili WRC,sve ima svoje. da ne pricamo mnogo http://www.kgauto.com/autosport.php?vest=527&m=''24-SATA-LE-MANS''---POBEDIO-AUDI-SA-DIZEL-MOTOROM pa ,dobro pobedio audi i sta sad?Dizel je bolji jer je pobedio audi na le manu,jel tako?ja sam realan,komsija vozi leon fr sa 2.0 tdi-em od 170 konja,a moj drugar audi s3 2.0 tfsi sa 260 konja,ja o tome pricam a ne o le manu,i ostalim glupostima. Kazem da su ih prepisali jer benzinci su udarili u zid (davno), nema vise napretka, samo neke finese, a dizeli se razvijaju, i razvijaju, i razvijaju... Nisam ih poredio sa "turbo benzincima" jer su oni malo problematicni, dok rade rade, kad pocnu da zajebavaju spremi usi za klempu i naoruzaj se zivcima. Neko nije imao nikad problema sa turbo bezincima, ali koji su imali znaju sta ih je snaslo. ;D A osecaj ubrzanja savremenog, pa jos nachipovanog "komonrejl" dizelasa je neverovatan, jede asfalt. Vozio sam peticu 2.0 TDI chipovanu, cini mi se 176 konja, sto je odprilike kao taj Leon FR, ubija kako ide. Ja nisam mogao da verujem, a sve zato sto vec od 1500 rpm hoce da iscupa motor iz sasije. Ima onaj holandski motocikl dizelas (tunder star), ali nije usao u serijsku proizvodnju. Nema mnogo konja, 100 u jacoj verziji, ali pazi sad, 250Nm. ;D sve to stoji,ali i dizel kad se pokvari vatanje za glavu,pogledaj samo cene dizna za motore sa comon rail-om pa ces videti,znam ja da je dizel dobar i da vuce od malih obrtaja,ali benzinac kad se razvrti na 7000 obrtaja to je prava stvar,a da ne pricamo o zvuku dizela u poredjenju sa benzincima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan ne verujem da se puno stedi sada na dizelima,pogotovo sto sadasnji dizeli kad se stisnu,trose skoro kao i benzinci a cena dizela je skoro ista.najisplativije je voziti benzinca na plin,uvek ce to biti duplo jeftinija voznja u odnosu na ostala goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 22, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A možeš i busom, to je još jeftinije Ne vidim u čemu je razlika između dizela, benzina, plina... Motor je motor, pa nek ide i na drva, ako ima ko to voli neka se vozi sa srećom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 22, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan A možeš i busom, to je još jeftinije Ne vidim u čemu je razlika između dizela, benzina, plina... Motor je motor, pa nek ide i na drva, ako ima ko to voli neka se vozi sa srećom! Tacno u centar! Ako me motor odusevi performansama, izgledom, pa moze da ide ne sta mu drago. P.S. Kome je uz sve to bitna i ekonomicnost, ThunderStar u slabijoj verziji od 70 konja trosi jedva nesto preko 2 litra. I dalje ima 160 Nm onbrtnog momenta, malo li je na ovu skupocu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 23, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan nije lose imati i dizel motor na ovu cenu benzina,dizel je ipak 2 do 3 puta isplativiji od benzinca,manje se kvari,jeftinije je odrzavanje itd itd,,,,, mada je danas najisplativiji plin ;D ;D ;D;D Ko te to tako ljuto slagao, majke ti?? I na kom modelu si to zaključio? Pa za današnje dizele nemaš ništa ispod 100-200E, a cene intervencija idu i do 3 nule, o agregatu i da ne pričamo. S druge strane svećice i dalje koštaju par eura, ruka i kapa takodje, ultrazvuk par desetina eura itd itd, o plinu i da ne pričam. Znači, ako nije nov, PALI od dizela sa našom platom i sl...I šta se tu manje kvari, o bože... A za motocikl dizel apsolutno ZA!!! Ako smanje gabarite i težinu, pa i cenu na prihvatljivu meru, što da ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...