Lane034 123 Napisano Mart 19, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za nadandzastu ekipu,od skoro sam postao vlasnik jedne narandzaste bicikle,KTM Supermoto 690 model iz 2007. god. Motorcikl nije bas negovan i cuvan,stajao je svo vreme napolju pa je dosta srafova korodiralo. Nisam to mogao tako da gledam pa sam krenuo malo po malo da rasturam i sredjujem,naravno zavrsilo se tako da je kompletan motorcikl rasturen,svi srafovi poslati na cinkovanje,ram na plastifikaciju,plastike na lepljenje folije...a agregat je ostao na stolu... Evo nekoliko slicica od kad je uzet do sad. P.S. Ako sam pogresio mesto za otvaranje nove teme neka je admin premesti na pravo mesto... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2980 Napisano Mart 19, 2020 Drug član, 1174 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na entuzijazmu, ali moram da pitam da li si motor dobio po nekoj bas povoljnoj ceni? Msm, ako ne mozes da gledas zapusten motor, zasto bi ga kupio na prvom mestu... All in all, izgleda da ces imati vise nego dovoljno vremena u narednih par meseci da ga lagano vratis u fabricko stanje Samo nemoj da zapostavljas ovu temu, volimo mi forumski bajkeri da pogledamo po koju slicicu neceg lepog i narandzastog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 19, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, PremieRacing je napisao: Svaka cast na entuzijazmu, ali moram da pitam da li si motor dobio po nekoj bas povoljnoj ceni? Msm, ako ne mozes da gledas zapusten motor, zasto bi ga kupio na prvom mestu... All in all, izgleda da ces imati vise nego dovoljno vremena u narednih par meseci da ga lagano vratis u fabricko stanje Samo nemoj da zapostavljas ovu temu, volimo mi forumski bajkeri da pogledamo po koju slicicu neceg lepog i narandzastog U trenutku kada sam gledao da kupim motor na oglasu je jedni narandzasti supermoto bio bas ovaj,gledao sam i probao neke husqvarne ali kada sam probao ovaj motor osetio sam da je to ono sto mi treba...cena je bila povoljna s'obsirom na stanje. Vremena ima dovoljno ali delove kao da trazim za jednoroga...:D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Mart 20, 2020 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Motor iz NBG-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Mindžake Merava je napisao: Motor iz NBG-a? Bas taj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Ispustio ulje,kad imam sta da vidim...kajmak,pomesao rashladnu tecnost i ulje i to ko zna kad... Tako je to kad se motor uredno "odrzava",ali nema predaje idemo dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
con3VA 33 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 45 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: DUKE 690 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Sta uradise od motora za godinu dana . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, con3VA je napisao: Sta uradise od motora za godinu dana . Poznajes motor? Po ugovorima vidim da je bio u Valjevu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
con3VA 33 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 45 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: DUKE 690 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Da znam motor . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 691 Napisano Mart 20, 2020 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno bol u tukiju za održavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Sreca u nesreci...procureo je semering na vodenoj pumpi zbog toga je i pomesao ulje i antifriz. Da situacija bude jos gora,ostecena je osovina na koju naleze semering...to me je nateralo da agregat skinem sa rama i sve detaljno proverim. U medjuvremenu sam auspuhe poslao na remont,narucio polomljene i ostecene delove. Agregat iznutra izgleda kao da ga je neko plastificirao,crne naslage,ne znam cega koje se skidaju jedino celicnom cetkom. Ako znate neko sredstvo za ciscenje ovog crnog "cuda" pomazite... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 20, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Luckygsxr je napisao: Jednostavno bol u tukiju za održavanje. Takozvani penisalni bolovi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 21, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Iskorisceno lepo vreme da se sve rasturi,ram ide na plastifikaciju,kao i zadnja viljuska,svi srafovi na cinkovanje(galvanizaciju)....Ociscen hladnjak,rasturene kocnice do detalja zbog ulja koje izgleda nikad nije promenjeno. Cak su i lezajevi na trouglovima korodirali... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 21, 2020 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan За чишћење машине изнутра нитро разређивач , четкица и жуљај Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Mart 21, 2020 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan Sto mi je poznato ovo kada krenes od neceg sitnog pa promenis skoro sve sto moze da se menja Svaka cast za trud, bice to drugi motor kada zavrsis... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Mart 21, 2020 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tačno da nikada ništa nije uradjeno na ovom motoru, ne znam kako je ovako zapušten...ipak je to motor iz ovog veka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
con3VA 33 Napisano Mart 21, 2020 U prolazu, 45 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: DUKE 690 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo se neko izivljavao maksimalno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 21, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, doktor je napisao: Tačno da nikada ništa nije uradjeno na ovom motoru, ne znam kako je ovako zapušten...ipak je to motor iz ovog veka. Jedino sto sam nasao dobro na ovom motoru je lanac i lancanici i plocice,izgleda da je menjano samo sto mora...:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 21, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Бранило je napisao: За чишћење машине изнутра нитро разређивач , четкица и жуљај Probao sam sa nitrom,benzinom,nafrom,brake celaner-om...nista od navedenog ni da pipne,jedino kad ga zagrebem srafcigerom ili celicnom cetkom hoce da se skine i to se ljuska kao plastifikacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 21, 2020 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Lane034 je napisao: Brobao sam sa nitrom,benzinom,nafrom,brake celaner-om...nista od navedenog ni da pipne,jedino kad ga zagrebem srafcigerom ili celicnom cetkom hoce da se skine i to se ljuska kao plastifikacija. Тај мотор је жестоко прегреван. тај слој су наслаге сагорелог уља. Једино право решење ако ме разумеш, је комплетно растављање машине и механичко чишћење. Ја бих пробао са содом бикарбоном под притиском (пескирање са содом). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 21, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Бранило je napisao: Тај мотор је жестоко прегреван. тај слој су наслаге сагорелог уља. Једино право решење ако ме разумеш, је комплетно растављање машине и механичко чишћење. Ја бих пробао са содом бикарбоном под притиском (пескирање са содом). Osetio sam da je pregrevan kad sam razvijao srafove deklija,to smrdi sacuvaj boze... Da nije ove situacije vec bi bio rasturen agregat,ovako sad da ga rasturim a delove da nabavim za 2-3 meseca(zavisi koliko ce ova situacija da traje)mi se nikako ne isplati,kad prodje sve ovo sledi puna generalna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lane034 123 Napisano Mart 22, 2020 U prolazu, 67 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw S1000Xr,Yamaha AeroxR Prijavi odgovor kao problematičan Srafovi uzeti sa cinkovanja,cena ovog zadovoljstva je 50rsd/1kg,cinkovanje pune kutije srafova i ostalih delova je kostala je 300rsd...Izduvnu granu sam samo ocistio rotacionom celicnom cetkom,razmisljao sam i o poliranju do visokog sjaja li mi to ne ide uz ovaj motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Mart 23, 2020 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan On 22.3.2020. at 15:35, Lane034 je napisao: Srafovi uzeti sa cinkovanja,cena ovog zadovoljstva je 50rsd/1kg,cinkovanje pune kutije srafova i ostalih delova je kostala je 300rsd...Izduvnu granu sam samo ocistio rotacionom celicnom cetkom,razmisljao sam i o poliranju do visokog sjaja li mi to ne ide uz ovaj motor. Jesi kod Galve cinkovao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 23, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan On 3/21/2020 at 9:52 PM, Lane034 said: Probao sam sa nitrom,benzinom,nafrom,brake celaner-om...nista od navedenog ni da pipne,jedino kad ga zagrebem srafcigerom ili celicnom cetkom hoce da se skine i to se ljuska kao plastifikacija. Moje skromno iskustvo kaže da su sledeće po redu supstance White spirit pa na kraju Toluol. Ne znam koliko su dostupne u normalnoj prodaji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1044 Napisano Mart 23, 2020 Zainteresovan, 545 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Toluol bi trebao da je običan razredjivač, a white spirit petrolej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...