Jump to content

Moto Zajednica

Izgreban rezervoar od tank torbe

Recommended Posts

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Pojavili su mi se neki sitni risevi na rezervoaru od korišćenja tank torbe.

Jel ima neko predlog šta koristiti od sredstava za poliranje farbe u ovom slučaju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 599 postova

Zao mi je Peki,nema mu pomoci. Kod mene je magnet nahvatao neku finu metalnu piljevinu u garazi i izmasakrirao mi rezervoar.  Narucio sam koznu presvlaku za rezervoar i time resavam problem.

• Skuteras, 3726 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Klasika. Vodena 1500 ili 2000 pa farekla G3, pa G10 i glancaj dok ne postane kao ogledalo. Moze i 3M umesto farekle. Ja najvise koristim fareklu zato sto su na vodenoj bazi, lakse mi nekako za rad

• Svrati ponekad, 307 postova

Ja se izvinjavam na neukosti, ali šta je farekla G3/G10  :-[

jedna od kvalitetnijih polir pasta,zuta boca....

vidim nitko ne spominje glinu?

dali se moze s njom izvuci ako je sitni ris?

• Skuteras, 3726 postova

Ja licno nikad nisam probao. Ovom gore navedenom metodom sam pre neki dan ispolirao dva vetrobrana i jedan vizir od neke stare kacige i ispalo je vrhunski dobro. Kola kada poliram isto tako radim. Druge metode nisam probao, ali mislim da i nema potrebe. Samo se treba naourazati strpljenjem i zivcima, podesiti masinu da se vrti do 1700 u minuti i polako

• Zainteresovan, 788 postova

U svim bolje snabdevenim farbarama. I moj savet je nikako sa smirglom (papirom) 1500, pregrubo je, korisiti papir 2000 za duboke riseve, a ako mozes negde da nadjes kupi sundjer 2000 i 4000, pa posle sve ga toga G3 (gusta pasta), pa G10 (tecna) za fino poliranje i viskok sjaj, ja posle 10-ke koristim crveni Sonax, on izvlaci ne normalan sjaj.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

U svim bolje snabdevenim farbarama. I moj savet je nikako sa smirglom (papirom) 1500, pregrubo je, korisiti papir 2000 za duboke riseve, a ako mozes negde da nadjes kupi sundjer 2000 i 4000, pa posle sve ga toga G3 (gusta pasta), pa G10 (tecna) za fino poliranje i viskok sjaj, ja posle 10-ke koristim crveni Sonax, on izvlaci ne normalan sjaj.

Majko moja dok nakupujem sva ta čuda moći ću i tank da ofarbam... :D

• Skuteras, 3726 postova

Nije to sev skupo. Ovde kod nas moze da se kupi na meru bilo koja pasta. Sve ukupno kosta oko 400din, jedino sto su sundjeri za masinu malo skuplji. Sto se zavrsnog dela tice, ja koristim neku 3M namenjenu za zastitu i visok sjaj, a moze i opet farekla black top (za rucno poliranje) ili gold top (za masinsko)

Majko moja dok nakupujem sva ta čuda moći ću i tank da ofarbam... :D

Zato sledeci put zalepis providnu foliju na tank i resen problem.  ;)

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

@Nucleus

Ako ti nije problem, mozes li malo detaljnije da ovo objasnis? Koja folija, gde kupiti, kako je lepiti na tank s'obzirom da je ovalan...?

Pozdrav

@Nucleus

Ako ti nije problem, mozes li malo detaljnije da ovo objasnis? Koja folija, gde kupiti, kako je lepiti na tank s'obzirom da je ovalan...?

Pozdrav

Moj prijatelj radi reklame i izmedju ostalog cesto koristi razno razne folije pa sam se ja kod njega grebao kada mi je trebalo, ne znam tacno gde ih on nabavlja ali znam da je negde u bg, veleprodaja je u pitanju.. Znam da mogu da se poruce u louis-u.

Folija trpi savijanja (bar ova koju sam ja koristio) u dve ravni, ne verujem da bi iz jednog komada mogla da se zalepi na ovalni rezervar (pogotovo ne neko vece parce), najjednostavnije je iseci nekoliko komada (u oblicima koji ti trebaju) i izlepiti na mesta naleganja tank torbe.

Link za louis:

http://www.louis.de/_30264ff8bb755504b5f105fe1cf3eb096a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10026131&anzeige=0

post-971-12878999487857_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja