Jump to content

Moto Zajednica

Nova brava za sjediste

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Duga prica ukratko: nemam bravu od zadnjeg sjedista. Cini mi se da ima mehanizam unutra jer moze da se otvori sa onom alatkom kao na G slovo (cirilice) pa pretpostavljam da mi samo brava treba koja to pomjera.

Nasao sam je na netu, 20 do 30e ali i postarina 17e, pa da je po ključu preprave... Nakupi se.

Zbog toga svega zanima me ima li jos koja opcija. Da kupim kod nas neku drugu bravu pa nosim drugi ključ, ako se moze upasovati? Ili generalno moze neki savjet. Motor u pitanju je honda 600rr.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Oću, samo ne znam mora li striktno ova pravljena za njega ili se moze nesto iskombinovati i sa drugom koja pasuje, moze li neka druga da napravi po kljucu mom ili samo ova sto je za 600rr hm

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Nemaš bravu ili je neispravna?

Nedostaje samo cilindar?

Koliki je prečnik rupe? 

Budi malo precizniji, neka fotka ne bi bila na odmet. 

Nemam bravu uopste a motor mi nije blizu pa ne mogu sad da vidim sve detaljno, al imam slike kuci kako bi trebalo da izgleda pa cu postovati uskoro.

E ovako, kao sto rekoh motor mi nije blizu, nekih 270km vazdusne linije je daleko haha pa ne mogu da sve na licu mjesta premjerim, pogledam itd. Sad meni je malo problem jer se bas ne sjecam kako ej meni ispod, znam da ima ovaj veliki metalni dio a ispod njega pretpostavljam da ima ova stvar sto drzi zakljucano kad se stavi sjediste jer smo je otvarali za tim zakrivljenim matrakom na vrh ne znam kako se zove, pa pretpostavljam da samo treba ova brava sa slike koja kad se otkljucava to gurne, ne znam treba li jos sto tj nisam siguran ali polazim od te pretpostavke. Evo kako to treba da izgleda i sta mogu da narucim:

886d8fb25c801fb232d798f98b209df0.jpg

ja mislim da mi samo 4 fali, broj 1 ni ne znam sta je a cim sic stoji zakljucan i moze se otvoriti valjda ima ovo pod brojem 3. A evo slika kolege bajkera sto sam ga zamolio dam i slika kako sve to izgleda, al jbg nije zavukao dolje malo  da vidim mehanizam ispod al nema veze vidi se sve otprilike:

8f68f25cf26fabbc290ba919b3345ad8.jpg

aed1ddce751065338646b52e7787d7e6.jpg36b5199d7cc7c43d6576d49e8f1c7404.jpg

d9c9541c8abff9dbbef8239a1bdc483f.jpg

Kod mene umjesto brave stoji cep plasticni a unutra znam da imam ovaj veliki metalni dio a unutar njega nisam siguran iskreno ali cim stoji u mjesto valjda ga drzi nesto.

Ako moze onda cu tako i uraditi, jes da bi elegantnije bilo naruciti istu bravu sto ide pa je prepraviti da radi po kljucu ali evo 30e je plus 17 postarina... Neki lik iz Amerike mi je nudio za 20$ ali i postarina bi barem 15 20 bila plus kljucaru, bolje da se zrtvujem pa nosim taj jos jedan kljuc, sem ako i takve brave sto uzmem ne mogu da se preprave i da rade po mom glavnom kljucu? :)  ne razumijem se bas najbolje u kljucarsko-bravarske poslove.

• Drug član, 2971 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ja mislim da moze,to sto nije original ne cini mnogo jer ko rijesi da je obije taj vec zna sta i kako, pa te ni original ne spasava. imam par skinutih, pa kada stignem izbacicu slike cisto zbog poredjenja

Evo ova je, samo ih imas razlicitih duzina pa prvo premjeri svoju da znas koja je ili je ponesi. Da si ovdje veb bi to nekako namjestilid43dd27c99e02b3b1fd69693f7585555.jpgba7ec9851e7020b6199a1462d315270b.jpg7d87e49e32334a8729475b785792de8a.jpg

Послато са Redmi 4X помоћу Тапатока

E hvala, to cu prvo obavit kad budem pri motoru. No svakako nece to bas brzo nego sad polako spremam sve sto mi treba za sredjivanje pred sezonu, sad cu da narucim nove plastike, stop svijetlo sa zmigavcima integrisanim, razmisljao i bravu al to cu iz okova kao sto rece i onda jos koja sitnica i dobro je :)

Da napomenem da se ovaj jezicak skida i da mozes svoj originalni staviti jer mozda nisu isti i u sraf koji ga drzi obavezno lepila naspi jer se odvrne od vibracije pa ispadne ulozak bravice vani.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja