zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan imam neku sliku u glavi, koji nije ne izvodljiva... znaci hteo bih da podignem zadnji kraj motora. jer kad stoji na nogari izgleda visoko, kad sednem, onda se spusti malo, a kad sedne dvoje, e onda se bas spusti. a napred je visok dosta. amortizer mi je odlican, znaci nije popusio. VUK HM, mi je reko da je on na njegovoj hondi podigo zadnji deo, tako sto je odvrnuo ona dva srafa na oprugi do kraja, i ja sam o uradio juce. i jeste, podigao se nesto... ali je sad mekan, zato sto opruga nije nategnuta... tako da mi se ne svidja to. e a ja sam smilio nesto, ali neznam da li je to moguce, i oce li mi skoditi necemu. ovako. tamo gore, znaci na ram gde se amort israfljuje, tamo ima ona ''ushica'', tu se stavi amort, i provuce sraf i stegnes i to je to. e a ja sam konto da napravim kao neki nosac, koji ce biti izmedju gornje usice amorta i rama, i amort zasrafim na taj dodatak, a taj dodatak gore u ram. jel konate na sta mislim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
littlesaam 1 Napisano Jun 8, 2008 U prolazu, 65 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan imas tu jedan problem jer ako ubacis deo koji ce biti izmedju amortizera i rama koji ce se drzati na dva srafa pomerace ti se amortizer kao na slici.ako nadjes neko resenje postav ga na forumu jer i ja sam zainteresovan da podignem rep kod mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan e to je i meni palo na pamet. ali sam ja mislio kako imam na ramu, taman takvog prostora, da napravim taj umetak na tesno pa da ga bukvalno zaglavim, ili nakucam unutra. i mozda cak pecnem, jednom, dvaput, aparatom za varenje, pa ako budem hteo da skidam nece biti problem da se malo obrusi. mozda bi mi to bilo ok....hmmm. koji ti motor imas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ali onda ce ti se javljati problem spanovanja lanca,jer ce onda viljuska biti u drugom uglu pa ce ti lanac kada je ne opterecen i malo opterecen biti labav,a kada stavis dvoje bice previse nategnut Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa dobro, imam ja na tocku, na osovini one dve pizdarije, koje kad pomeras, odredjujes, dali da ti bude otegnut ili zategnut lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 8, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A što ne napraviš produžetak na donjem delu? Neka ti neko napravi parče metala da ti upadne u prorez na donjem delu amorta, i onda neće imati kud. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa neznam. neznam da li ce se i dole pomerati, a nebi hteo da mi se vidi taj budz, a ako dole stavim videce se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 8, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti urade od aluminijuma izgledaće kao fabrički Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan znam da imas za stelovanje lanca,ali viljuska stoji onda pod drugacijim uglom u odnosu na osovinu na kojoj se viljuska pomera tako da se nece ni lanac isto natezati kada se viljuska bude pomerala,tj imace drrugacije udaljenje,neznam da objasnim ali pogledaj razumeces o cemu pricam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan aha. kontam sta oces da kazes. a sta se moze desiti ako napravim taj dodatak od 5 cm, recimo na primer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan najbolje da probas pa ces videti....znam da kada smo malo vise podizali zadnji kraj drugaru na apn,zezao nas je lanac ili je bio previse labav ili kada se nategne normalno,i kada se malo optereti i kada na nekoj neravnini motor poskoci i kada nalegne tj zastosuje pucao je lanac,ne mora da znaci da ce se ovo i tebi desiti ali obrati paznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan aha. kontam sta oces da kazes. a sta se moze desiti ako napravim taj dodatak od 5 cm, recimo na primer. od 5 cm, recimo na primer, napravices sranje. dizao sam ranije neku budzevinu od krosa. ubacices umetak kao sto si i planirao, na vrhu amortizera, ALI, visinska razlika izmedju ose u ramu, i ose amortizera ti ne treba veca od 20-25mm, dalje pazi sta na sve to kaze hod donjeg mehanizma ( da ne zakuca), a narocito postavi tako da ZAOKRENES VRH AMORTIZERA ZA 90 STEPENI, i tako uradis sam umetak!!! ovim si eliminisao onaj "problem" na tvojoj slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan aha. kontam sta oces da kazes. a sta se moze desiti ako napravim taj dodatak od 5 cm, recimo na primer. od 5 cm, recimo na primer, napravices sranje. dizao sam ranije neku budzevinu od krosa. ubacices umetak kao sto si i planirao, na vrhu amortizera, ALI, visinska razlika izmedju ose u ramu, i ose amortizera ti ne treba veca od 20-25mm, dalje pazi sta na sve to kaze hod donjeg mehanizma ( da ne zakuca), a narocito postavi tako da ZAOKRENES VRH AMORTIZERA ZA 90 STEPENI, i tako uradis sam umetak!!! ovim si eliminisao onaj "problem" na tvojoj slici. sta da zaokrenem, kako da napravim da ne napravim sranje, a da podignem motor? molim te objasni mi malo detaljnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Zameni oprugu za tvrdju.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa zakrenes gornju usku na amortizeru,a mislim da je dovoljno kao sto okrad kaze 20-25 mm sa tim ce se podici zadnji kraj sigurno 7-10 cm,ali najbolje je da stavis tvrdju oprugu,mada neko sa foruma je imao motor kao moj i podizao je zadnji kraj nesto u fazonu streetfighter-a i kaze da je stavio amortizer od nekog skutera kaze da je amortizer bio duzi oko 20mm ali kaze da se zadnji kraj bas podigao,ili ako mozes da skines oprugu pokusaj da poturis neku cauru pod nju tako da bude napetija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan e stvarno popi....decu vise. il sam ja glup... il neko nezna da mi objasni kako treba. koju usku? kako moze ona da se zaokrene? pa ja sam otpustio taj sraf gore, sto napreze oprugu, do kraja, i automatski se malo podigo amortizer, a i zadnji deo. ali nesto malo. a postao je meksi amortizer, jer je opruga manje napregnuta. molim vas, objasnite da razumem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan prvo popni masinu na ram ispod bloka, osloni je napred na prednji tocak. baci plastike, sediste, rezervoar. zadnji tocak da visi. odvoj amortizer u gornjij tacki i pogledaj koliki hod ima do udara, tj. sklapanja donjeg mehanizma. interesuje te rastojanje izmedju vrha amortizera i kucista u ramu gore, pravolinijski. dovoljno ti je tu 20mm. mozda i previse. e, kad utvrdis koliki hod hoces, onda izvaris odstojnik, bar 4mm debljine zidova, ali tako da zaokrenes gornji deo amortizera za 90 stepeni, odnosno, osa gde ce se kaciti amortizer je pod 90u odnosu na gornju, koja ide na ram. ovo ce spreciti savijanje koje si gore naveo, naravno, ako das malu toleranciju rupama osovina. PAZI!!! da ne preteras, gledaj kako bi lanac prolazio preko vrha viljuske i koliki je luft. treba da ga ima, inace ce ti pojesti zastitnu plastiku, a onda ce poceti da mezeti kuciste osovine viljuske - ne valja. ponovo presteluj zategnutost lanca, batali hod, gledaj da ga ima dok su osa prednjeg lancanika, osovine viljuske i zadnjeg lancanika u liniji. nemoj da ti umetak vari majstor koji je Sciju vario nosace kofera ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan neznam da nacrtam ,ali kornja uska na ramu sraf prolazu sa strane ?to kontas ?a sad kada izvadis gornji kraj amortizera,zakrani usku na njemu da sraf kroz nju prolazi od pozadi ka napred,i onda tako napravi adapter,jasnije? edit :evo sada videh da ti je okrad odlicno objasnio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tesko ce bilo ko od nas mnogo da ti pomogne bolje uzmi nesto i pocni da radis pa onda nam postavljaj probreme u radu ??? Nerade zadnji mehanizami savijanja viljuske isto u odnosu na lanac PRIMER ima motora kod kojih kad sa e sedne lanac se zateze pa motor u startu trazi otegnutiji lanac a ima kao moj mali kros kad se sedne lanac se otpusta pa mi svi kazu kad motor stoji da je lanac pretegnut ??? Povecavanjem visine amortizera (ubacivanjem dodatka na njega ) remetis polozaj lanca a samim tim i njegov hod. Mozda je najboje da nadjes duzi amortizer to bi ti resilo problem budjenja i estetike , vidim da ti je stigla slika predloga dok ovo kucam od okrad-a ni to nije lose . A ni predlog sa tvdjom oprugom ,ako moze da skine sa amortizera kontaktiraj u oglasima ko sprenguje opruge pa nek je istegnu dobices na tvrdoci iste (nadam se da ti je sediste udobno ;D ;D ;D). srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
littlesaam 1 Napisano Jun 8, 2008 U prolazu, 65 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan imam gileru nordwest 600 (supermoto).eto imas vise resenja evo ti jedna prosta slika pa vidi mozda ti pomogle.gornji deo mozes da okreces u krug koliko hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Imas u Luisu da kupis traj deo za podizanje zadnjeg kraja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da zbog duzine kraka zadnje viljuske podizanjem amortizera za 2-3 cm zadnji deo ti je vislji za 7-8cm recimo , ono fizika sila krak . Sad sam se setio ako moze da se skine opruga sa amortizera mozes da ubacis tvrdu gumu ispod ili iznad opruge samim tim je vise sabijas i ona postaje tvrdja to jeste treba veca tezina da se sabije. Ja sam ovo nekad davno radio na fici i bilo je dobro . Gume sam kupio kod tipa koji to pravi u beogradu na zvezdari citroenov servis iza cvetkove pijace oni su me uputili kod coveka nalazi se pedeset metara od njih. ili vidi kad ima kod tebe pijaca sa auto delovima tose prodaje za automobile pa mozes da vidis da ti nabave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan okrade brate, hvala ti. ukapirao sam. znaci ocu da mi motor bude sto vislji, a da mi nesmeta lancu. znaci da bude visok i kad sednem na njega. a ne samo kad stoji u mestu. kolike visine da mi bude taj umetak, a da mi pritome ne smeta lancu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jun 8, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako si mene pitao ??? Odstojnik od gume sam moras da procenis ??? nateraj nekog tvoje tezine da sedne na motor (vise puta)i vidi koliko se sabija opruga ,pa onda nataj i neku cicu da da sedne iza ati gledaj u oprugu na amortizeru koliko se sabija. mislim da bi ti 1-2 cm zavrsilo posao . To mozes da uradus i sa nekim tvrdjim drvetom za probu da vidis kolika mu tvrdoca (amortizera ne cice ). Ta guma se nelije upitanju je tvdja guma koja se obradjuje na strugu (ako ti ovo pomaze). Na fici sam stavljao gumu od 4cm tockovi nazad odmah stoje ovako kako i treba \-----/ posto je zadnja vuca . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan znam to za gumu. ima da se kupi na najlonu. ali ja bi uradio ovo kao sto okrad kaze. to bi bilo bas dobro. a i podigo bi bas do jaja zadnji deo. a ja to i ocu. samo da mi kaze kolike visine da napravim taj odstojnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...