Predator016 1139 Napisano Mart 5, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas stavio led sijalice u farove. H7 za dugo i kratko svetlo. Lepo se uklopilo, jedino što ne mogu da stavim one gumene poklopce pozadi Odlično svetle, mnogo bolje nego fabričke , a koliko vidim, ne smetaju nikome. Doduše, spustio sam ih malo u odnosu na fabriku. Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 5, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da se kvasi iza farova, kad sam ih skidao nisam video naznake da je nekad tu bilo vlažno. Samo debeli sloj prašine Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano Mart 5, 2020 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sjebaces farove.... ukratko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 109 Napisano Mart 5, 2020 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan @buckoM Da li si gledao u Pazzinni-ju, oni su preko puta MArkosa kad se krene ka Zezeljovom mostu, iza Wint-a...Negde sam cuo da su oni prestali da rade.Послато са SM-A750FN помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 6, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Sjebaces farove.... ukratko Zašto tako misliš?Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa xenonima spalio far i na nexusu i na Aprililiji pa sam turio led sa ventilatorom i nakon godinu dana je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da sam ti pomogao! sa lepo sija, nagoreli deo saniran. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Upravu je kolega Satelis, treba voditi racuna. Neki farovi su mali imaju malu zapreminu i toplota ih razvali, pazljivo biraj sijalicu i jacinu. Ovo moje jos nije gotova prica, pratim situaciju, za sada radi gura ali vreme ce pokazati! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 7, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako i ja mislim. Ksenoni prže, a led bi trebalo da manje greju čak i od halogenih. Ja sam uzeo one sa spoljnim hladnjakom i ventilatorom, ne znam zašto bi s njima sjebao farove. @Vule Gilera Šta si ti uradio da gumenim poklopcima fara kad si stavljao led na Nexusu? Jel su mogli da se vrate na mesto?Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Predator016 je napisao: Pa tako i ja mislim. Ksenoni prže, a led bi trebalo da manje greju čak i od halogenih. Ja sam uzeo one sa spoljnim hladnjakom i ventilatorom, ne znam zašto bi s njima sjebao farove.@Vule Gilera Šta si ti uradio da gumenim poklopcima fara kad si stavljao led na Nexusu? Jel su mogli da se vrate na mesto? Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Na nexusu nisam stavio led, kupio drugi far kod Micka u moto klinici i tako sam ga prodao, Aprililija nema te poklopce. Cesto ga bas perem na pistolj nisam video da ulazi voda sva instalacija mi je ispod vizira i centrala od alarma i inst.koje sam ugradio za dva usb prikljucka za navi i mob. Sve je prasnjavo uvek kad rasklopim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda far nakon godinu dana sa led sijalicom a osetljiviji je na apriliji nego na nexusu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 7, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim neka oštećenja. Pratiću situaciju kod mene, pa ćemo videti. Na prvi znak nevolje, vadim. Ubacio sam i led pozicije.Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano Mart 7, 2020 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Predator016 je napisao: Zašto tako misliš? Vule ti je vec deo rekao zasto tako mislim a ja mogu dopuniti jos ovo..... Far kad je otvoren sa zadnje strane, vremenom ce uci ona najfinija prasina. Pored toga, kad je spoljna temperatura niska, dodjes parkiras motor posle voznje, sva toplota koja dolazi od hladnjaka putuje gore ka viziru a gde je ladno-toplo tu je i kondez/vlaga pa na to jos ako dodas ciradu vlaga ostaje "zarobljena neko vreme. Vlaga u kombinaciji sa finom prasinom postaje kao skrama koja se "hvata" za sve zivo. pre 49 minuta, Vule Gilera je napisao: Lose izgleda instalacija, nadam se da nije ostavljeno tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Super, prati cesto, Dare je u pravu. Nisam pratio cesto pa mi se umalo nije ceo skuter zapalio koliko se pusio far ta crna tacka se sirila neverovatnom brzinom a nisam kontrolisao redovno. Baci neku fotku da vidimo kako izgledaju pozicije i farovi. Evo mojih pocija isto led Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 7, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Super svetle. I oborena i duga. Ne mogu da uključim samo poziciju, čim dam kontakt, pale se oborena. Da li uopšte može da svetli samo pozicija? Nisu sjajne slike, ceo dan ovde pada kiša, ne.mogu lepo da slikam Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Aiiii...extra ispalo. Top kod nexusa odma pali far, to me malo nerviralo da pali agregat sa upaljenim farom ali da se to srediti da ima sa odlozenim paljenjem. Kod Aprililije su namestili fabricki paljenje farova sa zadrskom. Elektricar ti to moze napraviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 7, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, baš je bez veze što je to tako rešeno. Pozicije nemaju nikakvu funkciju, ne.mogu da rade samostalno. Ili ja nisam provalioSent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoze, moraju da se preprave instalacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Mart 7, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Satelis je napisao: Vule ti je vec deo rekao zasto tako mislim a ja mogu dopuniti jos ovo..... Far kad je otvoren sa zadnje strane, vremenom ce uci ona najfinija prasina. Pored toga, kad je spoljna temperatura niska, dodjes parkiras motor posle voznje, sva toplota koja dolazi od hladnjaka putuje gore ka viziru a gde je ladno-toplo tu je i kondez/vlaga pa na to jos ako dodas ciradu vlaga ostaje "zarobljena neko vreme. Vlaga u kombinaciji sa finom prasinom postaje kao skrama koja se "hvata" za sve zivo. Lose izgleda instalacija, nadam se da nije ostavljeno tako? Slazem se, sredjivao iz triput. Napatih se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Mart 13, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas malo protegao točkove pred sumrak. Čista romantika..Sent from my SM-A405FN using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano April 3, 2020 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Oce pocnemo, jasta nego ce pocnemo... Nenadova makina sveze kupljen, ulickan, sija se opasno dobro.... skraticu pricu presao kao i uvek, prvo akumulator i oko njega, nezaobilazna stanica izgoreo je kontak u kucistu pa je izvucen vanjsi osigurac, za moj ukus nije dobro odradjeno posle cete videti i zasto nije dobro..... sta god radili, ako je podignuto sediste... skinite sulfidnu sijalicu osvetlenja melena trosi preko 1A struje, nema potrebe za tim dalje, napon bez kontakta napon pod datim kontaktom, nikako nije dobro akumulator sa obe strane izgleda izdeformisano, kao da ga je nesto usisalo pokusaj paljena sa desnom rucicom kocnice nece da moze, prekidac se mora promeniti pali samo preko leve strane, napon na leru bas polako dize poprilicno dugo traje, akumulator zamena da ne povuce jos problema za sobom za to vreme dok je radio, osiguras se greje... nije dobro neravnomerno radi na leru, malo vise variraju obrtaji no sto bi trebalo xenon sijalica halogena na dugom, led pozicije kod oborenog ima ostecenja, vidi se zutilo idemo dalje, antifriz dobar, G12 jacine -35C selne takodjer dobre nesto je prckano oko kucista termostata ok je rashladni sistem, cep trpi do 1.1b....moze se zatvoriti plocice pozadi nisu za zamenu al zato napred su totalos gotove gume su malko postare, mesa ima, za umerenu voznju posluzice lula svecice samo sto nije spala sa kabla kontakt je dobar kabal malko skratiti kako bi bilo bolje svecica je odgovarajuca vrh je iz nekog razloga nakucan, zazor je ispod normale amortizeri pozadi otpusteni na najmekse.... ne biva nikako Ovde da zastanem.... kad je pozadi amortizer na najmekse, tad agregat najvise ljulja (gore - dole) prilikom prelaza preko neravnine ili rupe. To ljuljanje nikako ne prija dizni. dizna stigne plasticni poklopac koji tvrd ko djavo pukne dzek bas na ovom mestu, motor se momentalno gasi i nema paljenja popravke nema jer ode duboko u korenu mora imati 3 rupice, cista ko suza klapna gasa ili ti ECU ili ti racunar, mozak pipak koji je osigurac dzeka je slomljen, oce kad se cupa na silu onako, nije mnogo zabagrela usisna grana nije nigde ispucala valja ocistiti unutrasnjost nikako jaka hemija al bas nikako crevo ibera provera, dobro je nekad zna biti ovakvo pa otud falsira vazduh + uvlaci sve mimo filtera posto je dizna ok, grana ok, klapna gasa ociscena... moz se vrati nazad prsnuti malko spreja po dzeci pre bockanja sajle su podesene da nema rucica poveci prazan hod, zna d \a iritira amortizeri za jedan zub ka tvrdjem jer je tako bolje nedostaje sraf oce landara, oce da pravi zvuk, stavicu neki odgovarajuci idemo na f. vazduha fabricki nauljen, ok moze proci idemo na CVT uvek mora biti opran, cist zarad hladjenja valjanog previse ulja u motoru ko zna koji u nizu sa pretegnutom maticom osovine, ne valja nikako motor je dosta gazio na zemljanom putu vole da guraju mast tamo gde ne biva, ista se razleti opet pretegnuta matica, ne biva nikako dobro za radilicu ne biva nikako dobro ni za navoj al ima onih jos pametnijih koji se snadju svako pretezanje pravi stetu negde, kod zvona kvacila je u samim nutovima ovaj deo inace treba skinuti maltene sa dva prsta kad je sve po PS-u kais je original, odlican je, relativno skoro je zamenjen rolnice su sve pogresno postavljene a znamo sta bi usledilo... ubrzo ovako treba bit, inace dobre su, kao i klizaci fina prasina ona najgora, i ako ima semering, lagano put nadje do ulja u reduktoru nekad sad zatrebace (prekidac kocnice, plocice, roler) kvacilo na proveru/sredjivanje samo jedna lamela donekle je radila kako treba, otud drugacije strukture same ferode druga djene djene al treca me bas namuci da je skinem koliko je zaribala vracanje ka normali deo po deo sraf u sredini stoji kao ukras sa druge strane treba da ima kontru, M6 maticu koju niko nece da vrati nepristupacno je, zajebano za prici...a koko i nece biti samo lagano i strpljivo CVT gotov, treba udenuti desni sraf na kucistu f. vazduha jer i tu takodjer nedostaje moze se preci na uljce reduktora nivo uvek na max, nebitno dal je reduktor, motor, antifriz zatrebace nova bakterija odlican je mogu slobodno reci, za dug vek.... sve pocinje od ovog trena Nastavice se....... 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano April 5, 2020 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavimo tj zavrsimo pricu, ovog puta moram se vratiti na pocetak posta koji je vezan za akumulator i prepravljenu instalaciju. formiranje je gotovo moze se montirati nakon popravke instalaciju ako se pogleda treca slika iz predhodnog posta, moze se primetiti osigurac od 20A (zuti) to je nedovoljno jer fabrika kaze da je tu predvidjen osigurac od 30A (zeleni) pored toga, takodjer ce trebati osigurac od 7.5A za napajanje ECU-a jer je stavljen od 3A evo redosleda kako treba biti evo kako je na motoru, 3A leti napolje (ljubicast) pripremiti teren tretiranje pozadi Posle se neko cudi kad ne radi a radilo je, crklo.... otud ono grejanje sto primetih sa predhodnog posta, 20A je malo za ceo sistem potraznje. zatim srediti instalaciju podglavljeno, nema mrdanja uvek prvo + klemu montirati uz obavezno dotezanje okastim kljucem 10 zatim sledi provera potrosnje struje u fazi mirovanja, normalna cifra na tek spojenom unimeru od odzuji tabla, izrotira kazaljke cifra polako opada posto ima HISS, potrosnja seta od 1.5mA do 17mA sto je skroz normalno provera punjenja odlicno je nasao sam plasticno poklopce kuc. osiguraca sad kod bakterije izgleda ovako fali jos guma koje dodje preko plasticnog poklopca udenut sraf koji je nedostajao udenut i kod kucista udenut i sa druge strane, posle primetih da i tu fali moze se preci na kocnice, taman na vreme klizac srediti kao i vodjice plocica klipove ocistiti pre sabijanja medjutim ne mogu se sabiti do kraja previse koc. tecn. ima u sistemu pa pritisak izbacuje klipove/plocice prvo odvatiti pa nastaviti dole po planu i programu, poklopac kontra stavljen zam. plocice, tecnost, poklopac okrenuti na pravu stranu moze se preci na zadnju, ima vlage, crvena zona koc. tecnost zamenjena napred/nazad, moz se predje na prekidac iskljucivo stavite originalni jer zameniski vrlo brzo crkne rasturanje 4 pa 1 pa jos 4 strafa ne bi li se prislo Zaboravio sam slikati, kad se zameni prekidac, valjalo bi da se stavi malo masti na sam dzek unutar pinova..... produzice vek + stiti od vode. Nastavice se..... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16119 Napisano April 5, 2020 Integrisan, 9333 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan na red dolazi paljenje, pracenje br. obrtaja Pre paljenja treba reci koje slovo. Nenadov Nexus ima ugradjen xenon na oborenom svetlu. Pri paljenju tj datom kontaktu, xenon sijalica povuce dosta vecu struju dok se ista ne ugreje a to je daleko veci potrosac od fabricke halogene sijalice. 100 puta sam rekao do sad sigurno, ebo konstruktora koji je to tako smislio ako se ja pitam, to bi prepravio ugradnjom vremenskog ili naponskog relea ovo pravi kolega @laband, aktivacija svetla nastupa kad napon predje 13.8V Ovo je ponajvise olaksica za akumulator, bolji/laksi start a i ne samo to.... svakom vozilu sa ubrizgavanjem treba dobar napon u instalaciji da bi sve radilo kako treba. Neki dvotockasi su alregicni kad je nizi napon kao recimo moj NC ili Aprilia Atlantic ili..... da se vratimo na ler Na poslednjoj slici moze se videti diagram. Sve radi u okvirnim granicama, mala razlika je zadrska obrtaja oko 2Kprm kad se oduzme gas [a dok ne spusti na 1.75Krpm. Za regulaciju ler gasa, zaduzen je step motor u samoj klapni. gasim, dosta je radio, valja privesti kraju ostecenja na srafu za ispustanje ulja, pretegnut i ne mogu ga odviti gederom pistolj pa polako i nikako na najace, hoce da odlomi karter mozda zabrinjavajuce a mozda i ne.... znace se na sledecem servisu opiljke sme imati samo na prvom servisu (1.000km) i vise ne mozda nije bio valjano ociscen.... vreme tj km ce pokazati nivo uvek na max..... ni mm dalje To bi bilo to... macak samo prede, ostalo je da se iskoci prednja kocnica.... ende 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shampion1989 0 Napisano April 25, 2020 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Gilera nexus 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo. Pao sam sa motorom juce. Nexus 250. Slomio sam.plastiku i curi mu ulje mnogo. A ne mogu sada da odem kod majstora jer je policijski cas. Kako da nesto uradim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...