pit 237 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Malo mi je omeksala prednja viljuska pa prilikom kocenja propada bas dobro tako da voznja nije bas prijatna.Prethodni vlasnik je ulje zamenio pre godinu i po dana.Ulje nigde nije iscurelo tako dasam u dilemi sta da radim .Jedan majstor mi rece da postojki mogucnost da je neko leprit unutra zaglavio na otvoreno i da ulje propusta nekontrolisano.I jos neko mi rece da moze da se steluje tvrdoca odozgo na srafovima na rasturanje ali niko nezna sta koliko prema gde .Da li neko zna nesto o ovome da mi kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ulje se menja sveke 2 godine... Ja sam sipao gusce ulje (20w umesto 10w) i osetno poboljsao ciklistiku ali kod Lalajka je bio suprotan efekat. Njemu se ne svidja kad je tvrdo vesanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Maj 26, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ulje se menja sveke 2 godine... Ja sam sipao gusce ulje (20w umesto 10w) i osetno poboljsao ciklistiku ali kod Lalajka je bio suprotan efekat. Njemu se ne svidja kad je tvrdo vesanje. Ako nije off dopunio bih svoje vidjenje. Za asfalt je nesto gusce ulje (10W umesto 5W) nesto bolje, manje pliva. Ali na losem asfaltu nema one udobnosti koju sam imao ranije. Posle stotinak kilometara pocinje da smeta. Za off-road je meksa viljuska (onako kako je fabrika pretvidela) neuporedivo bolja. Naime, sa guscim uljem tocak je inertniji i ne prati sitne neravnine, a to znaci da je tocak vise u vazduhu nego u kontaktu sa podlogom. Ovo na pravcu i ne smeta puno, ali prilikom skretanja... Ne znam kako se na TDM-u podesava tvrdoca viljuske, ali ako nema nikakvog mehanizma, onda je promena ulja za jedan korak "na gisce" moguce resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2419 Napisano Octobar 31, 2008 Andragog, 4990 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Moze se stelovati tvrdoca,ima pet polozaja.Meni je na cetvrtom od gore i deluje mi dosta tvrdo.Ulje nema veze sa tvrdocom zato sto udarac prima opruga a ne ulje.Stezanjem srafa odgore na stapu dobije se tvrdoca.Odvije se kontra matica gore,mislim da je za kljuc 15 i onda se sa srafcigerom doteze,posle toga stegnes kontra maticiu.Vazno je da obe strane budu jednako zavijene,tu ti pomazu crte na tom ispupcenju koje se okrece dok dotezes. :-*Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Octobar 31, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Moze se stelovati tvrdoca,ima pet polozaja.Meni je na cetvrtom od gore i deluje mi dosta tvrdo.Ulje nema veze sa tvrdocom zato sto udarac prima opruga a ne ulje.Stezanjem srafa odgore na stapu dobije se tvrdoca.Odvije se kontra matica gore,mislim da je za kljuc 15 i onda se sa srafcigerom doteze,posle toga stegnes kontra maticiu.Vazno je da obe strane budu jednako zavijene,tu ti pomazu crte na tom ispupcenju koje se okrece dok dotezes. :-*Pozdrav Hvala svima na savetima resio sam problem prostom zamenom ulja po 390 gr po vili i sad ''spiluje''bas kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...