Jump to content

Moto Zajednica

Motor se gasi na leru!

Recommended Posts

• U prolazu, 93 postova

E sad stvarno ne znam ni  ja vise sta da radim. Sinoc sam se iznervirao, samo sto ovo moje cudo nisam u Moravu gurnuo. Drugi put sam vratio motor kod majstora sa istom greskom i cini mi se jos gora situacija. Sta mi sad preostaje osim da ga odvezem kod drugog majstora?

Naime. Redovan servis pred sezonu je prosao i posle njega kada smanjim gas desi se da puca iz auspuha. To se ranije nije desavalo. Motor dosta neravnomernije radi. Ja odvezem motor ponovo sa tom konstatacijom lkod majstor i on mi kaze - znam od prilike sta je uradicu moram sve iz pocetka.  Evo posle drugog servisa motor radi malo ravnomernije, ali isto pred njegovim ocima se desilo da kada vrati gas nazad malo puca, a da ce se to srediti kad se motor zagreje. E sad kad se motor zagreje  pri kocenju pocinje da se gasi i prakticno ne radi uopste na leru. Primetio sam i da se kada je hladan i kada radi na leru zadnji tocak vrti malo, isto to se nije desavalo ranije.

Ako neko ima uopste predstavu ili slicno iskustvo veoma bi mi pomogao. Hvala unapred.

Da dodam na kraju motor je Aprilia atlantic 250 (karburator) 2006.godiste,presla 9.300 km.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

E sad stvarno ne znam ni  ja vise sta da radim. Sinoc sam se iznervirao, samo sto ovo moje cudo nisam u Moravu gurnuo. Drugi put sam vratio motor kod majstora sa istom greskom i cini mi se jos gora situacija. Sta mi sad preostaje osim da ga odvezem kod drugog majstora?

Naime. Redovan servis pred sezonu je prosao i posle njega kada smanjim gas desi se da puca iz auspuha. To se ranije nije desavalo. Motor dosta neravnomernije radi. Ja odvezem motor ponovo sa tom konstatacijom lkod majstor i on mi kaze - znam od prilike sta je uradicu moram sve iz pocetka.  Evo posle drugog servisa motor radi malo ravnomernije, ali isto pred njegovim ocima se desilo da kada vrati gas nazad malo puca, a da ce se to srediti kad se motor zagreje. E sad kad se motor zagreje  pri kocenju pocinje da se gasi i prakticno ne radi uopste na leru. Primetio sam i da se kada je hladan i kada radi na leru zadnji tocak vrti malo, isto to se nije desavalo ranije.

Ako neko ima uopste predstavu ili slicno iskustvo veoma bi mi pomogao. Hvala unapred.

Da dodam na kraju motor je Aprilia atlantic 250 (karburator) 2006.godiste,presla 9.300 km.

E to je odvezi kod drugog majstora da ti ga nasteluje kako treba..

• Svrati ponekad, 208 postova

Iskreno neznam koji je to motor, ali predpostavljam da je skuter sa jednim cilindrom... Moje inicijalno misljenje: Razlog pucanja na leru moze biti slaba smesa pri cemu bi ti se uvek ugasio na leru jer nema snage da vrti motor, ili prebogata smesa gde on radi ali se davi a kada mu je bogata smesa ne sagore svo gorivo pa malo goriva izbaci na auspuh gde dodje do sagorevanja i cujes blagi pucanj... Ja kontam da samo treba da se nasteluje karb... Ako te ne mrzi ostavi ga na leru da radi 4-5 minuta,ugasi ga, skini svecicu i vidi kakva je, ako je tamna-crna - bogata smesa, svetla-vuce na belo - slaba smesa, a ako je braon onda je smesa ok i postoji mogucnost da nije karb u pitanju...

Ali pre svega da bi resio problem, vozi ga kod majstora koji ti neko preporuci, pa ti ja predlazem da postujes ovde pitanje kojeg ti majstora u Cacku preporucuju clanovi bjb-a...

Pozz i sa srecom...

• U prolazu, 30 postova

iskreno jos sam ja daleko od toga da delim savete,

ali na jednom casu,motor u leru se i meni gasio,

instruktor mi rece da se to mozda nakupilo shita u auspuhu,ili se to desavalo,kad stanem a drzim stisnuto kvacilo,ne znam,bolje ga ti vozi kod cika doce.

• Drug član, 1715 postova

Ja mislim da to nema veze sa karburatorom, po mom iskustvu u pitanju je struja. Da je stariji motor rekao bi platine 100%, ne znam koje 'paljenje' imas, ali mislim da ga treba prestelovati...

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Ja mislim da to nema veze sa karburatorom, po mom iskustvu u pitanju je struja. Da je stariji motor rekao bi platine 100%, ne znam koje 'paljenje' imas, ali mislim da ga treba prestelovati...

Pogledaj malo koji je to motor i kakvo ima paljenje....  :D

• U prolazu, 1 post

imam druga koji zna da steluje apriliju evo ti njeogov broj pa se dogovori snjim 0652609899 on je super majstor za aprilije zna da sklapa masinu i da steluje najbolji majstor koga znam do sada veruj mi neces se pokajati ! 0652609899

• U prolazu, 93 postova

Motor nije motor vec skuter, Aprilija Atlantic 250 kubika, sa toliko hvaljenim quasar agregatom. Danas sam se za malo obradovao. Ucinilo mi se da sve radi kako treba kad ono opet ista nocna mora. Kad se motor zagreje i kad kocim i stajem (na primer na pesacki) motor se gasi, ne radi onako normalno lagano na leru nego se samo ugasi kao da nema dovoljno benzina. Sad da je mali ler gas ne bih rekao jer kad podignem na stender tocak se okrece ali sasvim polagano, sto se ranije nije desavalo. To znaci da ima i neke veze sa podesavanjem automatike gde i kako hvata varijator.

Inace hvala svima na informacijama ostaje mi da vidim sta ce novi majstor reci. I on sumnja da je struja u pitanju kada je u pitanju pucanje iz auspuha, a za karburator je rekao da ce videti, a o svemu tome sledece nedelje kada je zakazan pregled.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja