Jump to content

Moto Zajednica

slavina problem

Recommended Posts

• Drug član, 2895 postova
  • Motocikl: strom 650

Pre neki dan sam uzeo GPZ500s posto sam pregledao kojekakve sitnice konstakovao sam da curi slavina za gorivo(Vakumska),Moja konstatacija je da je losa membrana(curi kod plastike izmedju membrana) i zbog toga curi.Sad mi treba savet gde naci original membranu ili dali je neko pravio membranu sto u principu nebi tremao biti veliki nauk.Ili da skinem vakuski deo napravim obican dihtung i slavina nastavi da radi kao obicna,

Hvala na savetima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Novu mozes da porucis kod:

Cule auto- Novi Sad  021/6338013

3t-racing - Balosava (ima njihov sajt)

Moto Lazarevic - Kragujevac  034/302-669

ja je nisam rasturao pa zato ne mogu da ti kazem da li moze da se opravi i kako

pozdrav

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ja sam svoju rasturio i, sto kazes, nikakav problem ne bi trebalo da bude da se napravi ta membrana, samo naravno da nadjes neki materijal otporan na benzin. Ja sam svoju rasturio jer sam mislio da je u njoj problem, ali nije bio... Raspitaj se za cenu, ali mislim da bi te nova slavina izasla djavo i po, tako da ti preporucujem da rasklopis slavinu i vidis u cemu je problem, a verovatno je membrana... Ili je mozda neko pre tebe rasklapao slavinu pa nije sve dobro sklopio. Daj boze da je to.

• Drug član, 3124 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Moze da se kupi set gumica i membrana za slavinu. To je jedino pravo, trajno resenje, osim nove slavine. Vakum ima vrlo bitnu ulogu, da ne dozvoli da gorivo stze do karburatora kad motor ne radi, jer uvek postoji mogucnost da neka, mala, najmanja, prljavstina, spreci iglicu plovka da zatvori dovod kada je nivo u karburatoru na maksimumu. Ako se to desi, karburator prelije, ili, najgori slucaj, benzin dopre kroz karburatore u usisnu granu, ako je ventil otvoren, u cilindar i slije se u karter, gde se pomesa sa benzinom. Steta moze da bude ogromna, a prema njoj, kupiti nove membrane i dobro sklopiti slavinu, ovo je zanemariv trosak.

Nemoj nikako sam da nesto budzis, ne mozes da budes ni toliko precizan u isecanju niti da imas odgovarajuci materijal. On ne samo da mora da bude otporan na benzin, nego mora da ima i odgovarajucu elasticnost, da bi sa tip podpritiskom otvorio, ili bez njega, da zatvori dovod goriva.

Membrane se narucuju prema ser. broju motora, ima ih milion vrsti, ali budi strpljiv, nadji odgovarajuce, manje ces tako zivaca potrositi nego da se slucajno napravi gore opisani dzumbus.

• Drug član, 2895 postova
  • Motocikl: strom 650

Membrana od nekog auta sa 4  impregnisana platna precnika oko 8 cm kostala 100 dinara ja isekao dve membrane kolko meni trema ima za jos 10 moja slavina sad radi dobro da nekzem ko nova jer nije nova .Potpuno se slazem sa konstatacijama da to mora da radi kako treba ali to neznaci da su japanci popili svu pamet sveta sve moze da se napravi ako znate kako to na kraju treba da radi.kompletna operacija trajala oko sat vremena plus potraga za membranama.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3219 postova
  • Motocikl: 4x4

Meni bre slavina kao na MZ, obicna, rucna, sa tri polozaja. Ja sam mislio da ona nesto curka , pa sam kupio set iz Louisa, oko 20 eura, ali nije bilo to, vec crevo postalo porozno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja