laban 1 Napisano Maj 23, 2008 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan mala pomoć sta je bolje vozduh ili nisam suguran azotom navodno bolje podnosi zagrevanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano Maj 24, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam chuo da je bolji azotom naduvan zbog pritiska (ili ti temperature jel) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Azot odrzava konstantan pritisak u gumam bez obzira na spoljasnju temperaturu u gumi, i cuo sam da se guma sa njim sporije izduvava kad je busna... :-\ Moje su napunjene azotom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 24, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da ce sporije da se izduva ako je napunjena azotom , ali sigurno se u auto i moto sportu pune azoto jer ne dolazi do zagrevanja vazduha to jest do povecanja i smanjivanja pritiska a i guma se ne zagreva toliko pa se samim ti i manje haba leti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 24, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan kad se probuse mnogo im vise treba da se izduvaju,a za ostalo ne znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 24, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna prednost azota je u tome sto ne izaziva oksidiranje zicane "armature" guma tockova za razliku od obicnog vazuha.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan sve u svemu, preciscava vodonik koji je nepogodan po gumu, vodonik se siri kad se zagreva, a azot ne, tako da guma napumpana azotom duze traje, jer je konstantan pritisak u gumi i na 40 stepeni, auto manje trosi, itd..... dali ce sporije da se ispumpa ili ne, to neverujem, jer kad se probusi, ona je busna, a to da azot hladi gumu, to su samo price, guma sa azotom zadrzava svoje osobine, kako je napravljena, a ne kako joj vazduh diktira, sad si na 2, sad si na 3 bara, itd.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bolje azotom,kod nas u svilajncu je 80din, punjenje to jest pumpanje moto gume azotom,guma se manje greje ,drzi konstantan pritisak,itd itd,, ako nije skupo napumpaj azotom,u svakom slucaju neces nista izgubiti....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan kod mene auto 100din po tocku, ali prvo vakumiranje, pa onda pumpanje, motor GRATIS : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laban 1 Napisano Maj 26, 2008 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetim azot je presudio,a za čoveka iz Mladenovca grad je super za vožnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...