Jump to content

Moto Zajednica

padoh u kosutnjaku

Recommended Posts

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Eto meni opet malo asfalta... A taman sam se primirio neko vreme... :)

Jutros sam krenuo na posao putem kojim uvek idem. Na starom rakovackom putu je guzva, te zato vozim kroz kosutnjak, iz rakovice prema pumpi kod zeleznicke stanice topcider.

Sigurno dosta vas zna taj put, ima dosta krivina i neke od njih su prilicno ostre. Kako bilo da bilo, faktor iznenadjenja je bila kisa koja je dobrano sinoc natopila put i izgleda da je asfalt bio bas klizav.

Nisam vozio brzo, ali ocigledno nesto brze za taj ugao obaranja motora i stanje puta. U momentu mi je proklizao zadnji tocak u sred desne krivine, bukvalno kao da sam vozio po pesku a ne po asfaltu. Imam nove metzeler ME22 gume na motoru i jos ne mogu da se povatam kako je moguce da sam pao.

Da li je fora u losoj geometriji motora, tankim gumama, nekoj mojoj gresci - nemam pojma ali svodi se na jednostavno mehanicko proklizavanje izmedju gume i podloge.

Ja sam ok, od opreme sam imao, kao i obicno, koznu jaknu sa protektorima, rukavice i kacigu. Donji deo tela mi je bio slabije zasticen - farmerke (koje sam iscepao) i patike. Udar mi je bukvalno sazuo levu patiku.

Iza mene (na srecu na propisnom odstojanju) u autu su bile dve fensi ribe koje sam iscimao da mi pomognu da podignemo emzejca jer mi je leva noga ostala ispod.  ;D

Super sam prosao - ogulio sam desno koleno i nagnjecio malo meso kod leve cevanice. Alpine stars rukavice su mi ovaj put spasle dlanove (haha reklama). Glavom, hvala Bogu nisam zabo nigde.

Da li se vama desavalo ovako nesto na drugim motorima? Da li bi me spasla sira guma?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 695 postova

...i jos ne mogu da se povatam kako je moguce da sam pao

... mehanicko proklizavanje izmedju gume i podloge.

... Da li se vama desavalo ovako nesto na drugim motorima? Da li bi me spasla sira guma?

pazi, mokar kolovoz uve zahteva dodatnu pažnju kakve god pneumatike da koristiš, bilo da si na 4 ili 2 točka.

sinoć je mene uhvatila kiša na starom obrenovačkom, ka umci, gde sam se okrenuo i odlučio da se novim vratim do elp pumpe i tu sačekam da prodje kiša ... svega pa kapi je palo, ali nove metzelerke su proklizale, što pri skretanju na raskrsnici što na pravcu ... zapravo činilo mi se kao da mi je guma bila probušena , lelujala je na 20 na sat na pravcu, a na raskrsnici sam imao trip kao da je sišla sa felne ... a gume su nove, i trebalo bi da podnesu tu količinu kiše ...

u svakom slučaju, dobro je da je sve ok prošlo po tebe ... :)

Iza mene (na srecu na propisnom odstojanju) u autu su bile dve fensi ribe koje sam iscimao da mi pomognu da podignemo emzejca jer mi je leva noga ostala ispod.  ;D

to znači da imaš broj telefona viška  ::) ... mislim nećeš valjda sam da im se zahvališ :D

i gde si ti to video fensi ribe koje mogu da podignu emzejca :D

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Ja sam tako isto pao samo sto je meni proklizala prednja guma (Metzeler).Isao sam 30 na sat i oborio ga verovatno malo vise.Uglavnom,nije mi ni dan danas jasno kako i zbog cega.

P.S.

meni nisu ribe dizale motor,samo je jednom probao neki baja ali je motor bio zakljucan ;D

• Svrati ponekad, 471 postova

nemoj da te cudi sto si isklizao u kosutnjaku

tamo je od svog onog silnog lisca i ulja i raznoraznog goriva asfalt previse mastan(je..na kombinacija) i dovoljno je onda ujutru da put malo orosi (a dao bog u sumi je pa nije to tesko) i eto ti "leda" (ne bukvalno led ali podloga koja se ponasa slicno kao da je poledica)

ovo pricam iz iskustva (jako dobrog iskustva) u kosutnjaku  :D ;D

• Drug član, 1392 postova

nemoj da te cudi sto si isklizao u kosutnjaku

ovo pricam iz iskustva (jako dobrog iskustva) u kosutnjaku  :D ;D

pa sta ti sa tvojim motorom trazis u kosutnjaku na asfaltu?

umesto da si udario precicom  ;)

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Drago mi je da si jeftino prosao  :)

Ex da mi je da vidim scenu gde dva "malenice" podizu MZ-a!  ;D ;D ;D ;D ;D 

Jesi li im dao po 'bonu?  ;)

• nekrunisani kralj moto cigana, 3224 postova
  • Motocikl: 4x4

Eh taj Kosutnjak, koliko sam puta kliznuo i autom i motorom, vuce te da probas granicu, a znas da je rizicno.  Ma dobro si prosao.

• IRON WILL, 972 postova

Eh taj Kosutnjak, koliko sam puta kliznuo i autom i motorom, vuce te da probas granicu, a znas da je rizicno.  Ma dobro si prosao.

Ja sam se automobilom prevrnuo  ;D a motorom nisam  ;)

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

dovoljno je bilo i malo ulja na putu i ode... Idemo davne 86 godine na more  kroz Bosnu i u jednoj krivini, pri brzini od 30km/h auto se okrene za 360 stepeni... Dobro je da nismo probili bankinu jer danas ne bi ovo pisao... Provalija onolika... udarili smo zadnjim delom kola u brdo... Kad smo došli sebi izađemo i vratimo se nazad do krivine i vidimo ulje prosuto po putu... Nov auto, nove gume...  Rukama smo uzeli neku suvu zemlju, bacili po ulju i nastavili dalje...

post-2656-12878997932558_thumb.gif

• Svrati ponekad, 179 postova

Dobro je da si dobro proshao!

I meni se desilo na kosutnjaku bajsem da padnem, isao sam oko 45-50 i ispravio krivinu sa naglim kochenjem...

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Kroz šume je uvek hladan i vlažan asfalt, imajte to na umu...

i verovatno si bio na nizim obrtajima, onda zadnji tocak nije "hvatao"  vec se samo rolao po inerciji, jos ako si stisnuo kvacilo !!!

A ko' nije pao u kosutnjaku  ! ne vredi !!!  ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 471 postova

Ja sam se automobilom prevrnuo  ;D a motorom nisam   ;)

da nisi kao i ja na krivini kod restorana golf?  ;D :D ;D

• IRON WILL, 972 postova

Ja sam se automobilom prevrnuo  ;D a motorom nisam  ;)

da nisi kao i ja na krivini kod restorana golf?  ;D :D ;D

xa xa xa neee... dole kod benzinske pumpe na izlazu iz tunela  ;D

• Drug član, 3131 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Amaterski :) . Moj drugar, debeli Peca, sa MZ om, neke `85, 86. ispravio malo krivinu pre groblja, na spustanju, uleteo u groblje i glavom oborio spomenik. Kaze, "dizem se, kad, pred ocima mi pise Pera. Kakav Pera, jbt.... kad shvatim da lezim na spomeniku koji sam oborio".

Bez sale, polako, tu je uvek klizavo, i uz i niz, ali je divno za voznju.

• U prolazu, 40 postova

Vozio sam MZ 150 dve godine i razbio se na njemu 4 puta, a zadnji je bio ko na filmovima. Na mostu pri brzini oko 30 km oštra krivina udesno, krenem da obaram kad vidim zadnji točak ispred mene. Valjao sam se po asvaltu nekih 5-6 metara i zaustavljam se isprede auta koji je na sreću iz suprotnog pravca vozio neki penzos(na moju sreću inače me nebi više bilo). Oprema : šorts, patike i majica pa gledaj kako sam prošao. Naravoučenije: MZ sam odmah prodao(ne sedam na njega više nema tih para i oprema uvek). Mislim da je ciklistika tog mmotora UŽAS.

• Drug član, 1392 postova

Abdulah imamo slicna iskustva sa kosutnjakom  ;)

Motorom sve ok ali sam "uparkirao" auto tamo - posle pumpe,kasarne i semafora pa kod krivine na levo gde je cesma,7h ujutru,kasnim na posao pa ga opalio malo po gasu jbg 150 konja cine svoje,svuda suvo osim kod cesme gde se izliva voda,secem krivinu i vracam iz 3ce u drugu tacno na bari,blokiraju mi zadnji tockovi i okrecem se levo ka provaliji,vidim necu uspeti da ga zaustavim pa smotam kontru i opalim gas do kraja,tako da sam lepo driftovao na jednu pa na drugu stranu i zavrsih u jebenom kanalu (bilo mi vazno samo da sam sa desne strane puta) - koji su je /(&/%&$%#  iskopali... auto radi,svetla,muzika.. sve ok samo sto ja izlazim kroz prozor i onako u odelu sa kravatom cool stojim i telefoniram a prolaznicima nije jasno sta se desav,nista polomljeno,niko nigde nije udario a auto uparkiran profi :)

Video sam na toj istoj krivini kod cesme do sad nekh 7-8 prevrtanja na krov jer prolazim tuda bar 2 puta dnevno vec 10 godina

i ljudi kad to vide uvek se cude i pitaju kako je jebote to uspeo da uradi?? e pa meni vise nista nije cudno  ;D

post-1479-12878998142455_thumb.jpg

• IRON WILL, 972 postova

Abdulah imamo slicna iskustva sa kosutnjakom  ;)

Motorom sve ok ali sam "uparkirao" auto tamo - posle pumpe,kasarne i semafora pa kod krivine na levo gde je cesma,7h ujutru,kasnim na posao pa ga opalio malo po gasu jbg 150 konja cine svoje,svuda suvo osim kod cesme gde se izliva voda,secem krivinu i vracam iz 3ce u drugu tacno na bari,blokiraju mi zadnji tockovi i okrecem se levo ka provaliji,vidim necu uspeti da ga zaustavim pa smotam kontru i opalim gas do kraja,tako da sam lepo driftovao na jednu pa na drugu stranu i zavrsih u jebenom kanalu (bilo mi vazno samo da sam sa desne strane puta) - koji su je /(&/%&$%#  iskopali... auto radi,svetla,muzika.. sve ok samo sto ja izlazim kroz prozor i onako u odelu sa kravatom cool stojim i telefoniram a prolaznicima nije jasno sta se desav,nista polomljeno,niko nigde nije udario a auto uparkiran profi :)

Video sam na toj istoj krivini kod cesme do sad nekh 7-8 prevrtanja na krov jer prolazim tuda bar 2 puta dnevno vec 10 godina

i ljudi kad to vide uvek se cude i pitaju kako je jebote to uspeo da uradi?? e pa meni vise nista nije cudno  ;D

Xaxaxa 'bem ti kosutnjak  ;D Ti si ga lepo uparkirao, a ja sam napravio mali sou na krovu xaxaxax sad kad se setim, 'ocu da puknem od smeha!  :D

• Svrati ponekad, 426 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S

Stariiiiii nemoj da zezas ljude ovde, to si  ti da bi isao na odmor a meni si ostavio ludake da se sa njima maltrettiram telefon ti zvoni ko da je sabirni centar a ne IT.salim se.ajde brzo se oporavi pa da opet vozamo.a lepo te ljudi pitali da prodas MZ a ti neces.Uzivaj i odmaraj

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850

Da li se vama desavalo ovako nesto na drugim motorima? Da li bi me spasla sira guma?

Ja licno mislim da je u pitanju nedovoljno zagrejan pneumatik i to jos u kombinaciji sa vlaznom podlogom.

Pa dobro komsija kad ces vetj jednom da naucis da vozish ;D , shalim se naravno ocekujem ovih dana da naidjes do radnje da popijemo neki sokic ividimo se nismo odavno ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja