Jump to content

Moto Zajednica

Novi Sad 17.05.2008.

Recommended Posts

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Sad sam cuo da je u subotu 17.05.2008. na detelinari u NS doslo do sudara fiat punta i motora. Fiatu je navodno otkinut prednji deo a motor koliko se moglo videti je kawasaki, navodno R. Vozac je u teskom stanju prevezen u bolnicu.

Ako neko nesto cuje neka napise ovde...sta se i kako desilo...i kako je vozac...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 416 postova

Ja sam čuo i da je neka devojka bila sa njim na motoru... naravno bez kacige i da je odletela jedno 15 metara...

Kažu da je punto samo izleteo ispred njega, ali da je momak peglao R-a oko 200...

Strašno.

• Zainteresovan, 845 postova

klinac 91 godiste, vozio cbr600, kod rumenacke se zakuco u punta, njemu nista, a devojka koja je sedela iza, 89 god. se izlomila skroz, pukla joj lobanja, bore joj se za zivot. bio moj drug tamo kad se to desilo. kaze devojka lezi u krvi, trese se, krklja na usta, nemoze da dise, i curi joj neka pena na usta, strasno..... daleko bilo... valjda ce ostati ziva.

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Momak je imao kacigu, devojka nije...

E nazdravlje! Ako ima nešto gore od toga da oboje ne nose opremu onda je to kada vidim da vozač ima kacigu, a ona mu se zavuče iza ramena da je vetar ne šiba. Razumem ja i mladost i ludost ali kako njoj ne padne na pamet da nešto u čemu ne uživa ne može da bude dobro?!

Žao mi je oboje, ali da devojka tako strada zbog neiskustva tog momka...

• Drug član, 1392 postova

Devojka nije stradala zbog neiskusnog vozaca vec zbog svoje gluposti!

Zao mi je sto se to desilo ali ako toliko nemas mozga da sednes bez opreme na brz motor sa maloletnim vozacem i da te on vozi 200 jbg onda ti nije niko drugi osim tebe same kriv kad se ovako nesto desi

Isti slucaj kao sto su '90tih sponzorusice visile sa krimosima pa kad baja utrci sa kalasom u kafic i raspali rafal po bandi ubije i devojku a onda njena keva na sahrani kuka zasto boze nju pa nije ona nista kriva,bila je postena-mozda i jeste ali nju nije ubio bog vec ovaj lik sa kalasom koji nema vremena kao u counteru da nisani za headshot,vec baci kasikaru i gotova stvar,nece covek da rizikuje.

Sponzorsica je dobila to sto dobija viseci sa njima - pod tim mislim pare,garderobu,parfeme ili koji su joj god motivi i ciljevi bili ali i rizik da se desi ovako nesto i kad se desi jbg cuti i trpi jer si svesno u to usao.

Zato bi najbolje bilo da je zeljko_srb snimio to sto je napisao pa da se npravi spot gde dobra ribica prica kako voli da se vozi brzo na motrima i mrzi opremu jer nema osecaj slobode i kaciga joj kvari frizuru,pa onda sledeca scena ona u bolnici krklja sa penom u ustima

E pa posto kazu da su te plavuse-sponzoruse glupe i da im prica o opremi nece dopreti do mozga mislim da ovako nesto hoce i da ce bar neku od njih spasiti

Ali odmah ce neki da krenu sa pricom kako takve scene ne smeju da se prikazuju na tv-u jer su strasne i potresne-pa sta ako jesu? i svatrnost je takva-niko to nije izmislio.pre spota ide upozorenje pa kome je strasno ne mora da gleda

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Strasno je to sto su isli 200 i to bez adekvatne opreme, mada na toj brzini nikakva oprema ne bi pomogla.Mada nije devojka kriva sto je neko hteo da se pravi faca. Sta je ona mogla da uradi da vristi da se dere, a ilustrovacu to primerom prosle godine sa skupa u Ivanjici kad je covek zamolio da ga decko malo provoza jer se nikad nije vozio na velikom motoru. Pali su u krivini sa 160 . Sta je tu suvozac mogao da uradi. Kad sednes sa nekim na motor sigurno razmisljas da imas poverenja u nekog i da ce te taj neko provozati i pokazati ti lepotu voznje na dva tocka a ne zavrnuti gas da vidis sta je dvesta.

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Zao mi je sto se to desilo ali ako toliko nemas mozga da sednes bez opreme na brz motor sa maloletnim vozacem i da te on vozi 200 jbg onda ti nije niko drugi osim tebe same kriv kad se ovako nesto desi

Isti slucaj kao sto su '90tih sponzorusice visile sa krimosima pa kad baja utrci sa kalasom u kafic i raspali rafal po bandi ubije i devojku a onda njena keva na sahrani kuka zasto boze nju pa nije ona nista kriva,bila je postena-mozda i jeste ali nju nije ubio bog vec ovaj lik sa kalasom koji nema vremena kao u counteru da nisani za headshot,vec baci kasikaru i gotova stvar,nece covek da rizikuje.

Sponzorsica je dobila to sto dobija viseci sa njima - pod tim mislim pare,garderobu,parfeme ili koji su joj god motivi i ciljevi bili ali i rizik da se desi ovako nesto i kad se desi jbg cuti i trpi jer si svesno u to usao.

Zato bi najbolje bilo da je zeljko_srb snimio to sto je napisao pa da se npravi spot gde dobra ribica prica kako voli da se vozi brzo na motrima i mrzi opremu jer nema osecaj slobode i kaciga joj kvari frizuru,pa onda sledeca scena ona u bolnici krklja sa penom u ustima

E pa posto kazu da su te plavuse-sponzoruse glupe i da im prica o opremi nece dopreti do mozga mislim da ovako nesto hoce i da ce bar neku od njih spasiti

Ali odmah ce neki da krenu sa pricom kako takve scene ne smeju da se prikazuju na tv-u jer su strasne i potresne-pa sta ako jesu? i svatrnost je takva-niko to nije izmislio.pre spota ide upozorenje pa kome je strasno ne mora da gleda

Nijedan mladi život ne sme da se posmatra po sistemu šta je tražio to je i dobio. Sa tim se APSOLUTNO NE SLAŽEM!

Međutim, ta ideja sa snimcima posle nesreće nije loša! Naravno ne baš toliko brutalno ali, napraviti flajere na kojima se vidi smrskani motor, lokva krvi i da se napiše rezultat takvog neodgovornog ponašanja ispod slike i molba da se nosi oprema i pažljivo vozi u saobraćaju, a brzina ostavi za stazu i za to predviđene površine.

Pa onda lepo svako od nas uzme po par desetina takvih flajera i doda ih kolegama bez opreme ili onima koji su upravo posle točka stali pored vas i turiraju za sledeći...

Onaj bednik u Puntu nije ni znao šta ga je snašlo kada mu se ovaj zalepio kao metak u auto. Naravno da je MORAO bolje da proceni raskrsnicu, ali to ovog momka ne opravdava ni najmanje. A devojka, koliko god da je lakomislena nije zaslužila to što ju je snašlo.

Iz svega se može izvući sledeće:

- Momak ima 17 god. i nije ni smeo da bude na tom motoru.

- Vozio je definitivno prebrzo da bi mogao bezbedno da reaguje na bilo koju potencijalnu opasnost.

- Devojka nije imala ni kacigu i nije ni smela da bude na tom motoru.

- Vozač Punta nije dovoljno obratio pažnju i nije ni smeo da krene u skretanje.

Troje ljudi, četiri nepravilnosti... da li treba dalje komentarisati?!

svi su krivi, ponajvise vozac motora, klinac. ide u moju skolu. jako kurcevit, vozio je pre nekoliko zzra 1000 i isto se zakuco, i jedva osto ziv, sad ovo sa hondom... mislim Bog, cuva budale, a nevini stradaju.

a ovo za flajere i to. mislim da bi bilo najbolje da se stavi po koji bilbord, gde pise nem pojma, kaciga glavu cuva, ili nigde bez opreme, ili ne brze od zivota,...tako nesto, i da bude par slika, gde su smrskani motori, krv, i tako neke strasne scene, onda bi bilo vec malo bolja situacija. to je moj predlog.

• Drug član, 930 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Međutim, ta ideja sa snimcima posle nesreće nije loša! Naravno ne baš toliko brutalno ali, napraviti flajere na kojima se vidi smrskani motor, lokva krvi i da se napiše rezultat takvog neodgovornog ponašanja ispod slike i molba da se nosi oprema i pažljivo vozi u saobraćaju, a brzina ostavi za stazu i za to predviđene površine.

Pa onda lepo svako od nas uzme po par desetina takvih flajera i doda ih kolegama bez opreme ili onima koji su upravo posle točka stali pored vas i turiraju za sledeći...

Moje misljenje je da bi ovakva akcija sa softcore slikama nesrece imala samo kontra efekat. Ribice bi te zesce izsmejale a od baja na R-ovima bi mozda cak i dobio batina (vec sam video gomilu slicnih situacija). Pa setite se samo onog reklamnog spota MUP-a sto se vrteo na RTS-u pre godinu dve i kakav je efekat on imao. Broj nesreca se samo povecao a odgovornost i vozacka kultura pogorsali.

Kao vozac A i B kategorije mislim da je situacija u nasem saobracaju alarmantna i da zahteva drasticne mere. Na flajere i u reklamne spotove definitivno se mora ubaciti hardcore materijal jer ljudi ce tek onda shtaviti ozbiljno kada vide gomilu razbijenih lobanja, otvorenih preloma i slicnih stvari. Verujte mi ja potpuno drugacije razmisljam o voznji od kako sa bio na sajtu ride2die.

Sto se tice ove saobracajke potpuno se slazem sa uff-om. Devojka uopste nije nevina u celoj toj prici i vecim delom sama je odgovorna za ono sto je dobila. Pa nisam je ja terao da sedne na taj motor vec je sama donela tu odluku. Sto nije lepo sela na gradski bus pa u Novi Sad? Te sponzorusice sedaju na R-ove samo iz jednog razloga a to je statusni simbol tj. da bi bile vidjene na supersport bikeu koji kosta najmanje 4-5 k eura. Nema teoretske sanse da bih one stavile kacigu ili jaknu sa protektorima a i njih neces videti da sede na TransAlpu iz '89. Znaci klasicno kockanje za zivotom, a znate kako se kaze  kockare nikad ne treba zaliti. Po meni najmanje je kriv vozac automobila jer i da je 5 puta gledao levo i desno opet ne bih mogao da predvidi motor koji dolazi brzinom od 200kmh.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

O da!  Bratco moja, ako vam neko kaze: nemojte tu da se kupate, ima ajkula, a vi lastu u vodu i ostanete bez jajca ili neceg drugog, a onda djavo kriv. E nije, ko se cuva i Bog ga cuva.

A tim sojkicama i bajama... jedino da vide malo www.ride2die.com ako im to ne promeni misljenje... sta onda mi da pametujemo.  :-[

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Mislis da bi ovdje ikakva edukacija pomogla???????

klinac 91 godiste, vozio cbr600 ... devojka 89 god...

...vozio je pre nekoliko zzra 1000 i isto se zakuco, i jedva osto ziv...

• U prolazu, 43 postova

Evidentno je da su svi krivi za ovaj slučaj ali lik iz punta najmanje.

On je video far negde kod pruge i kontao je da može da prođe kad on bajaga sa dve glave stiže i u 3pm sve.

Hoću da kažem da nemaju svi osećaj za ovaj svet na dva točka .Zato  mi koji smo nekad i na četiri kontamo šta sve ili ti kako bajaga , ima ih bar duplo više nego nas može da te iznenadi a kamoli vikendom uveče.

Znači kada vidim jedan  far da ide prema meni uvek sačekam  da lik prođe kada mu ja sečem put a mogao bih komotno da prođem u većini situacija jer auto koji vozim  ima 155ks, ali neka ovako mi je mnogo bolje.

Da ,može bibordi a poruka koja je meni do sada naj je - jedan život a dva točka-

Guest farbach

Evidentno je da su svi krivi za ovaj slučaj ali lik iz punta najmanje.

U pokusaju da budete korektni otisli ste predaleko. Smanjite SET UP dva klika. To se desilo nocu. Ma koliko brzo da je isao motor ne mogu da verujem da vozac punta nije video farove. Nije video zato sto nije gledao. Krivica je njegova, pa tek onda ide krivica vozaca motora.  Ili mozda postoji neko drugo, alternativno tumacenje zakona. Koliko sme da bude pijan vozac punta da bi oduzimao prednost motoru?  2.0 promila za divljeg R-a, 1.5 za nenosenje kacige, 1.0 za obicnog R-a i 0.0 za vozace BMW-a.

• U prolazu, 43 postova

druže a što ne gledaš to sa ove strane ,da ga je lik možda i video ali nije očekivao da će se ovaj spustiti sa ko zna koliko jer ne vode se svi filozofijom koju sam naveo ranije.

Guest farbach

Onda neka vozi po dvoristu, jer za saobracaj nije.  Moze i traktor po njivi, ali da mu neko drugi preveze do kuce. Pijan iz kafane moze i taksijem. Na motoru nema ostecenja  za 200km/h. Brzina je bila debelo ispod.

• Drug član, 1359 postova

Nije bitno ko je i koliko kriv neko je najebo .Frajer na motoru je trebo da skine svoju kacigu i da da ribici (kad nema para za dve),onda bi sigurno vozio sporije.

A sto se tice vozaca punta nocu se teze procenjuje brzina kola koja vam dolaze u susret znam iz svog iskustva , zato je trebao da bude sporiji sa ukljucenjem .

A mozda je hteo namerno da isece budalu koja vozi kola sa jebnim farom???????

Neznam kako moze nocu neko davozi 200km/h , ja sam se jedva  sa 140km/h ibego srndaca na putu.

alo bre, vi ne shvatate, gari koji je vozio motor, je debil, vec je imao sranje sa zzrom, isto se zakuco u kola, leteo i jedva osto ziv, izlomio se sav. proslo par meseci, on uzme ovu hondu u rumenci je cepo po kisi i sklizne, tad je pao i sjebo oklope, i sad ovo bio u kaficu, jedno 2 km, nize od sudara, valjda se malo dobio, tu bila ribica, i on gas, smesta dvesta. sve se to izdesavalo za manje od godinu dana.  i sta mozes ocekivati od idiota,.... samo ga Bog cuva.

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Ne znam za stetu na motoru ali steta na autu je prilicna. Punto je bukvalno ostao bez prednjeg dela od siline udara...motor po onoj slici zaista ne izgleda "previse" razvaljen

Guest farbach

ja sam isto debil, kao mali sam pao iz kolica na glavu, imam cak i  uverenje od doktora  da sam didule,  ali ma koliko debilan bio veci debil je onaj ko ne ustupi prvenstvo prolaza.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja