LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drustvo.. Imam problem koi me muci vec 2 nedelje. Kupio sam podrum u zgradi gde zivim da bi cuvao motor na sigurno. Ali javio se veliki problem zbog velikog uspona od skoro 45 stepena. Motor se lako spusta ali nikako nemogu da ga sam i bez pomoci isteram iz podruma. Glupo je da svaki dan cekam i zovem komahije da mi pomazu. Zna li neko da pomogne da savetuje da da neki predlog kako da ovo resim??? (Bez da kupujem neki Cross motor ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan Bez ovih guma zadnja guma prolizgava cim se popne neki 15-20 cm. Sa gumama dogje negde do pola i opet proklizi. Isto je dali sam pored motora ili na njim. Nikako ne mogu da ga isteram napolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7734 Napisano Septembar 26, 2019 -, 1750 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Probaj popreko stavi gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poprecne "letvice" bi resile problem ali ne znam cemu je sve to namenjeno, smetace nekim drugim kolicima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Septembar 26, 2019 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ublazis ugao?Duza"rampa"ili kako vec ce uciniti da uspon bude pod manjom kosinom ako ima mesta,izvodljivo uopstePoslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bocciaa 101 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Nikšić,Crna Gora Motocikl: Peugeot Satelis 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Elektromotor na vrhu,sajla i metalne podloške sa točkićima na šiniPoslato sa Huawei Mate 20 pro uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan Rampa se podize u levo i ne smeta nikom . Tu nije bilo ograde i ja sam to iskoristio. Kad isteram motor podizem rampu i stepenice so slobodne. Gume sam stavio ove kamionske za protektiranje ali nema sanse. E sad za poprecne letvice... mozda pomogne... neznam sta da kazem, treba da se proba. Oko spustanje ugla nemogu da ublazim rampu posto izlaz iz podruma nije pravo na stepenice. Kad namestim motor pravo na rampu onda dodirujem koferom zid iza mene, a napred imam 30cm do pocetak rampe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Bocciaa said: Elektromotor na vrhu,sajla i metalne podloške sa točkićima na šini Poslato sa Huawei Mate 20 pro uz pomoć Tapatoka Ima vitla za Quad u Srbiji gledam od 50 do 70 eura. Krajna opcija... mora nesto da se smisli. Ulozio sam u ovoj rampi a ispada totalno neupotrebljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako si ti pravio rampu onda tu vec mogu da se smisle razne stvari ;). Misio sam da je to "deo" zgrade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan Just now, zarekg said: Ako si ti pravio rampu onda tu vec mogu da se smisle razne stvari ;). Misio sam da je to "deo" zgrade. Licno ja, i rampa kad se podigne tacno udje u onu ogradu sa strane i ne smeta nikom. Samo da smislim kako da ga isteram bez nicije pomoci, da ne bi morao da maltretiram komshije.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni na pamet padaju samo neke varijante sa poprecnim "preprekama" koje ti nece dati da se vracas u nazad a imaces trakciju. Kao sto neko rece ispred, probaj ove gume da postavis poprecno ali sa razmakom izmedju guma od npr. 10 cm. Jedino sto ces verovatno morati da ih ucvrstis jer ce ih tockovi izbaciti ako se ne pricvrste. To ce morati da se isprobava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 624 Napisano Septembar 26, 2019 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 410 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Stavi šmirglu. Najgrublju 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12692 Napisano Septembar 26, 2019 Ne silazi, 7361 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Elektro vitlo da se montira iznad početka rampe. Prekidač staviš negde gde i je na dohvat ruke. Vitlo podiže taj zadnji deo rampe dok se ne poravna ugao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve varijante sa vitlom prilicno komplikuju pricu. Posebno ta da se podize donji kraj rampe. Ovde ocigledno nije predvidjen jer je rampa na sarkama, ugao ostaje isti, nema promene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Septembar 26, 2019 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan A nesto tipa "Protivklizna gumena podloga"? Ima ih sad dosta vrsta. Mi kuci imamo neku debelu glatku i ne kliza kad tocak naidje na nju, cak ni zimi. Jeste da kod nas u radionici nije nagib ali je guma stavljena na plocice, a na ulazu imaju kao dva mala praga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo produzena rampa i zalet. Druga opcija je hladna izolacija ali nisam 100% sicuran. Letvoce i ne pokusavaj, kliza guma na njimaПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Septembar 26, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Upali motor ubaci u prvu uhvati ga za korman i ti pored njega sa manjim zaletom i jos manjim gasom al oprezno da ti ne ispadne motor. Vremenom ces se navezbati. Tesko da moze bez zaleta sa opterecenjem drugacije ako sto kazes nije enduro cross. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zarekg said: Sve varijante sa vitlom prilicno komplikuju pricu. Posebno ta da se podize donji kraj rampe. Ovde ocigledno nije predvidjen jer je rampa na sarkama, ugao ostaje isti, nema promene. Tacno, zadnji kraj nije predvigjen da se podize. Sama instalacija vitla, prikljucak za struju, makare, profili sve to koplikuje pricu. Inace oko ovih guma, nisu ovako stajali kad sam probavao. Ovo je slikano pre nego sto ih pricvrstim, ali kliza i na njih. E sad da probam da postavim sutra poprecno na razmak od 7-10 cm i da ih pricvrstim i da tako probam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, Pingvin37 said: Upali motor ubaci u prvu uhvati ga za korman i ti pored njega sa manjim zaletom i jos manjim gasom al oprezno da ti ne ispadne motor. Vremenom ces se navezbati. Tesko da moze bez zaleta sa opterecenjem drugacije ako sto kazes nije enduro cross. Probao sam i tako, jos vise klizi (slajfuje) kad sam pored njega, a i opasnije je jer moram da hodam po stepenice.... Mislim da i ovo sa smirglom nije losa ideja?? Neka sto je na platno a ne na hartii. Samo neznam dal to moze da osteti gumu ako proklizi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa smirglom slobodno. Mislim da bi preko ovog lima bilo dobro da stavis kao ovaj sa slike i da bi ti to resilo problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1951 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 1124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne zaseces brusilicom negde na pola i ne dodas jos jednu montazno demontaznu plocu koja ce napraviti manji nagib?Ne znam koji je motor u pitanju, zasto ne pokusas polako pored sebe da ga vozis?Upalis, pa malo kvacilo, malo gas, malo prednja kocnica...Uz malo vezbe, kapiram da ces brzo da se naviknes...Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorebre 177 Napisano Septembar 26, 2019 stranac, 138 postova Lokacija: MKD Motocikl: pa, Magna... VF750C peugeot jet-force 50 Prijavi odgovor kao problematičan A da probas sedeci na zadnje sediste,da vise opteretis zadnji tocak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 26, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, LjubomirMK je napisao: Zdravo drustvo.. Imam problem koi me muci vec 2 nedelje. Kupio sam podrum u zgradi gde zivim da bi cuvao motor na sigurno. Ali javio se veliki problem zbog velikog uspona od skoro 45 stepena. Motor se lako spusta ali nikako nemogu da ga sam i bez pomoci isteram iz podruma. Glupo je da svaki dan cekam i zovem komahije da mi pomazu. Zna li neko da pomogne da savetuje da da neki predlog kako da ovo resim??? (Bez da kupujem neki Cross motor ) Te gume ucvrsti za lim Torban sarafima da se ne mrdaju, pa se probaj preko guma penjati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LjubomirMK 50 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: BMW R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan Probano, napisao sam da je ovo slikano pred da ih pricvrstim, cisto da bih imali pretstavu o cemu pricam. Pricvrstio sam ih dobro ali opet nece da izagje. Dogje negde do pola i prokliza zadnja guma... Ove gume su za protektirAnje guma za kamionske prikolice u primecujem da su bas cvrste skoro kao plastika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 26, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Velik ti je uspon, kako si rekao skoro 45 stepeni i tesko ces tu sta uspjeti uraditi da se popnes sjedeci - vozeci motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...