Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @cezarpa То се не третира као претицање већ он наставља право, ти му сечеш путању скретањем. Ауто свакако мора да успори како би скренуо, поглед преко десног рамена и ако има бициклиста, пропустиш га да прође и скренеш. То ти толико постане аутоматизам, да ни не размишљаш о томе ко ту кога како претиче. Просто, увек поглед преко десног рамена и пропустиш бициклисту. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Auto vozi desnom trakom,prvi u koloni iza bicikl.Kako ti mislis da bicikl stigne auto i prodje sa desne strane izmedju auta i ivice puta?Auto se krece,bicikl se krece,od auta do desne ivice ima oko 0.5m. Vozite u koloni auto prvi ,bicikl drugi. Promenio Avgust 17, 2022 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Гледај, не разумем твоју дилему, можда зато што је то толико нормално да се не постављају та питања. Да ли стојиш на семафору и упали се зелено, да ли се већ крећеш је тотално небитно. Докле год иза себе у ретровизору и погледом преко десног рамена видиш да је бицикл преблизо да би ти скренуо на десно не угрожавајући га, ти га само пропустиш. Никаква наука. Ако је 0.5 метара од ивице бициклиста се углавном не залеће, ако се свеједно залети пропустиш га. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Да додам да је у свим ситуацијама дужност да попустиш учеснику у саобраћају који је ”угроженија” група. Значи пешаци су бр. 1, па онда бициклисти и чак и кад греше дајеш свој максимум да им не доведеш живот у опасност иако си 110% у праву. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo na 0.5m bicikl ne prodje.Drugo ako zelis stojim na semaforu blize desnoj ivici,iza mene biciklista,mlad jak i lud.Znaci brz.Ja stojim ,njemu je tesno da prodje.Krecem desno sa migavcem ,opet ispred njega je metal.Ne moze kroz prepreku. Promenio Avgust 17, 2022 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki dan neki takav kuronja oce da se provlaci,gledam u retrovizoru i stanem blize desnoj ivici.I gde ce? Znaci prvi sam na semaforu. Promenio Avgust 17, 2022 član cezarpa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Па што онда дајеш пример од 0.5? Он може уз мало лево десно да прође и на 0.5 уз опасност да ти огребе кола или падне. Дешавало ми се и то, онда померим ауто на лево да прође. Ствар је твоје перцепције... да ли хоћеш по сваку цену да будеш у праву или ћеш да попустиш да не дође до белаја. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако гледаш да је он твој непријатељ онда наравно сва средства су дозвољена. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kad stanes prvi na semafor ,mozes da stanes gde zelis.Zasto bi ti stao uz levu stranu trake ,a ides desno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nije on moj neprijatelj,on je drugi ucesnik u saobracaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не кажем да станеш лево. Кажем да ако се неки бициклиста гура да прође и ако имам места померићу ауто на лево. Ако нема места нећу и ниједан до сад није ишао да ми ломи ретровизор или да гура ако види да не мође да прође физички. Ствар је оно што сам поменуо у посту горе да се овде попушта ”угроженијим” категоријама учесника у саобраћају чак и кад нису у праву и то је норма за 99% људи, сем пар исфрустрираних. Другачија је саобраћајна култура, не инисистира се на ЈА, па ЈА, па ЈА. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Taj sto na silu pokusava u tesno sa desne strane da se provlaci ,je budala.Taj ce da ti sjebe desni retrovizor.Onda ces kao onaj kolega Racing da mu zavalis samar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad necu dozvoliti da se dogodi sudar bez obzira sto sam u pravu.Tj,ako je drugi BUDALA ja cu da izbegnem koliko mogu ,da se nebi uvaljivao u sranja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17700 Napisano Avgust 17, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Онда је све ОК, ниси тип који гура своје ”право” по сваку цену, да ли до инцидента или не дај боже несреће. Паметнији попушта, беше тако некако? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da popusta koliko moze. Nemoj da zaboravis vozace BMW koji posto poto idu pre svih u koloni i na semaforu,pa ih normalan covek ipak pusti .Nek idu ,vrat slomili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6723 Napisano Avgust 17, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan А зато што паметнији попуштају, будале владају светом 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bi da me mama rodila za krimosa ,ali nije.Posten i lud su braca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14042 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Bolje sto nije .. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, ivica744 said: Nisi skapirao ili nisam dobro objasnio,biciklista se provukao pored slepera (koji skrece desno) i desne ivice,rezultat je nazalost takav kakav jeste. Naravno da sam razumeo ali sam prokomentarisao više sa stanovišta motora. Pretpostavljam da kamiondžija nije bio kriv što ga je ubio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, cezarpa said: Auto vozi desnom trakom,prvi u koloni iza bicikl.Kako ti mislis da bicikl stigne auto i prodje sa desne strane izmedju auta i ivice puta?Auto se krece,bicikl se krece,od auta do desne ivice ima oko 0.5m. Vozite u koloni auto prvi ,bicikl drugi. Ako nema mesta desno, ima mesta levo. Onda bicikl stane ispred tebe da bi ga bolje video i opet nisi prvi i opet moraš da ga sačekaš. I šta sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan A kad ja kupim BMW i na semaforu te obidjem i stanem ispred tebe?Sta onda? Onda cu biti proglasen za bahatog mamlaza? Promenio Avgust 17, 2022 član cezarpa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ali baš ništa. Samo ti imaš kompleks niže vrednosti da moraš biti prvi na semaforu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12542 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2954 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi me razumeo,vozim stizem na semafor ,stajem na liniju zaustavljanja.Ko god da obilazi mora da stane na pesacki.Nemam kompleks da budem prvi na semaforu. Ali kad vidim drkadziju ,ne mislim mu dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8865 Napisano Avgust 17, 2022 -, 1904 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, СајберГастарбајтер je napisao: Да, тачно. Превод је да бициклиста има увек право када аутомобил скреће и сече стазу или траку. Исто правило важи и и кад не постоји стаза или трака, бициклиста има предност у односу на возило које скреће десно Ne vazi i nema prednost! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, cezarpa said: Nisi me razumeo,vozim stizem na semafor ,stajem na liniju zaustavljanja.Ko god da obilazi mora da stane na pesacki.Nemam kompleks da budem prvi na semaforu. Ali kad vidim drkadziju ,ne mislim mu dobro. Ahahahahaaaa pa dođe supruga fudbalera i stane sa Land Roverom opet ispred tebe... Sve sam te razumeo. Vidi se u više tema da ne misliš dobro, tu sam saglasan 100%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...