matador97 6 Napisano Avgust 17, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Dakle kao sto sam naslov kaze..pricali su mi u prethodnim temama te suvi karter,te proveravaj kad je zagrejan motor,kad je ugasen ili hladan nebitno ti je..ali ja non stop dolivam ulja i bukvalno 1-2 voznje i nema ga ni kad je zagrejan ni kad je ugasen...nedavno sam sipao skoro 1L ulja i tek jedva dohvatalo minimum u cancetu za ulje..nakon voznje od nekih 100km nema nista,ni na vrhu meraca,ni kad je zagrejan ni hladan...nzm sta se dogadja,jel moguca takva potrosnja ulja,a da pritom ne dimi gotovo ni malo..dimi al pri gasiranju u blokadu,ovako i kad ga upalim nakon 10 dana ne pusi nista...a u voznji tek nisam primetio da dimi uopste,cak i pod jacim gasom...sta li se desava,gde je zapelo ? plasim se da vozim ovako kad nema nista u cancetu,zakucace negde.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2364 Napisano Avgust 17, 2019 Andragog, 4925 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako trosi mnogo mora da dimi plavo ili da negde curi mnogo. Doli ti ulje na maksimum pa onda vozi i meri . Mozda ti je falilo i dve litre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Avgust 18, 2019 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne dimi i ne curi ipak ti zbog suvog kartera probaj da istočiš ulje u neku čistu posudu, premeri i vrati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6287 Napisano Avgust 18, 2019 Enduraš, 6361 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da dimi ali se svakako oseca miris sagorelog ulja iz izduva kad radi ako trosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Avgust 18, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan pa nema mesec ipo dana ( oko 300km ) kako sam radio mali servis ( ulje i filter ) sipao tad 3L,tolko je stalo..i jos sam nedavno dolio skoro ceo litar pred voznju do Kablara ( oko 150km ) i nista na meracu,cak i na tamo kad sam isao pogledam povremeno na prozorcetu canceta nista ulja nema...jel moguce da potrosi za tako kratke relacije tolike kolicine ulja,to mi nekako nemoguce...a nigde nista ne curi,100x sam zagledao ispod motora,ma nista,nema kud da odlazi drugo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Avgust 18, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, MarkoMoto said: Ako ne dimi i ne curi ipak ti zbog suvog kartera probaj da istočiš ulje u neku čistu posudu, premeri i vrati. padalo mi na pamet to vise puta ovih dana,al nzm jel pametno da to isto ulje vratim opet nazad..msm ono je aman novo al opet...i koliko ulja ostaje u filteru ? ako budem istakao da oduzmem tu kolicinu,da ne skidam sad i filter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2364 Napisano Avgust 18, 2019 Andragog, 4925 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno ga vrati, samo nek je cista posuda. Koje ulje si sipao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Avgust 18, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, srbac said: Slobodno ga vrati, samo nek je cista posuda. Koje ulje si sipao? motul 3000 20w50 mineralno...trebao sam bar polusintetiku al jebes ga sad...al svakako bi isto trosilo bilo koje ulje da sipam..sutra istacem pa da vidim sta se desava..cuo sam i o nekom nepovratnom ventilu,mozda je on izgubio funkciju pa ne vraca ulje nazad.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Avgust 20, 2019 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Istoči ulje pa premeri tako ćeš jedino biti siguran. Ja sam tako kod mene na XT-u merio meračem te ima te nema a nisam primećivao da troši ulje i na kraju mi klip počeo da riba. Istočim ulje ono jedva pola litra, puklo dupe. Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Avgust 20, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, zor@n said: Istoči ulje pa premeri tako ćeš jedino biti siguran. Ja sam tako kod mene na XT-u merio meračem te ima te nema a nisam primećivao da troši ulje i na kraju mi klip počeo da riba. Istočim ulje ono jedva pola litra, puklo dupe. Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka istocio malopre..rezultati krajnje negativni,jedva preko 1.5L imalo svega ( nisam otvarao filter ulja ) dakle trosi ulja,i to dosta..sad u cemu je problem,tj sta moze biti kad trosi tolike kolicine na tako male kilometraze ? nzm dal su ventili/gumice..vise pucam na nesto skuplje,tipa karike,ili sta jos moze biti uzrok... koliko kosta otprilike za ovakav motor to zadovoljstvo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5763 Napisano Avgust 20, 2019 Drug član, 1364 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moze tako da trosi. Mom drugaru trosi ulja vise od 0,5l na 50km. Ne dimi, tj dimi nizbrdo pri pustenom gasu i to ne mnogo. Iberlauf suv-suvcat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Avgust 20, 2019 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan karike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2364 Napisano Avgust 20, 2019 Andragog, 4925 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kad se otvori videce se sta je. Ne kupuj delove dok ne otvori !!! U svakom slucaju, sto god da je, nije skupo !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, srbac said: Kad se otvori videce se sta je. Ne kupuj delove dok ne otvori !!! U svakom slucaju, sto god da je, nije skupo !!! okvirno koliko u evrima najgore sto moze da ispadne ? ako je neko radio nesto slicno za slican motor EDIT : videh na netu ( MRG motoshop ) da je klip sa sve karikama,bolcnom i osiguracima oko 140e ... e sad,moze li samo karike pitanje je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2364 Napisano Avgust 21, 2019 Andragog, 4925 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam ti na PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Avgust 29, 2019 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan On 8/20/2019 at 5:51 PM, matador97 said: istocio malopre..rezultati krajnje negativni,jedva preko 1.5L imalo svega ( nisam otvarao filter ulja ) dakle trosi ulja,i to dosta..sad u cemu je problem,tj sta moze biti kad trosi tolike kolicine na tako male kilometraze ? nzm dal su ventili/gumice..vise pucam na nesto skuplje,tipa karike,ili sta jos moze biti uzrok... koliko kosta otprilike za ovakav motor to zadovoljstvo ? Da li TTR ima ulje u ramu, kao moja 3TB? Ja moram da istačem ulje na dva mesta. Prvo iz rama ispuštam na šraf iza prednjeg točka pa kad tu sve istoči, onda na šraf kartera, s leve strane dole iza šaltalice. Ni meni ne radi kako treba kuglica ventil pa nekad merim previše a nekad kao da nema ulja. Jedini siguran način da utvrdiš tačnu potrošnju ulja je da istočiš i premeriš to što si istočio. Ja to radim prilikom zamene ulja jer me mrzi da sterilišem uslove i opremu da bih vratio nazad to isto ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Avgust 29, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, lord_oblivion said: Da li TTR ima ulje u ramu, kao moja 3TB? Ja moram da istačem ulje na dva mesta. Prvo iz rama ispuštam na šraf iza prednjeg točka pa kad tu sve istoči, onda na šraf kartera, s leve strane dole iza šaltalice. Ni meni ne radi kako treba kuglica ventil pa nekad merim previše a nekad kao da nema ulja. Jedini siguran način da utvrdiš tačnu potrošnju ulja je da istočiš i premeriš to što si istočio. Ja to radim prilikom zamene ulja jer me mrzi da sterilišem uslove i opremu da bih vratio nazad to isto ulje isto se i na TTR istace na dva mesta...sve lepo istocih al ulja fali,mnogo fali...zato verovatno i ne vuce kako sam ocekivao od njega...ma mora na zimu kod nekog ozbiljnog majstora na detaljno pretresanje,al OZBILJNOG majstora bas ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...