baracoka 19 Napisano April 29, 2020 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ivica744 said: A gde ode i skontrolise? Pa ode tamo gde inace pumpa gume, na benziskoj stanici ili sa licnim manometrom, ne razumem ljudi pa valjda redovno proveravate pritisak u pneumaticima. Gde moze da se doduva guma nego na pumpi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2610 Napisano April 29, 2020 ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Imam svoj manometar a i kupio sam pumu za bajs sa manometrom, ona velika. Uzeo sam neku Italijansku, bila je oko 3K dinara. Pumpa extra, kontrolišem gume pred svaku dužu vožnju ili na 15 dana. Fabrika je preporučila 2,5/2,5 a ako je suvozač onda zadnja ide na 2,9. Ja se toga pridržavam i nisam imao problema do sada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano April 29, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan @bajker71,@baracoka,kupio sam dosad ko zna koliko manometara i pistolja za pumpanje guma,i cesto se desavalo da budu netacni,pogovo oni kupljeni u prodavnici auto delova.Sa kupovinom novih demonterki stigli su mi i bazdareni manometri,pored njih sam kupovao michelin bazdarene (cca 100 eura).Manometre koji stoje napolju i sluze za dopumpavanje guma podesim prema onima koje samo ja koristim i njih kontrolisem prema bazdarenima jednom sedmicno,tako da nemojte misliti da su na benzinskim precizniji nego kod vulkanizera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baracoka 19 Napisano April 29, 2020 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, ivica744 said: @bajker71,@baracoka,kupio sam dosad ko zna koliko manometara i pistolja za pumpanje guma,i cesto se desavalo da budu netacni,pogovo oni kupljeni u prodavnici auto delova.Sa kupovinom novih demonterki stigli su mi i bazdareni manometri,pored njih sam kupovao michelin bazdarene (cca 100 eura).Manometre koji stoje napolju i sluze za dopumpavanje guma podesim prema onima koje samo ja koristim i njih kontrolisem prema bazdarenima jednom sedmicno,tako da nemojte misliti da su na benzinskim precizniji nego kod vulkanizera. Sigurno je da nisu precizniji na benziskim o tome je i rec a sto se manometra tice meni je najpouzdaniji onaj koji imam u pneumaticima na automobilu i oni redovno pokazuju razliku od 0.2 bara u odnosu na digitalne manometre na nisovim pumpama, sto se tice rucnih meni se KTM trkacki manometar pokazao odlicno, moze se naci na internetu za 30ak evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano April 29, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, baracoka je napisao: Sigurno je da nisu precizniji na benziskim o tome je i rec a sto se manometra tice meni je najpouzdaniji onaj koji imam u pneumaticima na automobilu i oni redovno pokazuju razliku od 0.2 bara u odnosu na digitalne manometre na nisovim pumpama, sto se tice rucnih meni se KTM trkacki manometar pokazao odlicno, moze se naci na internetu za 30ak evra. Ne znam da li smo se razumeli,poenta je da ako imam vise manometara(bar jedan bazdaren) i mogu da ih uporedim i ako pokazuju iste vrednosti to je to.Ako imas samo jedan a nije uporedjivan ni sa jednim drugim,njegova preciznost je pod znakom pitanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano April 29, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam,prilikom kontrole pritiska uzeti u obzir da stavljanjem creva(zabice) na ventil i skidanja iste dolazi do malog ispustanja gume.Na moto gumama gde je 2,5-3 bara pritisak to obicno bude 0,1-0,2 bara, i to moze izgledati kao manometar koji "laze" za tih 0,1-0,2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baracoka 19 Napisano April 29, 2020 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, ivica744 said: Ne znam da li smo se razumeli,poenta je da ako imam vise manometara(bar jedan bazdaren) i mogu da ih uporedim i ako pokazuju iste vrednosti to je to.Ako imas samo jedan a nije uporedjivan ni sa jednim drugim,njegova preciznost je pod znakom pitanja. naravno da jesmo, meni je reper bio manometar u automobilu rucni od ktm i onaj na pumpi. Znaci poredjenje izmedju 3 uredjaja i ukoliko se dva slazu vrlo je verovatno da je treci neispravan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano April 29, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Koliko li je precizan onaj kao olovka sto se dobije u fabrickom alatu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17359 Napisano April 30, 2020 Integrisan, 5142 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2.5 iza , 2.3 napred, fabricki propisano za fabricke dimenzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano April 30, 2020 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Pneumatska pumpa sa klipnim kompresorom PKZ 180 C5 - u - www.lidl.rs WWW.LIDL.RS Pneumatska pumpa sa klipnim kompresorom PKZ 180 C5 - Višenamenski primenjiva za radove sa komprimovanim vazduhom, poput naduvavanja i izduvavanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rocknrolla 26 Napisano Januar 4, 2021 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da mozes da pronadjes te podatke na Pirellijevom sajtu . Da li si probao to ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...