raikkonen 3 Napisano Maj 27, 2019 U prolazu, 10 postova Motocikl: Yamaha FZ6 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, interesuje me kako rešavate probleme sa gužvana na graničnim prelazima i naplatnim rampama? Da li ste imali probleme zbog obilaženja kolona ili uredno čekate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Maj 27, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam "taktiku" da sve obidjem i stanem pred kućicu da me neko zaista pusti u kolonu. Probaj da budeš potpuno spreman...u smislu naplate ili pokazivanja pasoša. Bez obzira što neki nekada i ne traže, na graničnim prelazima skini kacigu. Tako ćeš i sebi i drugima da upišeš plusić za ubuduće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Maj 27, 2019 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kako koja granica. Nekada te i sami carinici zovu da prodjes preko reda. Cekam samo ako nije guzva- par automobila. Kada je guzva obicno prodjem i stanem iza prvog-drugog auta u redu. Obicno moze da bude problema sa vozacima u redu ili carinicima ako je puno motora u koloni pa svi odjednom hoce da prodju preko reda, inace je o.k... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11756 Napisano Maj 27, 2019 Drug član, 1294 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nekoliko kola sacekam,ako je puno obidjem,ako je bas toplo doteram do kucice i sidjem,poskidam sve sa sebe i kazem policajcu kad budem na redu ti me pregledaj ocu da crknem od vrucine i obicno niko ne pravi problem i odmah uzmu dokumenta,a za naplatnu izobilazim vecinu,verovatno mi jebu mamu,al me boli tuki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano Maj 27, 2019 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za Uskrs sam na makedonskoj granici obisao 200 automobila u koloni,pustio me.covek da udjem ispred njega,bio je treci u redu. Policajac je sve video i kad sam pruzio pasose on kaze "e to je pos'o". Putarinu prolazim sa tag uredjajem iz kola. U inostranstvu nemam muda da prodjem i neplatim a video sam na desetine bajkera kako prolaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Gsr 92 Napisano Maj 28, 2019 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Asanja (Srem, Obedska bara) Motocikl: Honda Vfr 1200xd Prijavi odgovor kao problematičan Obicno ne prave problem kad obidjes kolonu, medjutim mene je na Pavlovica mostu drkao pandur na strani RS, * u fazonu dosta je meni vas motorista sto obilazite kolonu, ja rekoh prijatelju 40 je stepeni u hladu.. kaze on sad treba i ovi sa traktorima da obilaze kolonu oni nemaju klimu* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Maj 28, 2019 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino Bosanci zajebavaju, niko više. I to kontam da je neki šefić tamo napujdo carinike da nas jebu. Na nekim granicama ti i mahnu da priđeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3089 Napisano Jun 11, 2019 Drug član, 1177 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Mene (nas - grupu) su zajebavali i izdrkavali se i crnogorci, ali to je samo na malim, nebitnim prelazima... Tu oni imaju vremena i muda da se prave bitni, ili su tu i prebačeni na prvom mestu zato što su drkoši. Najbolje je parkirati motor sa strane blizu prelaza pa pešaka pitati/zamoliti da te puste u red posle sledećeg auta. Uvek pali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jun 11, 2019 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan On 5/27/2019 at 11:51 PM, zemunac72 said: Putarinu prolazim sa tag uredjajem iz kola. I skidaju ti putarinu za kola? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano Jun 11, 2019 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da,skidaju za 1 kategoriju,automobil. Iskreno,i to mi je lakse od skidanja rukavica,trazenja kartice i para...da ne spominnem kako je klizavo kod tih kucica od kondenza klima i raznih ulja koje iscure krsevima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Jun 12, 2019 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naši carinici nas zajebavali na prelazu Jabuka kod Prijepolja, kao kazna 30.000 dinara, bla, bla, bla... ja slegao ramenima i pravio se blesav... standardno. Kad smo završili sa formalnostima, reko' da te pitam: zar nije po zobs-u dozvoljeno obilaženje kolone koja stoji. Počeo je da pominje zakon o graničnim prelazima, ali mi nije nešto bio uverljiv. Da li neko zna da li je to stvarno prekršaj ili obično guranje preko reda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 12, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нашао сам ово: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 12, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan И казна од 10.000 до 100.000 РСД или до 30 дана затвора за: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano Jun 12, 2019 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 2km pred granicu nije granicni prelaz, vec onih obelezenih (hor. i ver. signalizacijom) 50tak metara oko nastresnice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Jun 12, 2019 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Zuba87 pa stali smo pred granicu, samo smo se malo gurali preko reda. Nije lepo, ali mislim da nije kažnjivo. Carinik eventualno može da te pošalje na kraj kolone, pa ako odbiješ onda može da te kazni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 12, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Вероватно не може да казни за то, не знам. Избацио сам оно што сам нашао, а како се то тумачи у пракси, мораће неко други да нам разјасни Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11756 Napisano Jun 13, 2019 Drug član, 1294 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Taj isti carinik meni prica kako se lokalci zale na nas sto idemo preko reda,mali prelaz,svi se znaju,mozda i rodjaci,ja ga slusam i cutim i na kraju kad je zavrsio i udario pecat,ja kazem univerzalnu srpsku rec,jebiga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Piplfoks 182 Napisano Jun 13, 2019 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha FZS 600 Fazer '01, Suzuki GSX 600F Katana '02, Suzuki SV1000S, Kawasaki Zephyr 550, Kawasaki Zephyr 750, BMW R50/5, Sachs X-Road 125, Honda CBX 550F, Honda VF 500F, Honda CBF 600, Yamaha YZF-R6 1999, Sprint Prince JinLun 125 i jos dosta manjih... Prijavi odgovor kao problematičan Na granicnim prelazima nikada nisam imao problem sa prelaskom preko reda. Jednom, bilo nas je mozda i 5-8 motora a auta ispred nije bilo mnogo pa kao sacekacemo ali odmah nas je carinik zvao preko reda. To je slucaj gde smo i vise nas bukvalno morali ali ovako kada ide pojedinac onda i pitaju kog djavola cekas u redu. A sto se naplatne u nasoj zemlji tice, tu mi je jednom prigovorio neki motociklista - stranac (na engleskom, naravno). Nesto je bilo u fazonu kako mozes, ljudi cekaju, bla bla bla... Da ulazim u raspravu na 35 stepeni, briga me je, a i ne znam sta bi mu pametno rekao pa sam mu odgovorio: "Vidi, ovo je Srbija." i cao. Neka se ljuti ko god hoce, njihov je izbor, mogli bi za promenu i da razumeju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...