Evil_Zo 8 Napisano Maj 6, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da apsolutna vecina maxi enduro motora ima u startu aluminijumske felne, a samo KTM u startu daje zicane (BMW ima kao dodatnu opremu ili na ADV-u). Nije samo pitanje za maxi enduro motore vec za sve, i lakse koji imaju vece tockove i alu felne. Interesuje me sledece, da li klasicne felne mogu biti problem za neki lagano-turisticki off-road? Vidim da je Koma obisao svijet sa jednima (Koma javi se), a Mikka je stalno skakao po pjescari. Meni prvo pada na pamet da ce se felna oguliti od kamenja, a drugo je da ce se pri nekom udaru iskriviti ili da ce tubeles guma odvojiti pa malo izdusiti. Zivo me interesuje da li to bezbjedno moze da funkcionise? I prije svega me zanimaju licna iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za lagano turisticki off road ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Za neki malo ozbiljniji off road zicane felne su neizbezne. Nesto se ne secam da sam video nekog sa GS-om, Stromom,Varaderom... da radi ovako nesto ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 6, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Samo narandzasto ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo narandzasto ;D Je*es enduro koji nema prednji tocak 21" i zicane felne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 6, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Sto jes jes, ali nije to tema pa da se vratimo nazad Dane, Koma, Motoholic, AnteK, Mikka,... Dje ste ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Maj 6, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo, evo ! jbte ! ;D Pa sta ja znam ja sam cafe racer ! ;D Elem, naravno da je alu felna za asfalt, moze da podnese neki makadam, zemlju i pesak ali neko skakanje i kamenjar ne verujem ! Ipak, zica je zica ! pukne jedna, dve i nastavis... Zozon i ja Djavolja varos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za lagano turisticki off road ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Za neki malo ozbiljniji off road zicane felne su neizbezne. Nesto se ne secam da sam video nekog sa GS-om, Stromom,Varaderom... da radi ovako nesto ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Maj 6, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan hehehehe imperija uzvraca udarac ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan samo ne jos jedan GS ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne prikazu slike sta je ostalo od tog gs posle skoka ? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne prikazu slike sta je ostalo od tog gs posle skoka ? ;D Bas sam to hteo da kazem. Doskoka nigde nema na slikama :D :D :D Za ovakve stvari samo KTM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne prikazu slike sta je ostalo od tog gs posle skoka ? ;D Bas sam to hteo da kazem. Doskoka nigde nema na slikama :D :D :D Za ovakve stvari samo KTM Evo i dokaz da je posle skoka ktm ostao citav ;D Za gs-a ne verujem dok ne vidim :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Maj 6, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan GS-a su zakopali ovdje cak je tu i cijela BMW delegacija ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Od R1200gs su sigurno ostali cilindri! ;D Oni su neunistivi! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 6, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se desilo nesto ovako... ili ovako... ... a to se desava kada se motocikl koristi za nesto za sta nije namenjen. Sigurno je da motocikl od >250kg ne sluzi za skakanje po kamenju, voznji kroz sumu ili koprcanje po pesku i blatu, ako to radi, moze da ocekuje nesto sa slika gore bez obzira da li je to KTM, BMW ili nesto trece. Zar je tako tesko razlikovati enduro od cross motocikla?? Ja sam tu razliku video na onoj "4 planine" voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Maj 6, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Od R1200gs su sigurno ostali cilindri! ;D Oni su neunistivi! :D Varadero nije ni pokusavao jer se totalnu stetu ne isplati popravljati,a Strom nije uspio uhvatiti zalet da bi uopce skocio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Maj 6, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan eto,sad smo "ocrnili" sve motore pa da se vratimo na temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije ovo nista strasno, kolko vidim samo da mu stave normalnu zadnju viljusku i lanac umesto mono (citaj fancy) viljuske i kardana i nema probljem A onaj KTM na slici sto skace i doskace bez problema cini mi se da nije kros nego 950 Adventure ili u prevodu prava avantura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... a to se desava kada se motocikl koristi za nesto za sta nije namenjen. Sigurno je da motocikl od >250kg ne sluzi za skakanje po kamenju, voznji kroz sumu ili koprcanje po pesku i blatu, ako to radi, moze da ocekuje nesto sa slika gore bez obzira da li je to KTM, BMW ili nesto trece. Zar je tako tesko razlikovati enduro od cross motocikla?? Ja sam tu razliku video na onoj "4 planine" voznji. Pa u tome i jeste stvar, sto kad covek gleda slike GS-a, rekao bi da on ima off road sposobnosti vece od cross motora, a zapravo je to maxi enduro od 250 kg koji moze da se koristi za off road, ali po parku Zato sam ja i postavio sliku KTM-a, jer on u toj klasi ima najvece sposobnosti van asfalta,jer ipak jedini ima 21" tocak napred,veliki klirens i najuzi je od svih. A sad bi mogli da se malo vratimo na temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Isto pitanje postavim je menadžeru BMWa pre pet godina (englez valjda zna). Njegova rečenica na srpskom (žena mi srpkinja) tubeless, žica, skupo skupo, ko plati ima ali skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 6, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa u tome i jeste stvar, sto kad covek gleda slike GS-a, rekao bi da on ima off road sposobnosti vece od cross motora, a zapravo je to maxi enduro od 250 kg koji moze da se koristi za off road, ali po parku Pa o tome se i radi... Nije GS kriv sto ga ljudi pogresno shvataju. Njegove off-road sposobnosti su odlicne za namenu za koju je predvidjen i to je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Maj 6, 2008 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da apsolutna vecina maxi enduro motora ima u startu aluminijumske felne, a samo KTM u startu daje zicane (BMW ima kao dodatnu opremu ili na ADV-u). Nije samo pitanje za maxi enduro motore vec za sve, i lakse koji imaju vece tockove i alu felne. Žičane felne ima i Aprilia Caponord ETV1000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan GS tj Gelande/Strasse, ili OffRoad/Road. Gelande na nemackom je isto sto i OffRoad na engleskom. Prema tome nisu ljudi pogresno razumeli vec je u pitanju pokusaj marketinske prevare ili neuspelog proizvoda za namenu za koju je predvidjen (bar po marketingu proizvodjaca) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 6, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan GS tj Gelande/Strasse, ili OffRoad/Road. Gelande na nemackom je isto sto i OffRoad na engleskom. Prema tome nisu ljudi pogresno razumeli vec je u pitanju pokusaj marketinske prevare ili neuspelog proizvoda za namenu za koju je predvidjen (bar po marketingu proizvodjaca) Tacno. Tako ga shvataju "retardirane zrtve agresivnog marketinga". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije GS kriv sto ga ljudi pogresno shvataju. Ne shvataju ga ljudi pogresno,vec ga oni pogresno predstavljaju. Na reklamama se vozi po raznom off road-u,skace se sa njim kao da je cross,a stvarne mogucnosti su mu daleko ispod toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...