Neške 30 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan juce sam posle 3 meseca trazenja endura u skladu sa mojim budzetom kupio teneru.imam 115kg(+suvozacica) i potreban mi je veci motor.nadam se da nisam poggresio.jedino me interesuje neki predlog kako da eventualno smanjim potrosnju? Neka ti je sa srecom i sit da se navozas ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Januar 13, 2009 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan juce sam posle 3 meseca trazenja endura u skladu sa mojim budzetom kupio teneru. nek je sa srecom motorce! Teneristi,mogli bi da napisete nesto o teneri,teh.karakteristike,mane,ajd i vrline ;D..link za manual,itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan juce sam posle 3 meseca trazenja endura u skladu sa mojim budzetom kupio teneru. nek je sa srecom motorce! Teneristi,mogli bi da napisete nesto o teneri,teh.karakteristike,mane,ajd i vrline ;D..link za manual,itd Bolje da ne pisemo, razocaracete se u te vase rage, al aj kad si navalio ;D ;D ;D ;D Ovo je sto se tice moje ST 90-to godiste, putni enduro 69 KS, 750 ccm, dva cilindra u liniji, 5 ventila po cilindru, zicane felne, napred dva diska (koci ko lud) pozadi jedan. Prednja guma 90/90/21, zadnja 140/80/17, veoma udoban motor za voznju, rupe ne oseca, snage na pretek, povlaci u 5-oj i na malim obrtajima. Odlican obrtni momenat. Potrosnja do 5000 o/m oko 5 lit preko toga zna da ode i do 6,5 - 7 lit. Pali na alnaser, nema kurblu. E sad, ima i neku manu bar sto se mene tice, malo je tezak na volanu i nije za zesci off road ali jos mi vise smeta sto nema 6-tu brzinu koja bi odlicno dosla na duzim pravcima. Nema merac za gorivo i migavci nemaju biper( nedostatak je uspesno otklonjen zahvaljujuci kolegi Arakisu). Sve u svemu jako, jako dobar motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola1979 1 Napisano Januar 13, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja cu o mojoj ST cim otopli i testiram je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
appostol 0 Napisano Octobar 8, 2009 U prolazu, 3 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima, imam FZR 600 koji sada prodajem i uzimam XTZ 750. I ja sam cuo da ima vecu potrosnju pa me je to malo trglo, ja sam cuo da ne ide ispod 8l a da dogura i do 10l/100km!! To za te tube ima logike, ipak on ima 2 cilindra po 375 ccm, sto znaci da ima pulsno usisavanje do nekih obrtaja od 5000 ako se ne varam. a za sve to vreme dok ne predje te obrtaje on pulsno usisava i razglavljuje te tube (vodjice) u karburatorima. A posto ima velik obrtni momenat redje se vozi na vecim obrtajima, pogotvu u saznanju da puno trosi onda svi voze na manjim obrtajima kao stednja itd. Ne kazem da treba da se vrti, ipak je to veca kubikaza ali mislim da je 8l velika potrosnja. Da li neko moze da mi pojasni tacnije sta i kako sa tim tubama? Hocu da uzmem ovu makinu jako mi se svidja. Evo manuala za ST. tu ima i brdo drugih sve je dzaba. http://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp PS. Ja sam nov pa jos nisam sredio profil ali bice sve. Inace se zovem Misa i iz Zrenjanina sam. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4748 Napisano Octobar 9, 2009 Ne silazi, 5546 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu samo da ti kazem da kad je dobro nastelovana ide oko 6l/100km. Moj drugar je kupio ST i tada je isla oko 9l, a posle stelovanja je sisla potrosnja na 6l. Jedino sto je kod nje, izgleda, to osetljivo pa mora cesce da se proverava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
versys.v.b 3 Napisano Octobar 9, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Evo nove tenere poslao mi Dark,prodaje Stromche i pazari Yamahu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 9, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu samo da ti kazem da kad je dobro nastelovana ide oko 6l/100km. Moj drugar je kupio ST i tada je isla oko 9l, a posle stelovanja je sisla potrosnja na 6l. Jedino sto je kod nje, izgleda, to osetljivo pa mora cesce da se proverava. Tvoj TDM je meni trosio 5l na putu za K.Mitrovicu!Tenera mi je trosila malo ispod 7 u proseku grad,otvoreno!Snaga na usta ulazi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4748 Napisano Octobar 9, 2009 Ne silazi, 5546 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu samo da ti kazem da kad je dobro nastelovana ide oko 6l/100km. Moj drugar je kupio ST i tada je isla oko 9l, a posle stelovanja je sisla potrosnja na 6l. Jedino sto je kod nje, izgleda, to osetljivo pa mora cesce da se proverava. Tvoj TDM je meni trosio 5l na putu za K.Mitrovicu!Tenera mi je trosila malo ispod 7 u proseku grad,otvoreno!Snaga na usta ulazi! To ti pricam. Tenera ide oko 6 do 7, ali je daleko od 9-10. TDM mi je isao oko 5,5-6 u proseku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
appostol 0 Napisano Octobar 11, 2009 U prolazu, 3 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan OK. Hvala vam na informaciji, idem da jurim neku ST a u medjuvremenu ako cujete da neko hoce FZR 600 iz 94-te. Javi te, a ima ga i na moto berzi, sto pre ga prodam to pre mozemo da se okupimo kao Super Tenerci :-) pozdrav. MIsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Octobar 14, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Sta misle vlasnici sa sajta Adventure rider o Super Teneri: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=1488 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Octobar 15, 2009 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Evo nove tenere poslao mi Dark,prodaje Stromche i pazari Yamahu. U jebote!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Octobar 15, 2009 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem ovu novu super teneru nigde na netu. dajte neki link! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Octobar 15, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Evo nove tenere poslao mi Dark,prodaje Stromche i pazari Yamahu. Neko se bas lepo igrao u PhotoShop-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 62 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Konjarnik-Bgd Motocikl: dr 650 se - T7 Prijavi odgovor kao problematičan i po kisi i po hladnom ledu.. nema prepreka za Super teneru ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 62 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Konjarnik-Bgd Motocikl: dr 650 se - T7 Prijavi odgovor kao problematičan Zimi i leti , ne mozes joj odoleti :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 18, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan nice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heavypred 0 Napisano Decembar 20, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam totalno odustao od TDM-a, iako je nenadjebiv, ipak je mali za mene. Ajde ulecite sa savetima na sta da obratim paznju kad odem da gledam teneru. Po ovom kijametu ne moze ni da se vozi, al ajde otoplice valjda. Pre neki dan sam jednu gledao, sve to meni OK, ali ortak koji je majstor nije mogao da podje. Ove po nasim oglasima su, cini mi se, malo precenjene... A i Nikola se slaze sa mnom. Sta vi mislite, koliko dati za 90-91? Prosek neki, bem li ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7917 Napisano Decembar 20, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Juce se mislim sta cu da kupim, uzo kintu brzo da skupim, resih da kupim za sebe Teneru, da je vozim ne samo u jednom smeru, po celom svetu snjom da me vide, kad je kraj mene ne plasim se side, poso po ledu da je si pazarim, gavroliniju resih zabavu da kvarim, uzo je od njega strpo u svoje garaze, sad se secam jedne stare fraze, KOJ SAM QURATZ KUPIO ZIMI MOTOR, SAMO MOGU DA GA GLEDAM... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Decembar 20, 2009 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ima problem sa strujom!Obično prepunjava pa prokuva akumulator. Važno je dobro naštelovati karburator,inače troši kao luda...navodno se pojebu neke dizne pa provlači više goriva! Nisam majstor ali ovo su problemi koje sam imao. Vrhunski enduro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 20, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan pa trosi od 5na otvorenom do 8 u gradu,,ali tolko trose i drugi..plus ide 195kmh...malo li je.. Boklicu prijatelju pa pre neki dan ti je isla ST preko 200 izgleda moras nesto na njoj cacnutu jer 195 je malo hehehehhe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bradica 0 Napisano Februar 11, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Grocka Prijavi odgovor kao problematičan Cao. Imam jedan problem sa mojom S.Tenerom. Na leru ne radi dobro,na malom gasu puca i trza, neko mi kaze da je do karburatora,a neko ..da je do ventila.Da li neko ima slican problem,ili je vec imao takvo iskustvo?Sto se tice potrosnje,trosi mi oko 8 po lokalu, a oko 6 na otvorenom.Zadovoljan sam ponasanjem na putu,udobna je za dalja putovanja,i ima dovojno snage.Letos sam isao za C.Goru,Lepenski Vir,i dosta sam putovao po Srbiji,a posle 2000km su mi nastali ti problemi,mada je od pocetka potrosnja bila ista.Unapred zahvalan.-bradica- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 11, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mož lako da budu karburatori (loša smeša pa ima te mini explozije) jedno štelovanje bi trebalo da može da sredi... javi se Bokilicu ps-e da - kucaj malim slovima, ovako ispada kao da vičeš ;D ps2 - ima tema AT vs ST (afrikanci vs stenerasi) pa se prikljuci opstoj za#ebanciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Februar 11, 2010 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Cao. Imam jedan problem sa mojom S.Tenerom. Na leru ne radi dobro,na malom gasu puca i trza, neko mi kaze da je do karburatora,a neko ..da je do ventila.Da li neko ima slican problem,ili je vec imao takvo iskustvo?Sto se tice potrosnje,trosi mi oko 8 po lokalu, a oko 6 na otvorenom.Zadovoljan sam ponasanjem na putu,udobna je za dalja putovanja,i ima dovojno snage.Letos sam isao za C.Goru,Lepenski Vir,i dosta sam putovao po Srbiji,a posle 2000km su mi nastali ti problemi,mada je od pocetka potrosnja bila ista.Unapred zahvalan.-bradica- Treba proveriti emulzione tube u karburatorima, koje su cesto potrosene kod motora koji su presli preko 40ak hiljada. Delovi kostaju oko 50-60 evra + ruke. Ventili se proveravaju na 42000 i uglavnom im ne treba stelovanje na toj kilometrazi, tako da ne verujem da je do toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...