TTsindrom 23 Napisano Octobar 15, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Četvrtak veče, sjedimo u kafani pijemo pivo i kujemo plan kuda za vikend na vožnju, Predlažem da odemo do Drvara da obiđemo jednog druga i usput posjetimo Titovu pećinu, međutim kum se javlja i kaže da je tu negdje oko Bosanskog Grahova bio u nekoj pećini Ledenica i da je ostao bez teksta kada su je obišli, brzo smo proguglali i vidjeli o čemu se radi i dogovor je pao u nedelju idemo u Ledenicu. Hvatamo se telefona i zovemo ostale da vidimo ko bi sve išao da obiđemo ovo čudo prirode. Na kraju nas šestoro krećemo u avanturu. Inače Pećina Lednica (Resanovačka pećina ili Ledenica) se nalazi u selu Resanovci 2,5 kilometra udaljena od magistralne ceste Bosansko Grahovo-Drvar. Prije rata bila je osvjetljena, a krasilo ju je izuzetno bogatstvo pećinskog nakita. U vremenu nakon rata rasvjeta je pokradena, a dio nakita uništen i odnešen. Pećinu čini 13 dvorana ukupne dužine 697,5 metara, a površina 8.477 m2. Preuzeto sa Wikipedije. Subota veče još jednom provjeravam čeone lampe, baterije I svjetiljke. Završavam sa pakovanjem i pravac krevet. Nedelja jutro vrijeme je za pokret. Moj ljubimac Yamaha TDM 850 3vd matora drtina ali radi posao. Poslednje provjere i polazak do mjesta okupljanja. Dogovorili smo se da se nađemo u kafe Buk popijemo kaficu ilagano bez žurbe do odredišta. Naravno uvijek kum kasni i dolazi kada smo se mi već spakovali i spremamo se da krenemo. Ruta kojom smo odlučili da idemo. Idemo preko manjače da iskoristimo krivine i malo saobraćaja i uživamo u putu, u mjestu Čađavica se odvajamo za Ključ, poslije Ključa put ravan sa dugim krivinama za uživanje, preko oštrelja do Drvara gdje sjedamo da popijemo kafu a neki i da doručkuju. Nastavljamo dalje prema Bosanskom Grahovu i odredištu, ubrzo dolazimo do table i odvajanja sa glavnog puta i krećemo prema pećini. Nakon 1,5 km dolazimo do table na drvetu koja nas vodi nekim malim uskim putem do pećine a priroda polako uzima i taj put sebi jer je šuma uveliko zauzele svoje mjesto sa obe strane puta. Da napomenem asfalt je skroz do parkinga pred pećinom. Put od Drvara prema mjestu Resanovci. Parking pred pećinom i vesela ekipa na okupu. Pećina je 1979. godine otvorena za posjete i tada je imala rasvjetu, 2014 godine je staza malo renovirana. Mapa Pećine. Ulaz u pećinu Potreno je 100 godina da stalaktit naraste za 1cm. U jednom momentu smo svi pogasili svjetla, stajali u krug na dohvat jedni od drugih, u životu nisam video veći mrak ako se tako može reći . Kasnije nam je kroz glavu prolazilo šta da smo ostali bez svjetla, ipak smo došli pripremljeni za ovu avanturu. Kolektivna fotka prije gašenja svjetla. Tragovi čađi u stagnitu posledica paljenja vatre u pećini. Oštećeni dio staze, ima ih na još par mjesta ali prohodno. Pokušaj da se prikaže kolika je prostorija i ja kao model Izlaz iz pećine Poslije obilaska svratili u Drvar na roštilj. Dok čekamo klopu. Tankanje goriva u povratku kući, fotograf glavni i odgovorni za obilazak ovako prelijepog mjeta kum Bors. Sigurno da ću još koji put obići ovo mjesto i mjesta slična ovome. Nadam se da ćete uživati u mom prvom putopisu kao što sam i ja uživao i da će neko sa ovog foruma obići ovo mjesto. 8 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6272 Napisano Octobar 15, 2018 Svakom po zasluzi, 12466 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo akcijaši, minijatura ali jako lepa i sadržajna. Ožeži još po neku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Octobar 15, 2018 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ostaneš bez svetla i kreneš niz one rušene stepenice Veseelooo Super avantura Što Akrakis kaže Ožeži sa slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Heldon 44 Napisano Octobar 15, 2018 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crossrunner 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast za lokaciju. Mada ste napravili samo jednu grešku. Trebali ste na klopu u jedan mali lokal (ne znam da li uopšte i ima naziv) od Grahova prema Drvaru na mozda 7-8 km sa leve strane (od centra Grahova). U prilogu je šta ste propustili Inače, sve ovo se peče istovremeno i tako se služi Gesendet von iPad mit Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 180 Napisano Octobar 15, 2018 Svrati ponekad, 388 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Vrlo zanimljivo mesto. Ko voli, vrlo je privlačno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Octobar 16, 2018 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, TTsindrom je napisao: Subota veče još jednom provjeravam čeone lampe, baterije I svjetiljke. Završavam sa pakovanjem i pravac krevet. Zanimljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TTsindrom 23 Napisano Octobar 16, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Heldon said: Svaka čast za lokaciju. Mada ste napravili samo jednu grešku. Trebali ste na klopu u jedan mali lokal (ne znam da li uopšte i ima naziv) od Grahova prema Drvaru na mozda 7-8 km sa leve strane (od centra Grahova). U prilogu je šta ste propustili Inače, sve ovo se peče istovremeno i tako se služi Gesendet von iPad mit Tapatalk Hrana nam je bila u drugom planu ali lijepo je znati za ubuduće gdje otići Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 193 Napisano Octobar 16, 2018 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis! Nego, odakle poTTiče nick? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TTsindrom 23 Napisano Octobar 16, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Rik said: Lep putopis! Nego, odakle poTTiče nick? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Iz filma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1421 Napisano Octobar 17, 2018 Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan uvek volim da vidim ovako neke mini ture (ako se 606km moze nazvati mini turom ), pogotovo ako se obidje neka prirodna zanimljivost. isto tako, uvek me razocara kada vidim kakve prirodne lepote came zapustene i koliko nikog ne boli uvo za to. a tek cinjenica da je u pecini bilo svetla pre 40 godina a danas ga nema je porazavajuca... elem, lep putopis, lepe fotke i, cini mi se, lepo proveden dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moreplovak 59 Napisano Octobar 18, 2018 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Split Motocikl: R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Odlican izlet i opis s puno slika! Prosao sam puno puta preko Resanovaca ali nisam znao za pecinu. Plan u glavi! Isto me zanima ta gostiona izmedu Grahova i Resanovaca. Nikako se ne mogu sjetiti da sam je vidio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Octobar 18, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Ето легата старе Југе који треба обновити. Могу само да замислим како је било са уређеним степеницама и расветом, уместо да се уздате у срећу и интуицију. Похвале за вас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TTsindrom 23 Napisano Octobar 18, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Žalosno je što ovakvo prirodno bogatstvo propada, imao sam priliku posjetiti i Postojnu i platiti 30e za ulazak u jamu, ljudi su napravili turističku atrakciju koja se uveliko otplaćuje i zapošljava ko zna koliko ljudi. Kod nas prepšteno zaboravu. Evo jedan snimak pećine momci su odradili poprilično dobar posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 467 Napisano Octobar 18, 2018 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan 79te imala rasvetu a 2018 nema...jadni smo i bedni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2721 Napisano Octobar 18, 2018 Drug član, 2111 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste jedan ali vredanSent from my SM-A530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...