Shesti 3 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Razlog je što si ti napisao : Odg: pranje filtera « Odgovor #30 poslato: 21.01.2009. 18:11 » Ufff...hajde jos jednom, mada mislim da je ovo bilo ko zna koliko puta vec: Filter od sundjera se NE MOZE PRATI DETERDZENTOM, I NE MOZE SE ULJITI OBICNIM ULJEM. Obicim uljem se ne moze uljiti zato sto je ulje za filter lepljivo i sluzi da ZALEPI i zadrzi u sundjeru cestice prasine koje bi inace kroz sundjer prosle (test - uzmite prasnjav suv sundjer i dunite sa jedne strane kompresorom - prasina izlazi sa druge strane. To se isto desava kada karburator "povuce" vazduh kroz njega. Dakle, uljenje sundjera samo uljem za to namenjenim. Obicno ulje nema ni priblizno tu lepljivost i mogucnost zadrzavanja prasine (ko je se zaj... nekad da ulji filter nezasticenim rukama i pokusao posle da ih opere zna o cemu pricam Cheesy ). Vremenom se obicno ulje osusi i bude maltene k'o da nisi nista stavio...ali i to je bolje nego ne nauljiti ga nicim. Piše da se NE MOZE SE ULJITI OBICNIM ULJEM i da se može uljiti samo uljem za te namenjenim. Moja iskustva i moja saznaja su drugačija i imam pravo da ih iznesem isto kao i ti. Samo što mene ne iritiraju drugačiji stavovi, naprotiv, volim i da čijem i da pročitam drugačije. Prvom prilikom ću odvojiti 1.300 dinara za posebno ulje pa ću imati i takvo iskustvo. Za mene je ovo prijateljska razmena iskustava. Toliko od mene. Isto tako pise i koja je mana uljenja obicnim uljem, i da je bolje i to nego nista. Meni se obicno ulje pod uticajem gravitacije/toplote slegne na dno filtera, i kad ga skinem ima prasine u cevi iza filtera (gde ne bi trebalo da bude). Dakle, probao sam i obicno i specijalno ulje, i video koliko razlike ima. Glupo je komentarisati nesto ako nisi probao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pravio poređenje između specijalnog i običnog ulja, izneo sam svoje iskustvo uljenja vazdušnog filtera običnim motornim uljem i pranje istog Eko Clinerom, benzinom i deterdžentom. Samo sam komentarisao tvoj post u delu gde ti tvrdiš da ne može da se ulji običnim uljem i to na način da sam izneo svoje iskustvo. Komentara na upotrebu posebnog ulja za vazdušni filter i pranje filtera nakon upotrebe takvog ulja u mojim postovima nema. Pogotovo nisam tvoje postove nazvao glupim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Nije isto. Tesko ces naci tecnost za ciscenje filtera (ako pricamo o solventu koji rastvara ulje za filter) u spreju. Obicno su litarske boce - tecnost. Ulje za filtere ima da se nadje u spreju - kao sto neko rece ima u Louis-u za nekih 6-7 evra ili tako nesto. Sprej je prakticniji za koriscenje i lakse se ravnomerno nanosi na filter. Ako ces da uzimas tecnost/ulje najbolje uzeti od istog proizvodjaca, posto je moguce da se formule razlikuju, i da nece svaki solvent da skida ulje jednako dobro (ovo ne mogu da tvrdim, meni npr. dobro radi Castrol ulje u spreju iz Louis-a i Motorex-ov cleaner fluid). Ima u Centru S Motorex cleaner Fluid i MOtorex ulje za filtere...verovatno i Motul ima isti par (Mass Company). Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Za sta bio sprej? Pa rekao si da nemaju sprej za ciscenje filtera i nikad nisu culi za to. Ulje u spreju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 23, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem te, kakve to veze ima sa filterom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 23, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Jesi cuo ti za izreku: "Ti ga krstis - on prdi"? Nesto pitas, lepo ti odgovorim, i ti posle odvalis neku glupost totalno nevezanu sa onim sto sam ti odgovorio...Stvarno te ne razumem... Procitaj molim te jos jednom prethodnih 7 postova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukaivica 0 Napisano Jun 27, 2020 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,hteo sam da vas pitam da li neko zna gde bih mogao da nadjem da kupim kuciste filtera za vazduh za kawasaki kle 500? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...